L'escola andorrana inicia una prova pilot amb el MIT que combina tecnologia i joc

www.andorradifusio.ad

L´escola andorrana de Santa Coloma ha iniciat una prova pilot en col·laboració amb el Massachusetts Institute of Technology (MIT) i la Fundació Actuatech per desenvolupar un projecte pedagògic que combina la tecnologia i el joc. Es tracta de mesurar dades mediambientals, com la temperatura, la llum o el moviment, a través de sensors d'última generació.. Hi participen 95 alumnes d´entre 10 i 11 anys.

La prova pilot s´emmarca en la col·laboració que s´està desenvolupant entre l'MIT i les institucions andorranes per desenvolupar projectes d'innovació. Per primera vegada el Massachusets Institute of Technology ha tret del laboratori sensors d´última generació por col·locar-los en aules i recollir dades. 

L´objectiu és veure com s´utilitzen els espais per treballar en eficiència i sostenibilitat. Tot i així, el representant del MIT, Lluís Alonso, explica que en aquest projecte destaca el component pedagògic i educatiu perquè "ens interessa que els professors s'involucrin en el projecte i generar un programa pedagògic amb el joc perquè els alumnes entenguin què significa obtenir dades amb els sensors".

El projecte encaixa en el sistema per competències implantat a l´Escola Andorrana. El ministre d'Educació, Eric Jover, destaca l'aposta "per projectes que trenquen les barreres de les típiques assignatures per anar més enllà". Volen "desenvolupar competències que serveixin els alumnes -un cop estiguin confrontats amb la realitat- per saber interactuar amb el món i desenvolupar-se com a ciutadans". Per la seva banda, el director de l'Escola Andorrana de Santa Coloma, Bruno Bartolomé, opina que "la tecnologia i el joc han d'anar de la mà perquè en aquestes edats amb els dispositius mòbils i jocs tenen un hàbit innat i estan molt acostumats a barrejar aquests dos conceptes". D'aquesta manera, "l'escola té l'oportunitat -sota el paraigua de la ciència- de poder combinar aquests dos elements perquè aprenguin i siguin competents el dia de demà".

En el projecte participen 95 alumnes de tercer cicle, d´entre 10 i 11 anys. S´han sensoritzat 4 aules amb una mitjana d´entre 12 i 15 dispositius. La prova pilot durarà un any. Ara els equips crearan els projectes que treballaran a classe amb les dades recollides.

Informa: Ana Alamán   Imatge: Albert Refart   Locució: Yasmina Canedo

Comparteix:

La vila medieval de Sant Julià amplia les propostes i els espectacles Bartumeu emplaça la comissió BPA a que les compareixences siguin a porta oberta