- El setembre s´ha registrat la xifra més alta en set anys d´afiliats a la CASS. En concret han crescut un 2,9% aquest setembre respecte de l´any passat i s´han situat en 36.631. Segons el Govern la xifra corrobora la recuperació del mercat laboral. - Durant el mes de novembre 21 persones es van beneficiar de la prestació per desocupació involuntària. Aquesta xifra representa una disminució del 55,3% respecte al mateix mes del 2016. La majoria dels qui accedeixen a aquest subsidi són homes i tenen mes de 40 anys. - El Palau de Gel tindrà el 2018 un pressupost d´1.200.000 euros. Una part es destinarà a millores a la pista de gel, la gestió del fred, la piscina i el gimnàs. El tercer trimestre s´ha tancat amb un superàvit de 151.000€, un 12% més que l´any anterior. L´increment permès augmentar l´autofinançament fins a un 83% - 5 de cada 100 adolescents d´Andorra pateixen algun tipus de trastorn de la conducta alimentària. La bulímia afecta un 3% dels joves mentre que un 1% de la població adolescent pateix anorèxia. Des del 2014 el SAAS disposa de les eines per tractar els casos més greus - El MoraBanc Andorra vol mantenir la bona ratxa i sumar la quarta victòria consecutiva. Aquesta tarda rebrà la visita a partir de dos quarts de set d´un Baskonia en línia ascendent. A banda de l´absència de Burjanadze, el nord-americà Chris Copeland continua amb problemes en un dit.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Marc Forné avala el procés de primàries de Liberals d'Andorra

  Noticies » Política   07 de desembre, 2017
www.andorradifusio.ad

L´ex-cap de Govern liberal Marc Forné defensa el procés de primàries al partit. S´ha mostrat contrari a aliances amb altres partits per les eleccions generals, malgrat que n´hi pugui haver alguna de parroquial puntual. Forné també ha parlat durament de les negociacions amb Europa, que considera que perjudiquen el país.

L´ex-cap de Govern Marc Forne creu que ja no es pot fer política com fa 30 anys, que les xarxes socials han canviat l´escenari i que cal convèncer l´electorat per posar fi a l'abstenció. Aquest ha de ser l´objectiu dels liberals, i ho ha de ser a través d´un programa consolidat i amb una ideologia clara, que segons ell, els diferenciï de la plataforma de Demòcrates per Andorra.

Per això, s´ha mostrat a favor del procés de primàries iniciat al partit.També és favorable a que hi hagi un candidat consolidat pel congrés del partit. "El més important és fer el programa", ha dit afegint que triar el candidat amb temps ho permet.

Malgrat considerar que hagués calgut més activitat parlamentària de Liberals, Forné ha recordat que Josep Pintat va ser un bon candidat fa quatre anys, quan, de fet, no n´hi havia.

Pel que fa a les aliances amb altres partits per a les eleccions, a banda d'algunes puntuals en certes parròquies, Forné s'hi ha mostrat en contra.

Quant a les negociacions amb Europa, l'ex-cap de Govern ha estat crític, sobretot pel que fa a la lliure circulació de persones i al tabac, Reconeix que no li agraden les moratòries i que no es refia d'Europa: "No me'ls crec".

Pel que fa a la possibilitat de fixar un diferencial de preu del 30% respecte els estats veïns, Forné ha criticat que el diferencial entre França i Espanya és més elevat i creu que aquestes mesures poden ofegar el país.

Entrevista completa a l'ex-cap de Govern, Marc Forné, a l'Ara i Aquí:Informa: Laia Ferré Marot
Imatges: Albert Aymamí