- El comú d´Andorra la Vella té previst habilitar zones provisionals de càrrega i descàrrega mentre durin les obres de reforma de l´avinguda Meritxell per facilitar el trànsit rodat als repartidors. Un cop finalitzin, el comú ha arribat a un acord amb l´Associació de Transportistes per establir un horari de repartiment. - L´informe de l´agència de qualificació Standard and Poor´s deixa oberta la porta a una millora de ràting d´Andorra, si culmina positivament les negociacions per l´acord d´associació amb la UE. Assenyala que també ajudaria l´aproximació d´Andorra a institucions com l´FMI. Tot plegat, uns indicadors que el Govern interpreta com la confirmació del sanejament de l´economia - Les importacions aquest desembre han estat de 115 milions, xifra que representa una baixada d´un 0,6% de fa un any. En canvi, les compres a l´exterior han pujat un 2,5% i es situen en prop de 9 milions. Si es miren les xifres de tot el 2017 s´observa que les importacions van ser de 1.300 milions d´euros, més d´un 6% que el 2016. - Visita privada del cap de Govern a París per trobar-se amb el representant personal del Copríncep francès. Antoni Martí va reunir-se la setmana passada amb Patrick Strzoda, segons fonts coneixedores de la reunió. La visita va servir per parlar, especialment, del contraban de tabac al Pas de la Casa. - Saetde ha estat l´única empresa que ha presentat una oferta per ser el soci privat que prengui les regnes d´Ordino-Arcalís. Fins a 4 empreses havien retirat el plec de bases, però només Saetde ha formalitzat la candidatura. Aquest dilluns s´ha tancat el termini de presentació d´ofertes.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Oportunitat històrica perduda per a Verdú i primers punts per a Oliveras en Copa d'Europa

  Esports   12 de gener, 2018
www.andorradifusio.ad

Bona jornada la d'aquest divendres per a l'esquí alpí andorrà a la combinada alpina de la Copa d'Europa disputada a Saalbach. Primers punts en Copa d'Europa aquesta temporada per a Marc Oliveras i rebaixa de punts en descens per a Joan Verdú, fita amb gust agredolç ja que l'esquiador andorrà ha estat molt a prop d'aconseguir un gran resultat després de ser cinquè a la mànega de descens.

Amb dues mànegues molt regulars, Marc Oliveras ha aconseguit sumar els primers punts aquesta temporada en Copa d'Europa, concretament 7 punts, gràcies a la 24ena plaça aconseguida en la combinada alpina. Un resultat que l'acosta una mica més als Jocs Olímpics de Pyeongchang. 

En la primera mànega de la combinada alpina, Joan Verdú ha estat cinquè, una gran marca que, gràcies a la seva polivalència, li obria les portes a un gran resultat. No ha estat possible, en sortir-se del traçat en la mànega d'eslàlom. 

La cinquena plaça no ha caigut en sac buit. La prova de descens comptava com a cursa FIS de manera individual. Verdú ha marcat 18 punts FIS, una xifra que li farà rebaixar els seus punts en la disciplina i li permetrà tenir millor dorsal, per exemple, als Jocs Olímpics. 

Dissabte, cites importants en categoria femenina: Carmina Pallàs, a la Copa del Món en la disciplina de super gegant, i Mireia Gutiérrez, a confirmar la línia ascendent amb un eslàlom de Copa d'Europa també a Àustria.

Informa: Cesc Sanjuan