- Constituir un grup d´opinió crític amb l´acció del Govern, que aplegui persones de diversos sectors econòmics i socials i polítics que no estan en actiu i que pugui esdevenir un nou partit polític. Ho ha explicat al programa "La Rèplica", d´Andorra Televisió, l´ordinenc Josep Duró. Ha assenyalat que la intenció del grup, d´entre 20 i 30 persones de totes les parròquies, és participar en el debat polític i oferir la seva opinió. - Univers Bomosa ha signat diversos acords amb diferents empreses del món de l´espectacle per col·laborar-hi si guanya el concurs pel casino. Així, ha signat acords amb Live Nation, Doctor Music, una promotora que prepara sopars amb cuiners d´estrella Michelin i Focus Espectacles. - El comitè liberal d´Escaldes vol que els cònsols mostrin el rebuig que el futur heliport nacional s´ubiqui a la zona de les Tresoles. Els liberals han encarregat un informe a una empresa catalana que determina que amb els tipus d´helicòpters previstos per operar a la infraestructura es preveu uns nivells de decibels inacceptables. - Govern i funcionaris continuen les negociacions per la reforma de la Funció Pública. A primera hora hi ha hagut la primera reunió per tornar a negociar la reforma. Tot i la descofiança mútua, els sindicats s´avenen a parlar d´alguns aspectes de la llei i el Govern planteja introduir millores en temes com els horaris. La vaga, però, no es desconvoca. - Mor el pare del jove de 17 anys que va perdre la vida, ahir, en un accident de moto a l´avinguda Salou. L´home ha mort aquesta nit a causa de la gravetat de les seves lesions tot i els esforços dels serveis mèdics. L´accident es va produir a la CG-1 abans de la rotonda del Prat Salit . El pare conduïa la motocicleta, que circulava en sentit sud, i el jove viatjava com a acompanyant. El cas es troba sota secret de sumari.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Viladomat recorre contra la construcció de la plataforma esquiable a Soldeu declarada d'interès nacional

  Noticies » Societat   10 de maig, 2017
www.andorradifusio.ad

L´accionista majoritari de SAETDE ha presentat un recurs contra la construcció d´una plataforma esquiable a Soldeu. El Govern va declarar el projecte d´interès nacional arran de la celebració de les proves finals de la Copa del Món d'esquí el febrer de 2019. Joan Viladomat considera que la llei no reconeix el criteri esportiu com a base per declarar un projecte d'interès nacional. El Govern defensa el projecte i a Canillo la notícia s'ha rebut amb sorpresa i indignació.

El Govern, a petició del comú de Canillo, ha declarat projecte d´interès nacional la construcció d´una plataforma esquiable al peu de la pista de l'Avet de l´estació Soldeu-el Tarter, que el febrer del 2019 acollirà les finals de la Copa del Món d'esquí. L'executiu considera que la celebració de competicions esportives d´alt nivell forma part dels objectius d'interès públic general previstes per la llei.

Un criteri que no comparteix l´accionista majoritari de SAETDE, la societat que explota l'estació de Pas de la Casa-Grau Roig. Per aquest motiu Joan Viladomat ha presentat un recurs administratiu contra la declaració d´interès nacional, segons han explicat a RTVA fonts coneixedores del projecte. Creu que les instal·lacions esportives no es poden emmarcar com a serveis de caràcter educatiu i cultural.

Viladomat també argumenta que la FIS tan sols demana més amplada a l´arribada de la pista i no una plataforma ni un aparcament, construccions que sí preveu el projecte aprovat pel Govern. El ministre d'Afers Exteriors ha defensat la concepció actual del projecte. "El pas endavant que es fa és molt gran", insisteix Saboya, qui creu que reuneix "absolutament" els requisits.

El comú de Canillo tenia previst delegar la construcció del projecte a ENSISA, la societat que gestiona les pistes de Soldeu-el Tarter. Caldrà veure, però, com afecta el recurs en els plans del comú, que ha rebut la notícia amb sorpresa i indignació.

Informa: Andrés González-Nandín