- El comú d´Andorra la Vella té previst habilitar zones provisionals de càrrega i descàrrega mentre durin les obres de reforma de l´avinguda Meritxell per facilitar el trànsit rodat als repartidors. Un cop finalitzin, el comú ha arribat a un acord amb l´Associació de Transportistes per establir un horari de repartiment. - L´informe de l´agència de qualificació Standard and Poor´s deixa oberta la porta a una millora de ràting d´Andorra, si culmina positivament les negociacions per l´acord d´associació amb la UE. Assenyala que també ajudaria l´aproximació d´Andorra a institucions com l´FMI. Tot plegat, uns indicadors que el Govern interpreta com la confirmació del sanejament de l´economia - Les importacions aquest desembre han estat de 115 milions, xifra que representa una baixada d´un 0,6% de fa un any. En canvi, les compres a l´exterior han pujat un 2,5% i es situen en prop de 9 milions. Si es miren les xifres de tot el 2017 s´observa que les importacions van ser de 1.300 milions d´euros, més d´un 6% que el 2016. - Visita privada del cap de Govern a París per trobar-se amb el representant personal del Copríncep francès. Antoni Martí va reunir-se la setmana passada amb Patrick Strzoda, segons fonts coneixedores de la reunió. La visita va servir per parlar, especialment, del contraban de tabac al Pas de la Casa. - Saetde ha estat l´única empresa que ha presentat una oferta per ser el soci privat que prengui les regnes d´Ordino-Arcalís. Fins a 4 empreses havien retirat el plec de bases, però només Saetde ha formalitzat la candidatura. Aquest dilluns s´ha tancat el termini de presentació d´ofertes.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Raúl Portillo revalida el seu triomf a la Volta als Ports

  Esports   16 de juliol, 2017
www.andorradifusio.ad

La Volta als Ports centra l'actualitat del cap de setmana, amb una 40a edició que ha reunit més de 1.200 participants i cares conegudes.

La gran festa del cicloturisme ha reunit més de 1.200 corredors aquest diumenge al Prat del Colat de la Massana. Els més previsors agafaven forces i la ministra d'Esports, Olga Gelabert, donava un cop de mà, en el darrer avituallament abans de la sortida.

Aquest any la Volta als Ports tenia fins a 4 recorreguts de diferent nivell. Jan Ullrich ha celebrat els 20 anys de la seva victòria al Tour a dalt de la bicicleta, amb el tercer lloc i tres ports.
En el traçat llarg la primera dificultat arribava amb l'ascensió a la Peguera. Tot seguit, l'alt de la Comella, més curt però amb un darrer tram de fort pendent. La tercera dificultat ha estat potser la més selectiva, la collada de Beixalís, un autèntic desafiament per als ciclistes, amb set quilòmetres i mig de pujada i gairebé 600 metres de desnivell. Encara quedava la darrera ascensió fins a la coma d'Arcalís.
Amb un ritme frenètic, el corredor basc Raúl Portillo ha tornat a ser el més ràpid, amb un temps de 3 hores 44 minuts i 19 segons, 14 minuts menys que l'any passat. Segon ha entrat el professional Ángel Madrazo.

Portillo ja ha dit que tornarà i que de ben segur ho faran també la majoria dels participants. Després de 40 anys, la Volta als Ports continua creixent i creant adeptes.

Informa: Joan López
Imatges: Anna Ginestà