- La comissió legislativa de Sanitat ha tancat la llei de drets i deures dels pacients i de la història clínica compartida, pedra angular de la reforma sanitària. La llei es podria votar el 5 d´octubre o el dia 20 a molt estirar, segons han indicat fonts parlamentàries. El text estableix que sigui el metge referent qui introdueixi a l´historial del pacient els actes mèdics fets a l´estranger. - La sisena edició del Festival Ull-Nu comptarà amb una nova categoria, la del llargmetratge. Serà el primer cop que el festival tindrà l´oportunitat de tenir aquest format, que premiarà la millor òpera prima per a menors de 35 anys amb un premi de 1.500 euros. La recepció de propostes s´ acaba el 17 de desembre. - El 12 d´octubre s´estrena a Sant Julià de Lòria una coproducció de l´ENA i l´Animal. Una obra escrita i feta al país que compta amb actors andorrans d´excepció com Oriol Guillem o Pere Tomàs i catalans com Sílvia Forns i Josep Sobrevals. Un aniversari és l´excusa per veure com els membres d´una família viuen de manera diferent el viscut i el pas del temps. - El Centre de recuperació de fauna salvatge ha alliberat dues cries de cabirol. Els animals han passat prop de tres mesos al centre, on han estat alimentats després que els recuperés un ramader. Un cop superat el període d´alletament, ja estan preparats per tornar al medi natural i han estat alliberats. - La tendència positiva en el turisme d´aquest estiu s´ha confirmat a l´agost quan s´ha superat el milió de visitants. El que més ha augmentat són els turistes, és a dir, els que pernocten, que han crescut un 10%. La majoria prové dels dos estats veïns, tot i que també han augmentat els d´altres nacionalitats.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Andorra i Espanya es tornen a reunir per la certificació GPS de l'aeroport

  Noticies » Economia   12 de setembre, 2017 Andorra i Espanya es tornen a reunir per la certificació GPS de l'aeroport

Nova reunió entre Andorra i Espanya per analitzar la situació de l'aeroport d'Andorra-la Seu. El ministre de Competitivitat i Innovació s'ha reunit aquest matí a Madrid amb el de Foment espanyol.

El motiu de la trobada ha estat saber si s'aconseguirà la certificació per a poder fer-hi vols instrumentals amb GPS. Ara per ara només es pot operar a l'aeroport els dies en què hi ha bones condicions visuals. Amb l'aparell s'ampliaria també a les jornades amb baixa visibilitat.

El juliol passat es va presentar un estudi aeronàutic favorable al canvi, però ara cal comprovar si es complirien els estàndars internacionals de seguretat.

Informa: Judit Pedrós
Imatge: SFG