2027, l'any per fer trasplantament d'òrgans 

www.andorradifusio.ad

El Govern ha explicat al Consell que la previsió és que es pugui fer trasplantament d'òrgans d'aquí a tres anys. La voluntat és anar pas per pas i començar amb el de còrnia aquest curs. 

Responent a la pregunta de la consellera del PS Susanna Vela, la ministra de Salut ha donat terminis per al trasplantament d'òrgans i teixits a Andorra. De còrnia aquest any, de teixits el 2025 i d'òrgans el 2027. De moment se centren en el primer, perquè la resta requereixen guies i reglaments que encara no estan desplegats. "Altres teixits o fins i tot per als òrgans requereixen una urgència molt important i preveiem un trasllat de professionals sanitaris externs al país per poder fer aquestes extraccions. Tots aquests circuits i guies encara no estan en desenvolupament", detallava la ministra en la sessió.

La ministra també ha esmentat que l'any passat es van fer 10 trasplantaments, 9 renals i un pulmonar

Durant la sessió de Consell General, en aquesta ocasió a demanda de Concòrdia, la ministra d'Afers Socials ha fet un repàs per les dades d'ajuts i els criteris d'elegibilitat. Ha remarcat que s'han donat menys ajuts, però les famílies que els han rebut els han necessitat més elevats. A l'equip encarregat de les prestacions hi ha 48 persones i el temps de resposta per sol·licitud és d'entre 20 i 30 dies per a l'ajut ocasional i de 40 a 50 dies per la pensió de solidaritat per discapacitat.

Informa: Pilar Candel

Comparteix:

Més accions per combatre el contraban Revisionant "Bola de Drac Z Kai" en HD