- Falten poques hores perquè Irineu Esteve tanqui la participació andorrana als Jocs d´hivern. Ho farà amb la prova de 50 quilòmetres estil clàssic. L´esquiador de fons i els seus tècnics són prudents perquè mai s´han enfrontat a aquesta prova. Amb tot, hi ha confiança de fer un bon paper. - Crítiques al Govern per les dificultats que de nou es troben per poder portar aquest estiu nens sahrauís. Des de l´Associació d´Amics Solidaris amb el Poble Sahrauí asseguren que la situació es resoldria amb un conveni amb Espanya. Reiteren que el projecte Vacances en pau perilla. - Només tres empreses s´han presentat al concurs per a l´embelliment de l´avinguda Meritxell. Això suposa un incovenient per al desenvolupament de l´obra, ja que es van licitar quatre trams, que a més s´han d´executar al mateix temps. El comú estudiarà una possible solució. Els constructors ja havien alertat de la dificultat del plec de bases. - Un noi de 16 anys i el seu pare, de 45, han perdut la vida en un accident de motocicleta. El sinistre ha tingut lloc aquesta nit passada a l´avinguda Salou. Per causes que s´investiguen, la moto amb què viatjaven va sortir de la via i va xocar contra un arbre. A causa de l´impacte, el menor va morir a l´acte. El seu pare no ha pogut superar les lesions i ha mort aquesta matinada a l´hospital.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Assandca espera el vistiplau d'Oncologia per facilitar als malalts de càncer els barrets refrigerats

  Noticies » Societat   13 de febrer, 2018
www.andorradifusio.ad

Fa uns mesos l´Associació contra el càncer va adquirir uns barrets refrigerats que eviten la caiguda del cabell durant la quimioteràpia, amb l´objectiu de posar-los a disposició dels malalts. Però de moment la iniciativa està aturada per motius aliens a l´entitat.

Durant la presentació d'una altra edició del concert Mamapop per recaptar fons pel càncer de mama, el president de l´Associació contra el càncer ha explicat que els deu barrets refrigerats que van adquirir per evitar la caiguda del cabell durant la quimioteràpia no han arribat per motius alients a l'entitat. L´objectiu era posar-los a disposició dels malalts, però tot i que els productes disposen de l´homologació pertinent, des del servei d´Oncologia encara no s´hi ha donat el vistiplau, ja que recelen dels resultats del tractament. L´entitat vol que hi hagi una solució aviat.

Assandca, a més, espera que en els pròxims mesos es doni resposta a dues de les demandes més urgents, com són la llei d'acompanyament i que el servei de psicooncologia passi a formar part de la cartera de serveis del SAAS, segons ha explicat el president Josep Saravia.

D´altra banda l´entitat continua amb altres projectes, com ara el transport sanitàri per a persones que fan tractaments de quimioteràpia fora del país, la major part de les quals són dones. Un servei que subvencionen al cent per cent.

Informa: Joan A. Sarmiento