- El setembre s´ha registrat la xifra més alta en set anys d´afiliats a la CASS. En concret han crescut un 2,9% aquest setembre respecte de l´any passat i s´han situat en 36.631. Segons el Govern la xifra corrobora la recuperació del mercat laboral. - Durant el mes de novembre 21 persones es van beneficiar de la prestació per desocupació involuntària. Aquesta xifra representa una disminució del 55,3% respecte al mateix mes del 2016. La majoria dels qui accedeixen a aquest subsidi són homes i tenen mes de 40 anys. - El Palau de Gel tindrà el 2018 un pressupost d´1.200.000 euros. Una part es destinarà a millores a la pista de gel, la gestió del fred, la piscina i el gimnàs. El tercer trimestre s´ha tancat amb un superàvit de 151.000€, un 12% més que l´any anterior. L´increment permès augmentar l´autofinançament fins a un 83% - 5 de cada 100 adolescents d´Andorra pateixen algun tipus de trastorn de la conducta alimentària. La bulímia afecta un 3% dels joves mentre que un 1% de la població adolescent pateix anorèxia. Des del 2014 el SAAS disposa de les eines per tractar els casos més greus - El MoraBanc Andorra vol mantenir la bona ratxa i sumar la quarta victòria consecutiva. Aquesta tarda rebrà la visita a partir de dos quarts de set d´un Baskonia en línia ascendent. A banda de l´absència de Burjanadze, el nord-americà Chris Copeland continua amb problemes en un dit.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

El Consell d'Europa demana a Andorra que garanteixi el lliure accés a l'avortament

  Noticies » Societat   05 de desembre, 2017
www.andorradifusio.ad

El Consell d´Europa critica Andorra per la legislació altament restrictiva en l'avortament. Ho fa en el marc d´un informe fet públic aquest dimarts, que alerta del retrocés que pateixen els drets sexuals i reproductius de les dones. Europa demana mesures als estats, en especial, la legalització i l´accés segur a l´avortament.

"Els drets de les dones són els drets de les dones. Sota el paraigua de la llei dels drets humans, les dones tenen el dret a una vida reproductiva i sexual segura, lliure de qualsevol coacció". I aquests drets estan sent "violats i restringits".

Així ho alerta el comissari dels Drets Humans del Consell d´Europa, Nils Muiznieks, a l´informe "Salut i drets sexuals i reproductius de les dones a Europa" fet públic aquet dimarts.

El text critica Andorra i Malta, que prohibeixen l´avortament en totes les situacions, així com les restriccions en matèria d´accés a l´avortament d´Irlanda del Nord, Irlanda, Mònaco o San Marino entre altres, que només l´autoritzen si existeix un risc per la vida de la dona embarassada o si hi ha hagut violació. També alerta de les mesures adoptades recentment a Polònia, que ha introduït una llei que obliga la dona a obtenir una prescripció mèdica. Considera que són procediments que comporten "molt patiment per les dones" .

L'informe formula 54 recomanacions als estats membres i, per tant, a Andorra. Entre elles, garantir a totes les dones un avortament legal i segur. També demana prevenir "les mesures retrògrades" que comprometin la seva salut i els seus drets reproductius així com eliminar les lleis, polítiques i pràctiques que infringeixen aquests drets.

Uns drets que són considerats "un component vital per aconseguir la igualtat de gènere".

Informa: Laia Ferré