- El Club Vòlei Encamp ha superat al Sabadell per 3 sets a 1. Els de José Garcia fan un pas més de cara a aconseguir un bitllet a les fases d´ascens a Superlliga 2. D´altra banda, el C.V. Andorra ha perdut per 3 a 1 al Pavelló del Lycée davant el Sàndor. - Cristina Llovera no disputarà finalment el Campionat d´Espanya absolut d´atletisme en pista coberta, aquest cap de setmana a València. Les molèsties que l´atleta arrossega a l´isquiotibial l´han fet renunciar a la competició - L´alberg de la Comella es podria convertir en un centre educatiu innovador si prospera el projecte liderat pel grup Bomosa, la Granja i altres col·laboradors. El comú va decidir tancar les instal·lacions al febrer de l´any passat degut, en bona part, a la manca de rendibilitat. - L´associació de transportistes creu que a Andorra caldria aplicar restriccions per a vehicles industrials altament contaminants, com fan la majoria de grans ciutats europees. L´entitat assegura que les mesures aplicades a París o Barcelona no els afecten, ja que la flota de transport de les companyies andorranes és d´última generació. - L’agència d’avaluació Fitch Ratings manté la nota d´Andorra en BBB amb perspectiva positiva, però continua veient com un risc l’important pes del sector financer en l’economia del país i assenyala com a mancança el fet de no disposar d’un prestador d’última instància. L´agència també critica la manca disponibilitat i freqüència de dades econòmiques. - Augmentar els contractes d´arrendament per sobre l´IPC fixat pel Govern és una pràctica il·legal. S´han detectat casos d´aquestes operatives fraudulentes al país. Els advocats recomanen reclamar als gestors immobiliaris i propietaris els sobrecostos abusius. El Servei d´Atenció al Consumidor ha rebut ja consultes sobre aquesta situació.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Andorra es posiciona com a país intel·ligent a l'Smart City World Congress de Barcelona

  Noticies » Economia   14 de novembre, 2017
www.andorradifusio.ad

El ministre Gilbert Saboya ha inaugurat a Barcelona l'estand d'Actua a l'Smart City World Congress, una mostra tecnològica sobre ciutats intel·ligents. En un espai de 120 metres quadrats es mostren projectes andorrans i alguns realitzatzs amb el MIT nord-americà. Representen Andorra, a més de les autoritats, una vintena d'empresaris.

La mobilitat sostenible, la integració de diferents sistemes de pagament i la fidelització dels clients als establiments són les principals claus per al desenvolupament en les tecnologies de la informació i les telecomunicacions, el TIC, d'Andorra. Des del 2012, el país s'ha convertit en un laboratori de proves per a projectes relacionats amb les ciutats intel·ligents. D'aquí que, a través d'Actua, participi aquests dies en l'Smart City Expo World Congress de Barcelona.

Andorra llueix al seu estand de 120 metres quadrats la col·laboració amb el Massachusetts Institute of Technology, el MIT. "Havíem de desenvolupar projectes que ens fessin diferents", explica el secretari d'Estat per a la Diversificació Econòmica, Josep Maria Missé, per justificar la "mena de país laboratori" que és Andorra per a la universitat estatunidenca.
"Ens volem posicionar en els sectors on veiem que tenim avantatges", afegeix la directora de l'Oficina de desenvolupament i promoció econòmica, Judit Hidalgo, qui cita com a exemples el vehicle elèctric, la innovació en ciutats i la tecnologia de l'esport.

L'aposta pels vehicles elèctrics, la instal·lació de plaques fotovoltaiques en els edificis on sigui més rendible, sistemes de pagament per facilitar les transaccions i el llançament d'estratègies de fidelització són, precisament, alguns dels eixos de l'estratègia andorrana presentats a Barcelona. L'objectiu, "trobar noves vies de negoci i millorar l'experiència dels visitants", insisteix el ministre d'Economia, Competitivitat i Innovació, Gilbert Saboya.

La mostra aplega 675 expositors i les companyies líders en solucions urbanes intel·ligents.

Informa: Agència EFE
Imatges: Iniciativa ACTUA
Locució: Jordi Cama