- Demòcrates per Andorra fa costat a la tasca de Rosa Ferrer com a ministra de Salut i creu que hauria de seguir al Govern el màxim de temps possible. Així es deixa clar des de l´executiva del partit, que subratlla que Ferrer està seguint la línia política marcada pel programa electoral demòcrata.- Claes Karlsson, Anna Sawicka i Philip Rasico són els guanyadors dels premis Ramon Llull, que s´estan lliurant a Ordino. Uns premis que reconeixen les persones que han treballat per la difusió de la llengua i la cultura catalanes. Els tres premiats vénen de països tan diferents com Suècia, Polònia i els Estats Units.- Farmacèutics i ortopèdics alerten que el cost de la implantació de la recepta electrònica els pot generar problemes. Són algunes de les aportacions que s´han fet al Pla nacional de salut. Un fet que el ministeri rebat, indicant que el cost del sistema informàtic no anirà a càrrec dels establiments. Els farmacèutics també demanen una regulació del sector i ser considerats un agent de salut més.- Andorra negocia amb el Fons Monetari Internacional les futures emissions de deute públic a nivell internacional. Ho ha explicat, a l´"Ara i Aquí", la secretària d´estat d´Afers Financers Internacionals. Clàudia Cornella indica que aquest és un primer pas que ha de donar més seguretat a Andorra. Amb l´acord d´associació, ha indicat que les futures emissions de deute públic haurien d´estar supervisades pel Banc Central Europeu.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

El PS entra una proposició de llei per regular el matrimoni homosexual

  Noticies » Política   31 de març, 2014
www.andorradifusio.ad

El Grup Socialdemòcrata ha entrat a la Sindicatura la proposició per modificar la llei del matrimoni, amb l'objectiu de permetre que es puguin casar persones del mateix sexe. Ho han acordat després de no assolir un consens amb el grup de la majoria. Els socialdemòcrates expliquen que DA refusa que s'utilitzi la paraula matrimoni per referir-se a aquesta mena d'unions.

La societat andorrana és madura i reclama que la llei permeti que les persones del mateix sexe es puguin casar. Així ho creu el grup socialdemòcrata, que justifica aquesta afirmació per la recollida de més de 2.800 signatures de ciutadans a favor del matrimoni homosexual i pels resultats de l'enquesta del Centre de Recerca Sociològica, que diu que el 70% dels andorrans hi estan a favor.

El grup socialdemòcrata confia que rebrà el suport de la resta de grups parlamentaris. La consellera Rosa Gili argumenta que entenen "que el poble ens demana que tirem endavant aquest canvi" i considera que "no s'entendria que no hi hagués acord perquè l'únic objectiu és defensar la igualtat de drets entre persones".

La fórmula que ha triat el PS per permetre el matrimoni entre persones del mateix sexe és modificar la llei del matrimoni, substituint les paraules marit i muller per consorts, i les paraules home i dona, per dues persones. La consellera Mariona González assenyala que "cal anomenar d'una única forma una mateixa institució tant si és de persones de diferent sexe com del mateix, per evitar la desigualtat". 

Els socialdemòcrates expliquen que DA no vol que es digui matrimoni a la unió de persones del mateix sexe. Afegeixen que el grup de la majoria vol regular aquest aspecte a través d'una modificació del codi civil, cosa amb la qual discrepa el PS.

Informa: Xavi Palma      Imatge: Marta Paixà