El MoraBanc Andorra ja és a Múrcia on diumenge s´enfrontarà a l´UCAM. Una victòria a la pista de l´UCAM Múrcia deixaria la permanència amb safata per rematar-lo sis dies després contra el Sevilla al Poliesportiu. El partit es jugarà demà a dos quarts d´una del migdia, en directe per Ràdio Nacional i andorradifusió.  -  Avui s´ha iniciat la nova temporada del mercat d´Encamp amb una vintena de parades. L´associació de comerciants vol consolidar aquesta iniciativa per intentar reactivar la parròquia i atreure turistes.  -  Unes 600 persones s´han trobat avui amb motiu d´un acte històric per als Castellers d´Andorra. Els castellers han celebrat el seu bateig oficial, amb la presència de dues colles catalanes. A partir d´avui hauran de passar encara un parell de mesos abans que la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya els doni l´oficialitat.  -  L´economista Santiago Niño Becerra considera que la majoria de la població perdrà poder adquisitiu en els propers anys. Niño Becerra creu que un Estat petit com Andorra pot revertir aquesta situació, que diu que afecta el 95% de la població. I en aquest sentit defensa que Andorra ha de buscar nous atractius econòmics.  -  

El PS entra una proposició de llei per regular el matrimoni homosexual

El Grup Socialdemòcrata ha entrat a la Sindicatura la proposició per modificar la llei del matrimoni, amb l'objectiu de permetre que es puguin casar persones del mateix sexe. Ho han acordat després de no assolir un consens amb el grup de la majoria. Els socialdemòcrates expliquen que DA refusa que s'utilitzi la paraula matrimoni per referir-se a aquesta mena d'unions.

La societat andorrana és madura i reclama que la llei permeti que les persones del mateix sexe es puguin casar. Així ho creu el grup socialdemòcrata, que justifica aquesta afirmació per la recollida de més de 2.800 signatures de ciutadans a favor del matrimoni homosexual i pels resultats de l'enquesta del Centre de Recerca Sociològica, que diu que el 70% dels andorrans hi estan a favor.

El grup socialdemòcrata confia que rebrà el suport de la resta de grups parlamentaris. La consellera Rosa Gili argumenta que entenen "que el poble ens demana que tirem endavant aquest canvi" i considera que "no s'entendria que no hi hagués acord perquè l'únic objectiu és defensar la igualtat de drets entre persones".

La fórmula que ha triat el PS per permetre el matrimoni entre persones del mateix sexe és modificar la llei del matrimoni, substituint les paraules marit i muller per consorts, i les paraules home i dona, per dues persones. La consellera Mariona González assenyala que "cal anomenar d'una única forma una mateixa institució tant si és de persones de diferent sexe com del mateix, per evitar la desigualtat". 

Els socialdemòcrates expliquen que DA no vol que es digui matrimoni a la unió de persones del mateix sexe. Afegeixen que el grup de la majoria vol regular aquest aspecte a través d'una modificació del codi civil, cosa amb la qual discrepa el PS.

Informa: Xavi Palma      Imatge: Marta Paixà