Avui és dilluns de pasqua i, com mana la tradició, els padrins de bateig regalen la mona als seus afillats. N'hi ha de tot tipus, temàtiques i gustos, amb el pa de pessic com a element comú. Tot i que alguns establiments constaten un lleuger descens de vendes, les mones per encàrrec continuen sent la venda més habitual. En un matí se n'arriben a preparar un centenar. Un any més, els personatges televisius de moda són els protagonistes.
Aquesta és la imatge més repetida avui a les pastisseries del país: padrins i padrines recollint la mona de Pasqua. Una tradició que es manté viva però que en alguns establiments, com en aquest d´Andorra la Vella, va a la baixa.Tot i que algunes mones es vénen el mateix dia, la majoria ja s´han fet per encàrrec per part de clients habituals. De bon matí, a l'obrador, se n'han elaborat fins a un centenar. N´hi ha de diferents formes, gustos i ingredients, però totes tenen un tret en comú que les fa autèntiques: un bon pa de pessic i bona matèria primera. Tampoc falten altres pastissos típics, com el pa de Ló portuguès, un pa de pessic fet al forn amb cassoles de fang, o el pa d'embotit.A banda del pa de pessic, un altre element imprescindible és la xocolata, autèntic desig del més menuts. Un any més, les mones amb més èxit han estat les relacionades amb els personatges infantils televisius més de moda.Informa: Andrés González-Nandín Imatges: Xavi Fajardo