Amb l’arribada dels fills les parelles pateixen canvis, el temps ara s’ha de distribuir d’una altra forma i el cansament sovint passa factura. I quan els fills són una mica més grans i ja s’està menys cansat, també és difícil trobar moments per a retrobar-se com a parella.
-Què ha estat això?
-Jo no he sentit res… No t’amoïnis, estan dormint.
-Mama, Papa!! No puc dormir, tinc por!
Entre d’altres preocupacions, hi ha parelles que no se senten tranquil·les tenint sexe quan els fills són a casa per por que apareguin o sentin alguna cosa, d’altres tenen moltes preocupacions al cap, o bé el dia a dia i les petites decisions en l’educació dels fills ha provocat tensions en la relació.
Caldria preguntar-se ¿estem satisfets amb la nostra vida sexual?, ¿quina importància té el sexe en la nostra relació?, ¿com esperem que sigui la nostra vida sexual? És un tema de quantitat, o de qualitat, per exemple: fer-ho sense presses, o què és allò que volem que canviï. En funció de les respostes a aquestes preguntes caldrà o no prendre mesures. Cal evitar valorar la vida sexual de la parella segons allò que algú ha explicat, el que s’ha llegit, o com altres persones actuen.
Les solucions per a aquests problemes són variades, des de posar un pany a la porta de l’habitació, a trobar cangurs (familiars, amics, algú contractat...). Però, ¿i què passa si en el moment en què se suposa que hi haurà sexe... no n’hi ha ganes? Res, el més important és portar-ho tot plegat amb normalitat. Cuidar la relació vol dir continuar buscant moments per a fer vida de parella, per passar-s’ho bé els dos sols i en els que es pugui donar la situació de mantenir relacions sexuals, però si en el moment no ve de gust, doncs a gaudir d’estar amb la parella i compartir aquest temps sols.
És imprescindible reservar espais per compartir a part de les responsabilitats, un món més enllà dels fills i dels problemes. En tota relació són necessàries ocasions per passar plegats en què es mantingui i fomenti la intimitat de la parella i també d’altres perquè cadascun es realitzi individualment. Els petits instants per a cadascú faran que la vida familiar i de parella sigui més satisfactòria.
Aquest tema no deixa de ser molt controvertit i té moltes variants depenent de les circumstàncies de cada parella. Per aquest motiu, deixem obert l’espai perquè puguis fer suggerències sobre qualsevol aspecte que estigui relacionat amnb aquest tema i el tractarem en propers articles. Pots deixar els teus dubtes i peticions a les nostres xarxes socials.
Un article de Nathalie Garcia Manitz, psicòloga a NGM Psicologia
Comparteix: