- El comú d´Andorra la Vella té previst habilitar zones provisionals de càrrega i descàrrega mentre durin les obres de reforma de l´avinguda Meritxell per facilitar el trànsit rodat als repartidors. Un cop finalitzin, el comú ha arribat a un acord amb l´Associació de Transportistes per establir un horari de repartiment. - L´informe de l´agència de qualificació Standard and Poor´s deixa oberta la porta a una millora de ràting d´Andorra, si culmina positivament les negociacions per l´acord d´associació amb la UE. Assenyala que també ajudaria l´aproximació d´Andorra a institucions com l´FMI. Tot plegat, uns indicadors que el Govern interpreta com la confirmació del sanejament de l´economia - Les importacions aquest desembre han estat de 115 milions, xifra que representa una baixada d´un 0,6% de fa un any. En canvi, les compres a l´exterior han pujat un 2,5% i es situen en prop de 9 milions. Si es miren les xifres de tot el 2017 s´observa que les importacions van ser de 1.300 milions d´euros, més d´un 6% que el 2016. - Visita privada del cap de Govern a París per trobar-se amb el representant personal del Copríncep francès. Antoni Martí va reunir-se la setmana passada amb Patrick Strzoda, segons fonts coneixedores de la reunió. La visita va servir per parlar, especialment, del contraban de tabac al Pas de la Casa. - Saetde ha estat l´única empresa que ha presentat una oferta per ser el soci privat que prengui les regnes d´Ordino-Arcalís. Fins a 4 empreses havien retirat el plec de bases, però només Saetde ha formalitzat la candidatura. Aquest dilluns s´ha tancat el termini de presentació d´ofertes.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Cau un 10% la facturació de Nadal als comerços del Pas de la Casa

  Noticies » Economia   13 de gener, 2018
www.andorradifusio.ad

El comerç del Pas de la Casa ha facturat al voltant d'un 10% menys que l´any anterior durant les festes nadalenques. Un dels factors ha estat el tancament de les carreteres amb França per la neu i la menor afluència de turistes. El sector comercial reclama millorar la qualitat de l'oferta per ser més atractius.

La davallada en vendes ha encès les alarmes entre el sector comercial del país. A l´igual que a les parròquies centrals, el Pas de la Casa ha patit una baixada significativa en la facturació, que els empresaris xifren almenys en un 10%, durant les festes nadalenques.

La meteorologia ha jugat en contra del sector. La neu va obligar a tancar les carreteres de connexió amb França alguns dies, un fet que ha repercutit negativament en l´arribada de turistes a la vila. Algunes veus apunten un canvi d´hàbits del consumidor per explicar, en part, la situació global del sector al país. En el cas del Pas s´apunta un altre factor des d´Iniciatives Turistiques, com seria la necessitat de millorar la qualitat de l´oferta.

El comerç ha estat el sector que més ha patit la situació, tot i que de retruc la davallada també ha impactat en els hotels i la restauració.

Informa: Joan Antoni Sarmiento
Imatge: Kevin Ribeiro