- Els veïns de Santa Coloma no poden reciclar paper. Així ho denuncia l´Associació de Veïns del poble. Manifesten que els tres punts de reciclatge que disposa la parròquia són insuficients, cosa que fa que desisteixin i acabin tirant tot al contenidor de rebuig. L´associació demana més contenidors per afavorir el reciclatge. - Una vintena d´infants de Sant Julià de Lòria han pogut gaudir d´una estada de colònies o d´activitats d´estiu gràcies a l´ajuda de Càritas, amb la col·laboració del comú. Aquesta ONG aposta perquè cap nen deixi de gaudir del seu lleure per motius econòmics. Tant Càritas com el comú demanen que totes les famílies interessades i amb necessitats s´adrecin als seus responsables. - El 70% dels menors ingressats a la Gavernera retorna amb les famílies. Els maltractaments, situacions de violència de gènere en l´entorn familiar o no tenir les condicions alimentàries o d´higiene garantides, són alguns dels motius que porten la Batllia a retirar la custòdia als seus progenitors. L´estada mitjana al centre és d´entre 9 mesos i un any. - El Funicamp ha inaugurat avui la temporada d´estiu que s´allargarà fins al 3 de setembre. El comú espera superar les xifres d´usuaris de l´any passat que ja van experimentar un augment respecte del 2015. - Tret de sortida a la tercera edició dels Andorra Outdoor Games. Ho ha fet amb les proves de BTT a Naturlàndia. 312 ciclistes han participat en les dues curses. Al llarg des cap de setmana hi haurà 1200 esportistes competint a Andorra en diferents disciplines.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Raúl Portillo revalida el seu triomf a la Volta als Ports

  Esports   16 de juliol, 2017
www.andorradifusio.ad

La Volta als Ports centra l'actualitat del cap de setmana, amb una 40a edició que ha reunit més de 1.200 participants i cares conegudes.

La gran festa del cicloturisme ha reunit més de 1.200 corredors aquest diumenge al Prat del Colat de la Massana. Els més previsors agafaven forces i la ministra d'Esports, Olga Gelabert, donava un cop de mà, en el darrer avituallament abans de la sortida.

Aquest any la Volta als Ports tenia fins a 4 recorreguts de diferent nivell. Jan Ullrich ha celebrat els 20 anys de la seva victòria al Tour a dalt de la bicicleta, amb el tercer lloc i tres ports.
En el traçat llarg la primera dificultat arribava amb l'ascensió a la Peguera. Tot seguit, l'alt de la Comella, més curt però amb un darrer tram de fort pendent. La tercera dificultat ha estat potser la més selectiva, la collada de Beixalís, un autèntic desafiament per als ciclistes, amb set quilòmetres i mig de pujada i gairebé 600 metres de desnivell. Encara quedava la darrera ascensió fins a la coma d'Arcalís.
Amb un ritme frenètic, el corredor basc Raúl Portillo ha tornat a ser el més ràpid, amb un temps de 3 hores 44 minuts i 19 segons, 14 minuts menys que l'any passat. Segon ha entrat el professional Ángel Madrazo.

Portillo ja ha dit que tornarà i que de ben segur ho faran també la majoria dels participants. Després de 40 anys, la Volta als Ports continua creixent i creant adeptes.

Informa: Joan López
Imatges: Anna Ginestà