Potenciar l'accessibilitat universal, principal repte de futur de l'arquitectura

www.andorradifusio.ad
L'envelliment de la població és un dels principals problemes als quals haurà de fer front l'arquitectura. Així ho ha remarcat l'arquitecta Rosa Bellido, en una conferència sobre accessibilitat.
La xerrada s'emmarca en el segon cicle de conferències organitzades pel Col·legi d'Arquitectes, a la sala d'actes de MoraBanc. Des del col·legi són conscients dels reptes que suposa l'arquitectura en l'accessibilitat, atès que encara hi ha molts aspectes a millorar. La conferenciant ha destacat que cal ser més sensibles en aquest sentit i que de mica en mica es van fent avenços.

Bellido, que també és professora a la Universitat de Valladolid, ha destacat "el repte de futur" que suposa l'arquitectura "amable" o d'accés universal perquè en un futur no gaire llunyà bona part de la població superarà els 65 anys. L'arquitecta i professora ha remarcat que "si des d'un bon inici, l'arquitecte ja pensa en accessibilitat com un dels ingredients clau del projecte ho dissenyarà d'una manera diferent, més accessible".

En aquest sentit, Bellido ha explicat que no només cal projectar l'arquitectura tenint en compte la mobilitat funcional, ja que també cal tenir present les persones amb dificultat sensorial o cognitiva.

Informa: Joel Romero
Imatges: Anna Romagosa

Comparteix:

S'obre l'oficina de correus màgica del Pare Noel, els Reis de l'Orient i la bruixa Befana a Andorra la Vella L'executiu adjudica obres pendents abans de tancar l'exercici