Les bicicletes elèctriques de Pedaland s´acomiaden. La voluntat és que el projecte torni aviat, però els responsable han explicat que no saben quan es podrà reprendre. També s´han iniciat converses amb una empresa per preparar una bicicleta més adaptada al país.  -  L´Associació de Minusvàlids i Disminuïts d´Andorra, l´AMIDA, cel.lebra els 25 anys d´història de l´organització. Ho ha fet amb la presència d´alguns dels seus socis i fundadors, així com també de representants del món polític. La presidenta de l´associació ha tornat a fer èmfasi en que l´objectiu de l´associació és el d´aconseguir una major integració de les persones amb diversitat funcional.   -  Prop de 200 persones han participat aquest divendres en un simulacre d´emergència d´accident d´avió amb múltiples víctimes a l´aeroport Andorra-la Seu d´Urgell. En l’exercici hi han participat tots els cossos de seguretat i els organismes que, d’acord amb els plans de protecció civil vigents, han d’actuar en un cas real d’accident aeronàutic en aquest aeroport.   -  Andorra pot ser una destinació gatronòmica, segons el ministre de Turisme. Francesc Camp ho ha dit en la inaguració de la trobada de microproductors de vi que se celebra aquests dies. Aquest pot ser un atractiu turístic per a èpoques més fluixes, com ara la tardor. En la trobada participen mes de 60 experts nacionals i internacionals.  -  Juan Carlos Moreno ha estat el guanyador del Premi Internacional Ramon Llull. El guardó destaca la trajectòria professional de Moreno en favor del reconeixement del català i d´altres llengües minoritàries. El Premi Ramon Llull de traducció literària ha recaigut en Peter Bush per la versió a l´anglès de l´obra "El quadern gris".  -  

El PS entra una proposició de llei per regular el matrimoni homosexual

El Grup Socialdemòcrata ha entrat a la Sindicatura la proposició per modificar la llei del matrimoni, amb l'objectiu de permetre que es puguin casar persones del mateix sexe. Ho han acordat després de no assolir un consens amb el grup de la majoria. Els socialdemòcrates expliquen que DA refusa que s'utilitzi la paraula matrimoni per referir-se a aquesta mena d'unions.

La societat andorrana és madura i reclama que la llei permeti que les persones del mateix sexe es puguin casar. Així ho creu el grup socialdemòcrata, que justifica aquesta afirmació per la recollida de més de 2.800 signatures de ciutadans a favor del matrimoni homosexual i pels resultats de l'enquesta del Centre de Recerca Sociològica, que diu que el 70% dels andorrans hi estan a favor.

El grup socialdemòcrata confia que rebrà el suport de la resta de grups parlamentaris. La consellera Rosa Gili argumenta que entenen "que el poble ens demana que tirem endavant aquest canvi" i considera que "no s'entendria que no hi hagués acord perquè l'únic objectiu és defensar la igualtat de drets entre persones".

La fórmula que ha triat el PS per permetre el matrimoni entre persones del mateix sexe és modificar la llei del matrimoni, substituint les paraules marit i muller per consorts, i les paraules home i dona, per dues persones. La consellera Mariona González assenyala que "cal anomenar d'una única forma una mateixa institució tant si és de persones de diferent sexe com del mateix, per evitar la desigualtat". 

Els socialdemòcrates expliquen que DA no vol que es digui matrimoni a la unió de persones del mateix sexe. Afegeixen que el grup de la majoria vol regular aquest aspecte a través d'una modificació del codi civil, cosa amb la qual discrepa el PS.

Informa: Xavi Palma      Imatge: Marta Paixà