- La comissió legislativa de Sanitat ha tancat la llei de drets i deures dels pacients i de la història clínica compartida, pedra angular de la reforma sanitària. La llei es podria votar el 5 d´octubre o el dia 20 a molt estirar, segons han indicat fonts parlamentàries. El text estableix que sigui el metge referent qui introdueixi a l´historial del pacient els actes mèdics fets a l´estranger. - La sisena edició del Festival Ull-Nu comptarà amb una nova categoria, la del llargmetratge. Serà el primer cop que el festival tindrà l´oportunitat de tenir aquest format, que premiarà la millor òpera prima per a menors de 35 anys amb un premi de 1.500 euros. La recepció de propostes s´ acaba el 17 de desembre. - El 12 d´octubre s´estrena a Sant Julià de Lòria una coproducció de l´ENA i l´Animal. Una obra escrita i feta al país que compta amb actors andorrans d´excepció com Oriol Guillem o Pere Tomàs i catalans com Sílvia Forns i Josep Sobrevals. Un aniversari és l´excusa per veure com els membres d´una família viuen de manera diferent el viscut i el pas del temps. - El Centre de recuperació de fauna salvatge ha alliberat dues cries de cabirol. Els animals han passat prop de tres mesos al centre, on han estat alimentats després que els recuperés un ramader. Un cop superat el període d´alletament, ja estan preparats per tornar al medi natural i han estat alliberats. - La tendència positiva en el turisme d´aquest estiu s´ha confirmat a l´agost quan s´ha superat el milió de visitants. El que més ha augmentat són els turistes, és a dir, els que pernocten, que han crescut un 10%. La majoria prové dels dos estats veïns, tot i que també han augmentat els d´altres nacionalitats.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Andorra inspira una novel·la infantil a l'Amèrica del Sud

  Noticies » Cultura   29 de març, 2015
www.andorradifusio.ad

Quina relació poden tenir una escriptora infantil argentina, dues criatures orfenes i un circ ben especial amb Andorra? A priori, ben poca. Però el cert és que les xarxes socials han servit, un cop més, per acostar dos llocs tan llunyans com podrien ser el Principat i Buenos Aires. L´escriptora Nerea Liebre va idear fa temps un relat per a nens que transcorria a Andorra i on una fictícia periodista de Ràdio i Televisió d´Andorra ajudava els dos protagonistes en una sèrie d´aventures. Va ser en promocionar el seu llibre a Twitter i citar el nostre compte com la història de "Cirkótico" que va arribar-nos a les mans.

L'Ema i en Tadeo són dos nens que s'escapen d´un orfenat argentí de la mà d'un extravagant circ al qual s´uneixen treballant a la cuina i van a parar ni més ni menys que a Andorra. Hi descobreixen que els seus companys de viatge són poc convencionals i que, en realitat, els artistes utilitzen la seva màgia per ajudar membres del públic en problemes. En aquest cas, hauran de desemmascarar un grup de personatges malvats encapçalats per la fetillera Isósceles Ténebrum.

Segons explica la mateixa autora, el fet de traslladar la història a Andorra no va ser fruit de l´atzar. De fet, s'inspira en l´antic poble medieval de les Bons, a Encamp, on figura que el pare de Guifré el Pilós va manar construir-hi un palauet.

La novel·la, que té com a pilar fonamental el valor de la solidaritat i l'actitud altruista, ha tingut força èxit a Colòmbia, Xile i Mèxic, i també es pot adquirir en format on line a Amazon. De fet, la rebuda ha estat tan bona que en aquest últim país ja se n´està preparant una adaptació teatral que s´estrenarà aquest mateix novembre. Qui sap si ara que la història ja ha travessat l´oceà, començarem a veure´n edicions de "Cirkótico y el enigma de la hechicera" pels carrers del Principat.

Informa: Judit Pedrós