- El setembre s´ha registrat la xifra més alta en set anys d´afiliats a la CASS. En concret han crescut un 2,9% aquest setembre respecte de l´any passat i s´han situat en 36.631. Segons el Govern la xifra corrobora la recuperació del mercat laboral. - Durant el mes de novembre 21 persones es van beneficiar de la prestació per desocupació involuntària. Aquesta xifra representa una disminució del 55,3% respecte al mateix mes del 2016. La majoria dels qui accedeixen a aquest subsidi són homes i tenen mes de 40 anys. - El Palau de Gel tindrà el 2018 un pressupost d´1.200.000 euros. Una part es destinarà a millores a la pista de gel, la gestió del fred, la piscina i el gimnàs. El tercer trimestre s´ha tancat amb un superàvit de 151.000€, un 12% més que l´any anterior. L´increment permès augmentar l´autofinançament fins a un 83% - 5 de cada 100 adolescents d´Andorra pateixen algun tipus de trastorn de la conducta alimentària. La bulímia afecta un 3% dels joves mentre que un 1% de la població adolescent pateix anorèxia. Des del 2014 el SAAS disposa de les eines per tractar els casos més greus - El MoraBanc Andorra vol mantenir la bona ratxa i sumar la quarta victòria consecutiva. Aquesta tarda rebrà la visita a partir de dos quarts de set d´un Baskonia en línia ascendent. A banda de l´absència de Burjanadze, el nord-americà Chris Copeland continua amb problemes en un dit.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Mobilitat espera enguany un 10% més de vehicles per la Puríssima, uns 157.000

  Noticies » Societat   04 de desembre, 2017 Mobilitat espera enguany un 10% més de vehicles per la Puríssima, uns 157.000

L'Agència de Mobilitat preveu que durant aquesta setmana, coincidint amb el Pont de la Puríssima, entrin al país 157.000 vehicles. La xifra és un 10% més elevada que la de l'any passat i també un 8% superior a la de fa quatre anys, quan el calendari de festius va ser similar al d'enguany.

L'Agència de Mobilitat preveu que l'afluència de visitants durant els propers dies, coincidint amb el pont de la Puríssima, sigui de les més elevades dels últims anys. La previsió és que entrin al país 157.000 vehicles, una xifra que és un 10% superior a la registrada l'any passat (143.000) i també un 8% per sobre de la de fa quatre anys, quan els festius al calendari van tenir una casuística similar a la d'enguany. El cap d'àrea de Mobilitat, Jaume Bonell, ha explicat que l'augment del 8% s'ha establert tenint en compte l'evolució positiva de les entrades de vehicles al llarg d'aquest 2017.

Les complicacions de trànsit d'entrada al país començaran dimecres i dijous, i els dies més complicats per sortir seran dissabte i diumenge. La previsió de 157.000 vehicles s'ha establert per al període entre l'1 i el 10 de desembre, tenint en compte que durant aquest cap de setmana ja hi ha hagut més afluència de l'habitual i que durant dilluns i dimarts les entrades també seran superiors a les d'un dia laborable normal. Del total, 114.500 vehicles accediran al país per la frontera hispanoandorrana i 43.000 ho faran per la francoandorrana.

Com cada any, s'ha establert un dispositiu especial per fer front a la forta entrada de vehicles en el qual hi participen els comuns, el COEX, la policia, el SUM, etc. Però a més, s'està seguint de prop l'evolució de la previsió meteorològica, que ha anunciat nevades per al divendres i el dissabte, tot i que la seva magnitud no està clara a hores d'ara.

A les previsions optimistes de visitants per a aquest pont cal sumar-hi també les que ja s'han elaborat de cara a les festes nadalenques, durant les quals s'espera l'arribada de fins a 260.000 vehicles.

Informa: Agència ANA