- El comú d´Andorra la Vella té previst habilitar zones provisionals de càrrega i descàrrega mentre durin les obres de reforma de l´avinguda Meritxell per facilitar el trànsit rodat als repartidors. Un cop finalitzin, el comú ha arribat a un acord amb l´Associació de Transportistes per establir un horari de repartiment. - L´informe de l´agència de qualificació Standard and Poor´s deixa oberta la porta a una millora de ràting d´Andorra, si culmina positivament les negociacions per l´acord d´associació amb la UE. Assenyala que també ajudaria l´aproximació d´Andorra a institucions com l´FMI. Tot plegat, uns indicadors que el Govern interpreta com la confirmació del sanejament de l´economia - Les importacions aquest desembre han estat de 115 milions, xifra que representa una baixada d´un 0,6% de fa un any. En canvi, les compres a l´exterior han pujat un 2,5% i es situen en prop de 9 milions. Si es miren les xifres de tot el 2017 s´observa que les importacions van ser de 1.300 milions d´euros, més d´un 6% que el 2016. - Visita privada del cap de Govern a París per trobar-se amb el representant personal del Copríncep francès. Antoni Martí va reunir-se la setmana passada amb Patrick Strzoda, segons fonts coneixedores de la reunió. La visita va servir per parlar, especialment, del contraban de tabac al Pas de la Casa. - Saetde ha estat l´única empresa que ha presentat una oferta per ser el soci privat que prengui les regnes d´Ordino-Arcalís. Fins a 4 empreses havien retirat el plec de bases, però només Saetde ha formalitzat la candidatura. Aquest dilluns s´ha tancat el termini de presentació d´ofertes.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Immobiliàries denuncien competència deslleial dels bancs en el mercat d'habitatge

  Noticies » Economia   09 de gener, 2018
www.andorradifusio.ad

Agents immobiliaris denuncien competència deslleial dels bancs en el mercat d´habitatge, ja que estarien donant més bones condicions financeres per als pisos que les entitats tenen en cartera. L´AGIA denuncia que això és competència deslleial. Pel que fa als preus del mercat, reconeixen que augmenten els lloguers i que, per tant, s´espera que la compra vagi a l'alça.

L´època de crisi econòmica ha provocat que els bancs tinguin una bossa de pisos important. La situació no és com la d´Espanya, on les entitats financeres s´han quedat amb la majoria del mercat immobiliari, però també està tenint afectació.

Des dels sector immobiliari han denunciat que els bancs estan oferint millors condicions de finançament per als pisos que tenen en la seva cartera, cosa que els donaria avantatge en el mercat de compravenda. "Han ofert a moltes immobiliàries la col·laboració, això ens consta. Però si ofereixen condicions de finançament superiors perquè es tracta de pisos seus seria una manera de competir deslleialment amb el sector", adverteix el president de l'AGIA, Jordi Galobardas.

Pel que fa als preus, a banda de l'increment de l´IPC del 2,6% en els lloguers, un creixement que consideren moderat, asseguren que els increments del 2017 no arriben als percentatges del 15 o el 20%.

Amb l´increment del lloguer, la perspectiva és que creixi el preu de compra, cosa que de moment no ha passat. "Hi ha una certa pressió a l'alça però els preus han continuat estables, això és el que nosaltres veiem", segons Galobardas.

L'AGIA, que aquest dimarts tenia reunió de junta, està realitzant un estudi del mercat immobiliari per conèixer les xifres reals, l'objectiu és tenir-lo enllestit a mitjan 2018.

Informa: Laia Ferré Marot
Imatges: Anna Ginestà