- El comú d´Andorra la Vella té previst habilitar zones provisionals de càrrega i descàrrega mentre durin les obres de reforma de l´avinguda Meritxell per facilitar el trànsit rodat als repartidors. Un cop finalitzin, el comú ha arribat a un acord amb l´Associació de Transportistes per establir un horari de repartiment. - L´informe de l´agència de qualificació Standard and Poor´s deixa oberta la porta a una millora de ràting d´Andorra, si culmina positivament les negociacions per l´acord d´associació amb la UE. Assenyala que també ajudaria l´aproximació d´Andorra a institucions com l´FMI. Tot plegat, uns indicadors que el Govern interpreta com la confirmació del sanejament de l´economia - Les importacions aquest desembre han estat de 115 milions, xifra que representa una baixada d´un 0,6% de fa un any. En canvi, les compres a l´exterior han pujat un 2,5% i es situen en prop de 9 milions. Si es miren les xifres de tot el 2017 s´observa que les importacions van ser de 1.300 milions d´euros, més d´un 6% que el 2016. - Visita privada del cap de Govern a París per trobar-se amb el representant personal del Copríncep francès. Antoni Martí va reunir-se la setmana passada amb Patrick Strzoda, segons fonts coneixedores de la reunió. La visita va servir per parlar, especialment, del contraban de tabac al Pas de la Casa. - Saetde ha estat l´única empresa que ha presentat una oferta per ser el soci privat que prengui les regnes d´Ordino-Arcalís. Fins a 4 empreses havien retirat el plec de bases, però només Saetde ha formalitzat la candidatura. Aquest dilluns s´ha tancat el termini de presentació d´ofertes.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

La Temporada de Música i Dansa aposta per un cartell de grans contemporanis

  Noticies » Cultura   11 de gener, 2018
www.andorradifusio.ad

La coneguda com la Beyoncé del piano, Khatia Buniatishvili, serà a la 24a Temporada de Música i Dansa. El cartell musical es completa amb el tenor Javier Camarena i una representació de la Filharmònica de Berlín, amb un homenatge a un dels seus directors, Leonard Bernstein. La dansa serà per la mítica companyia americana Alvin Ailey.

Ailey II és la petita herència del coreògraf Alvin Ailey, conegut per fusionar el ballet amb el jazz, la dansa contemporània o ètnica. D´aquesta última unió neix ´Revelations´, que es podrà veure al Centre de Congressos l'1 de febrer. El director artístic de la Temporada, Josep Maria Escribano, avança que "és una coreografia amb una sèrie d'episodis que van explicant la història dels negres als Estats Units".

La següent en trepitjar l´auditori de la capital serà l´anomenada Beyoncé del piano, Khatia Buniatishvili, el dia 13 de febrer. Ha col·laborat amb grups com Coldplay i diverses orquestres com la Filharmònica de Los Ángeles o la Simfònica de Viena. En el seu repertori tocarà Brahms i Liszt, i una transcripció d''El Trencanous'.

Els virtuosos de l´Orquesta Filharmònica de Berlín vindran el 4 de març amb un homenatge al centenari Leonard Bernstein, qui va ser un dels directors d'aquesta institució musical. Escribano explica que "a la primera part tocaran les peces de 'West Side Story' i altres pel·lícules" compostes per Bernstein, "i a la segona part la cèlebre serenata de Txaikovski".

Tancarà la temporada el tenor mexicà Javier Camarena, gran company de Cecilia Bartoli i a qui molts ja comparen amb Juan Diego Flórez o Pavarotti per l'entrega del públic en grans places líriques com el Metropolitan Opera House de Nova York, on va esgotar les entrades.

Les de la Temporada d'Andorra la Vella MoraBanc ja estan disponibles a la web del banc i en altres punts habituals.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Vicente Bellot