- El comú d´Andorra la Vella té previst habilitar zones provisionals de càrrega i descàrrega mentre durin les obres de reforma de l´avinguda Meritxell per facilitar el trànsit rodat als repartidors. Un cop finalitzin, el comú ha arribat a un acord amb l´Associació de Transportistes per establir un horari de repartiment. - L´informe de l´agència de qualificació Standard and Poor´s deixa oberta la porta a una millora de ràting d´Andorra, si culmina positivament les negociacions per l´acord d´associació amb la UE. Assenyala que també ajudaria l´aproximació d´Andorra a institucions com l´FMI. Tot plegat, uns indicadors que el Govern interpreta com la confirmació del sanejament de l´economia - Les importacions aquest desembre han estat de 115 milions, xifra que representa una baixada d´un 0,6% de fa un any. En canvi, les compres a l´exterior han pujat un 2,5% i es situen en prop de 9 milions. Si es miren les xifres de tot el 2017 s´observa que les importacions van ser de 1.300 milions d´euros, més d´un 6% que el 2016. - Visita privada del cap de Govern a París per trobar-se amb el representant personal del Copríncep francès. Antoni Martí va reunir-se la setmana passada amb Patrick Strzoda, segons fonts coneixedores de la reunió. La visita va servir per parlar, especialment, del contraban de tabac al Pas de la Casa. - Saetde ha estat l´única empresa que ha presentat una oferta per ser el soci privat que prengui les regnes d´Ordino-Arcalís. Fins a 4 empreses havien retirat el plec de bases, però només Saetde ha formalitzat la candidatura. Aquest dilluns s´ha tancat el termini de presentació d´ofertes.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Portugal traurà Andorra de la llista de països de baixa tributació

  Noticies » Política   12 de gener, 2018
www.andorradifusio.ad

Antoni Martí i Antonio Costa s'han reunit durant prop d'una hora a la residència oficial del primer ministre de Portugal. Una reunió que Martí ha qualificat de molt positiva. Martí ha convidat Costa a visitar oficialment, si pot ser durant el 2018, el Principat d'Andorra.

Martí i Costa han abordat diverses qüestions bilaterals. Tots dos han remarcat les oportunitats que el CDI obre per millorar les relacions econòmiques entre els dos països. Costa ha destacat els esforços d'Andorra per homologar-se internacionalment en matèria fiscal. Martí confia que aquest fet permetrà la sortida d'Andorra en la llista portuguesa de països de baixa tributació.

Costa ha destacat l'apropament d'Andorra a la Unió Europea i Martí li ha agraït el suport de Portugal en aquest àmbit. També ha agraït el suport de Portugal a l'organització de la Cimera Iberoamericana el 2020. D'altra banda, el primer ministre portuguès ha destacat l'acord que s'ha tancat pel reconeixement de la signatura digital i els avenços en matèria turística i cultural.

Informa: Ana Alamán
Imatges: Marta Paixà
Foto: Govern d'Andorra