- El setembre s´ha registrat la xifra més alta en set anys d´afiliats a la CASS. En concret han crescut un 2,9% aquest setembre respecte de l´any passat i s´han situat en 36.631. Segons el Govern la xifra corrobora la recuperació del mercat laboral. - Durant el mes de novembre 21 persones es van beneficiar de la prestació per desocupació involuntària. Aquesta xifra representa una disminució del 55,3% respecte al mateix mes del 2016. La majoria dels qui accedeixen a aquest subsidi són homes i tenen mes de 40 anys. - El Palau de Gel tindrà el 2018 un pressupost d´1.200.000 euros. Una part es destinarà a millores a la pista de gel, la gestió del fred, la piscina i el gimnàs. El tercer trimestre s´ha tancat amb un superàvit de 151.000€, un 12% més que l´any anterior. L´increment permès augmentar l´autofinançament fins a un 83% - 5 de cada 100 adolescents d´Andorra pateixen algun tipus de trastorn de la conducta alimentària. La bulímia afecta un 3% dels joves mentre que un 1% de la població adolescent pateix anorèxia. Des del 2014 el SAAS disposa de les eines per tractar els casos més greus - El MoraBanc Andorra vol mantenir la bona ratxa i sumar la quarta victòria consecutiva. Aquesta tarda rebrà la visita a partir de dos quarts de set d´un Baskonia en línia ascendent. A banda de l´absència de Burjanadze, el nord-americà Chris Copeland continua amb problemes en un dit.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Potenciar l'accessibilitat universal, principal repte de futur de l'arquitectura

  Noticies » Societat   06 de desembre, 2017
www.andorradifusio.ad
L'envelliment de la població és un dels principals problemes als quals haurà de fer front l'arquitectura. Així ho ha remarcat l'arquitecta Rosa Bellido, en una conferència sobre accessibilitat.
La xerrada s'emmarca en el segon cicle de conferències organitzades pel Col·legi d'Arquitectes, a la sala d'actes de MoraBanc. Des del col·legi són conscients dels reptes que suposa l'arquitectura en l'accessibilitat, atès que encara hi ha molts aspectes a millorar. La conferenciant ha destacat que cal ser més sensibles en aquest sentit i que de mica en mica es van fent avenços.

Bellido, que també és professora a la Universitat de Valladolid, ha destacat "el repte de futur" que suposa l'arquitectura "amable" o d'accés universal perquè en un futur no gaire llunyà bona part de la població superarà els 65 anys. L'arquitecta i professora ha remarcat que "si des d'un bon inici, l'arquitecte ja pensa en accessibilitat com un dels ingredients clau del projecte ho dissenyarà d'una manera diferent, més accessible".

En aquest sentit, Bellido ha explicat que no només cal projectar l'arquitectura tenint en compte la mobilitat funcional, ja que també cal tenir present les persones amb dificultat sensorial o cognitiva.

Informa: Joel Romero
Imatges: Anna Romagosa