- El comú d´Andorra la Vella té previst habilitar zones provisionals de càrrega i descàrrega mentre durin les obres de reforma de l´avinguda Meritxell per facilitar el trànsit rodat als repartidors. Un cop finalitzin, el comú ha arribat a un acord amb l´Associació de Transportistes per establir un horari de repartiment. - L´informe de l´agència de qualificació Standard and Poor´s deixa oberta la porta a una millora de ràting d´Andorra, si culmina positivament les negociacions per l´acord d´associació amb la UE. Assenyala que també ajudaria l´aproximació d´Andorra a institucions com l´FMI. Tot plegat, uns indicadors que el Govern interpreta com la confirmació del sanejament de l´economia - Les importacions aquest desembre han estat de 115 milions, xifra que representa una baixada d´un 0,6% de fa un any. En canvi, les compres a l´exterior han pujat un 2,5% i es situen en prop de 9 milions. Si es miren les xifres de tot el 2017 s´observa que les importacions van ser de 1.300 milions d´euros, més d´un 6% que el 2016. - Visita privada del cap de Govern a París per trobar-se amb el representant personal del Copríncep francès. Antoni Martí va reunir-se la setmana passada amb Patrick Strzoda, segons fonts coneixedores de la reunió. La visita va servir per parlar, especialment, del contraban de tabac al Pas de la Casa. - Saetde ha estat l´única empresa que ha presentat una oferta per ser el soci privat que prengui les regnes d´Ordino-Arcalís. Fins a 4 empreses havien retirat el plec de bases, però només Saetde ha formalitzat la candidatura. Aquest dilluns s´ha tancat el termini de presentació d´ofertes.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Andorra inspira una novel·la infantil a l'Amèrica del Sud

  Noticies » Cultura   29 de març, 2015
www.andorradifusio.ad

Quina relació poden tenir una escriptora infantil argentina, dues criatures orfenes i un circ ben especial amb Andorra? A priori, ben poca. Però el cert és que les xarxes socials han servit, un cop més, per acostar dos llocs tan llunyans com podrien ser el Principat i Buenos Aires. L´escriptora Nerea Liebre va idear fa temps un relat per a nens que transcorria a Andorra i on una fictícia periodista de Ràdio i Televisió d´Andorra ajudava els dos protagonistes en una sèrie d´aventures. Va ser en promocionar el seu llibre a Twitter i citar el nostre compte com la història de "Cirkótico" que va arribar-nos a les mans.

L'Ema i en Tadeo són dos nens que s'escapen d´un orfenat argentí de la mà d'un extravagant circ al qual s´uneixen treballant a la cuina i van a parar ni més ni menys que a Andorra. Hi descobreixen que els seus companys de viatge són poc convencionals i que, en realitat, els artistes utilitzen la seva màgia per ajudar membres del públic en problemes. En aquest cas, hauran de desemmascarar un grup de personatges malvats encapçalats per la fetillera Isósceles Ténebrum.

Segons explica la mateixa autora, el fet de traslladar la història a Andorra no va ser fruit de l´atzar. De fet, s'inspira en l´antic poble medieval de les Bons, a Encamp, on figura que el pare de Guifré el Pilós va manar construir-hi un palauet.

La novel·la, que té com a pilar fonamental el valor de la solidaritat i l'actitud altruista, ha tingut força èxit a Colòmbia, Xile i Mèxic, i també es pot adquirir en format on line a Amazon. De fet, la rebuda ha estat tan bona que en aquest últim país ja se n´està preparant una adaptació teatral que s´estrenarà aquest mateix novembre. Qui sap si ara que la història ja ha travessat l´oceà, començarem a veure´n edicions de "Cirkótico y el enigma de la hechicera" pels carrers del Principat.

Informa: Judit Pedrós