- Els veïns de Santa Coloma no poden reciclar paper. Així ho denuncia l´Associació de Veïns del poble. Manifesten que els tres punts de reciclatge que disposa la parròquia són insuficients, cosa que fa que desisteixin i acabin tirant tot al contenidor de rebuig. L´associació demana més contenidors per afavorir el reciclatge. - Una vintena d´infants de Sant Julià de Lòria han pogut gaudir d´una estada de colònies o d´activitats d´estiu gràcies a l´ajuda de Càritas, amb la col·laboració del comú. Aquesta ONG aposta perquè cap nen deixi de gaudir del seu lleure per motius econòmics. Tant Càritas com el comú demanen que totes les famílies interessades i amb necessitats s´adrecin als seus responsables. - El 70% dels menors ingressats a la Gavernera retorna amb les famílies. Els maltractaments, situacions de violència de gènere en l´entorn familiar o no tenir les condicions alimentàries o d´higiene garantides, són alguns dels motius que porten la Batllia a retirar la custòdia als seus progenitors. L´estada mitjana al centre és d´entre 9 mesos i un any. - El Funicamp ha inaugurat avui la temporada d´estiu que s´allargarà fins al 3 de setembre. El comú espera superar les xifres d´usuaris de l´any passat que ja van experimentar un augment respecte del 2015. - Tret de sortida a la tercera edició dels Andorra Outdoor Games. Ho ha fet amb les proves de BTT a Naturlàndia. 312 ciclistes han participat en les dues curses. Al llarg des cap de setmana hi haurà 1200 esportistes competint a Andorra en diferents disciplines.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Viladomat recorre contra la construcció de la plataforma esquiable a Soldeu declarada d'interès nacional

  Noticies » Societat   10 de maig, 2017
www.andorradifusio.ad

L´accionista majoritari de SAETDE ha presentat un recurs contra la construcció d´una plataforma esquiable a Soldeu. El Govern va declarar el projecte d´interès nacional arran de la celebració de les proves finals de la Copa del Món d'esquí el febrer de 2019. Joan Viladomat considera que la llei no reconeix el criteri esportiu com a base per declarar un projecte d'interès nacional. El Govern defensa el projecte i a Canillo la notícia s'ha rebut amb sorpresa i indignació.

El Govern, a petició del comú de Canillo, ha declarat projecte d´interès nacional la construcció d´una plataforma esquiable al peu de la pista de l'Avet de l´estació Soldeu-el Tarter, que el febrer del 2019 acollirà les finals de la Copa del Món d'esquí. L'executiu considera que la celebració de competicions esportives d´alt nivell forma part dels objectius d'interès públic general previstes per la llei.

Un criteri que no comparteix l´accionista majoritari de SAETDE, la societat que explota l'estació de Pas de la Casa-Grau Roig. Per aquest motiu Joan Viladomat ha presentat un recurs administratiu contra la declaració d´interès nacional, segons han explicat a RTVA fonts coneixedores del projecte. Creu que les instal·lacions esportives no es poden emmarcar com a serveis de caràcter educatiu i cultural.

Viladomat també argumenta que la FIS tan sols demana més amplada a l´arribada de la pista i no una plataforma ni un aparcament, construccions que sí preveu el projecte aprovat pel Govern. El ministre d'Afers Exteriors ha defensat la concepció actual del projecte. "El pas endavant que es fa és molt gran", insisteix Saboya, qui creu que reuneix "absolutament" els requisits.

El comú de Canillo tenia previst delegar la construcció del projecte a ENSISA, la societat que gestiona les pistes de Soldeu-el Tarter. Caldrà veure, però, com afecta el recurs en els plans del comú, que ha rebut la notícia amb sorpresa i indignació.

Informa: Andrés González-Nandín