- El comú d´Andorra la Vella té previst habilitar zones provisionals de càrrega i descàrrega mentre durin les obres de reforma de l´avinguda Meritxell per facilitar el trànsit rodat als repartidors. Un cop finalitzin, el comú ha arribat a un acord amb l´Associació de Transportistes per establir un horari de repartiment. - L´informe de l´agència de qualificació Standard and Poor´s deixa oberta la porta a una millora de ràting d´Andorra, si culmina positivament les negociacions per l´acord d´associació amb la UE. Assenyala que també ajudaria l´aproximació d´Andorra a institucions com l´FMI. Tot plegat, uns indicadors que el Govern interpreta com la confirmació del sanejament de l´economia - Les importacions aquest desembre han estat de 115 milions, xifra que representa una baixada d´un 0,6% de fa un any. En canvi, les compres a l´exterior han pujat un 2,5% i es situen en prop de 9 milions. Si es miren les xifres de tot el 2017 s´observa que les importacions van ser de 1.300 milions d´euros, més d´un 6% que el 2016. - Visita privada del cap de Govern a París per trobar-se amb el representant personal del Copríncep francès. Antoni Martí va reunir-se la setmana passada amb Patrick Strzoda, segons fonts coneixedores de la reunió. La visita va servir per parlar, especialment, del contraban de tabac al Pas de la Casa. - Saetde ha estat l´única empresa que ha presentat una oferta per ser el soci privat que prengui les regnes d´Ordino-Arcalís. Fins a 4 empreses havien retirat el plec de bases, però només Saetde ha formalitzat la candidatura. Aquest dilluns s´ha tancat el termini de presentació d´ofertes.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Andorra entrarà a la comunitat de països de llengua portuguesa

  Noticies » Política   13 de gener, 2018
www.andorradifusio.ad

Andorra formarà part de la comunitat de països de llengua portuguesa com a observador associat. El cap de Govern creu que cal un gest amb aquesta comunitat. Només Luxemburg acull en percentatge més residents portuguesos.

Reconèixer la importància de la comunitat portuguesa a Andorra. Així justifica el cap de Govern l'entrada a la comunitat de països de llengua portuguesa com a observador associat. Una decisió que es va aprovar dimecres al Consell de Ministres i que aquest divendres s'ha traslladat al primer ministre portuguès, Antonio Costa.

L'objectiu d'aquesta adhesió és renovar un conveni bilateral signat l'any 2000 sobre educació, turisme i cultura. La voluntat del cap de Govern és que se signi aquest any. Per això, ha convidat Antonio Costa a Andorra.

El cap de Govern i el primer ministre de Portugal s'han trobat aquest divendres a Lisboa per abordar diverses qüestions bilaterals. Una de les més importants, la recent petició d'Antonio Costa a l'Agència Tributària portuguesa per retirar Andorra aquest any de la llista de països de baixa tributació.

Informa: Ana Alamán
Imatge: Marta Paixà