- Els veïns de Santa Coloma no poden reciclar paper. Així ho denuncia l´Associació de Veïns del poble. Manifesten que els tres punts de reciclatge que disposa la parròquia són insuficients, cosa que fa que desisteixin i acabin tirant tot al contenidor de rebuig. L´associació demana més contenidors per afavorir el reciclatge. - Una vintena d´infants de Sant Julià de Lòria han pogut gaudir d´una estada de colònies o d´activitats d´estiu gràcies a l´ajuda de Càritas, amb la col·laboració del comú. Aquesta ONG aposta perquè cap nen deixi de gaudir del seu lleure per motius econòmics. Tant Càritas com el comú demanen que totes les famílies interessades i amb necessitats s´adrecin als seus responsables. - El 70% dels menors ingressats a la Gavernera retorna amb les famílies. Els maltractaments, situacions de violència de gènere en l´entorn familiar o no tenir les condicions alimentàries o d´higiene garantides, són alguns dels motius que porten la Batllia a retirar la custòdia als seus progenitors. L´estada mitjana al centre és d´entre 9 mesos i un any. - El Funicamp ha inaugurat avui la temporada d´estiu que s´allargarà fins al 3 de setembre. El comú espera superar les xifres d´usuaris de l´any passat que ja van experimentar un augment respecte del 2015. - Tret de sortida a la tercera edició dels Andorra Outdoor Games. Ho ha fet amb les proves de BTT a Naturlàndia. 312 ciclistes han participat en les dues curses. Al llarg des cap de setmana hi haurà 1200 esportistes competint a Andorra en diferents disciplines.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

L'Andorra Ultra Trail espera 3.200 corredors de 48 països

  Esports   18 de maig, 2017
www.andorradifusio.ad

A menys de dos mesos per a la celebració de la novena edició, l´Andorra Ultra Trail Vallnord gairebé ha exhaurit les places disponibles. L´organització espera que unes 3.200 persones de 48 països prendran la sortida en alguna de les curses, un nou rècord d´una cita que tindrà lloc del 4 al 9 de juliol.

El Mític, de 112 quilòmetres i 9.700 metres de desnivell, ha estat la darrera de les proves de l´Andorra Ultra Trail Vallnord a penjar el cartell de places exhaurides. Ja són més de 2.600 corredors confirmats per a alguna de les cinc curses de la novena edició, que tindrà lloc del 4 al 9 de juliol.

La Ronda dels Cims va ser la primera a tancar, amb un total de 450 corredors. Després es van esgotar els 750 dorsals de la Marató dels Cims, els 500 per córrer la Celestrail i els 500 del Mític. Només queden places disponibles per córrer la novetat de la novena edició, la duríssima Eufòria, de 233 quilòmetres i més de 20.000 metres de desnivell. De moment s´hi han inscrit 104 parelles, quatre del país, tot i que l´organització havia fixat un límit de 150.

També hi ha encara dorsals per a la Solidaritrail, la prova més accessible amb 10 quilòmetres de recorregut i 750 metres de desnivell.

Per nacionalitats, hi ha 48 països representats, un altre rècord. Dominen els participants andorrans, espanyols i francesos, però n´hi ha més de 500 d'altres nacionalitats.

També creix la xifra de voluntaris, que ja arriba als 370. L´organització encara en necessitarà uns 80 més per col·laborar en les tasques de control, cronometratge, avituallament i informació als participants de les diferents curses.

Informa: Joan López