- El Don Denis Santa Coloma s´ha imposat amb claredat davant del Vendrell, de Segona Catalana, per 4 gols a 1, en el segon amistós de la pretemporada disputat aquesta tarda al camp de Borda Mateu. Richard Imbernón ha introduït molts canvis i ha donat minuts a tots els jugadors. Tot i les alçades de la pretemporada, s´han vist moments de bon futbol. - La teleatenció domiciliària de la Creu Roja Andorrana ha arribat aquest any a la xifra de 300 usuaris, una dada rècord que la consolida com un servei imprescindible segons els responsables. Després d´uns anys d´estabilitat es dóna aquest increment de la xifra que es valora des del mateix servei de forma molt positiva i que ajuda a fer la vida més fàcil a aquells que ho necessiten - Els treballs de construcció del refugi de l´Illa avancen segons els terminis previstos. Aquest serà el quart refugi guardat d´Andorra i estarà situat a la vall del Madriu, declarada bé immoble d´interès cultural. En aquest sentit, el ministre d´Ordenament Territorial, Jordi Torres, ha explicat que la voluntat és aconseguir oferir un paquet turístic de muntanya pels diferents refugis. - Un dels eixos amb més afluència del país, l´avinguda Carlemany, podria començar a canviar d´aspecte d´aquí a un any. És l´objectiu del concurs d´idees que prepara el comú d´Escaldes-Engordany per tal de canviar el paviment, millorar la senyalització i la il·luminació de l´avinguda. També es vol dotar de més confort als comerciants i restaurants i, en definitiva, als vianants. - El Govern va aprovar al juliol el projecte de llei que contempla les modificacions de les lleis de la policia i el cos penitenciari. Una de les novetats obre la porta a què els agents d´aquest últim cos puguin fer també el trasllat de presos i el control de l´arrest domiciliari monitoritzat, una tasca que actualment correspon únicament a la policia. Tant la direcció d´Institucions Penitenciàries com el Govern i els sindicats són conscients d´aquesta necessitat.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

El PS entra una proposició de llei per regular el matrimoni homosexual

  Noticies » Política   31 de març, 2014
www.andorradifusio.ad

El Grup Socialdemòcrata ha entrat a la Sindicatura la proposició per modificar la llei del matrimoni, amb l'objectiu de permetre que es puguin casar persones del mateix sexe. Ho han acordat després de no assolir un consens amb el grup de la majoria. Els socialdemòcrates expliquen que DA refusa que s'utilitzi la paraula matrimoni per referir-se a aquesta mena d'unions.

La societat andorrana és madura i reclama que la llei permeti que les persones del mateix sexe es puguin casar. Així ho creu el grup socialdemòcrata, que justifica aquesta afirmació per la recollida de més de 2.800 signatures de ciutadans a favor del matrimoni homosexual i pels resultats de l'enquesta del Centre de Recerca Sociològica, que diu que el 70% dels andorrans hi estan a favor.

El grup socialdemòcrata confia que rebrà el suport de la resta de grups parlamentaris. La consellera Rosa Gili argumenta que entenen "que el poble ens demana que tirem endavant aquest canvi" i considera que "no s'entendria que no hi hagués acord perquè l'únic objectiu és defensar la igualtat de drets entre persones".

La fórmula que ha triat el PS per permetre el matrimoni entre persones del mateix sexe és modificar la llei del matrimoni, substituint les paraules marit i muller per consorts, i les paraules home i dona, per dues persones. La consellera Mariona González assenyala que "cal anomenar d'una única forma una mateixa institució tant si és de persones de diferent sexe com del mateix, per evitar la desigualtat". 

Els socialdemòcrates expliquen que DA no vol que es digui matrimoni a la unió de persones del mateix sexe. Afegeixen que el grup de la majoria vol regular aquest aspecte a través d'una modificació del codi civil, cosa amb la qual discrepa el PS.

Informa: Xavi Palma      Imatge: Marta Paixà