El MoraBanc Andorra va completar ahir la primera sessió d´entrenament com a equip ACB. Va ser al pavelló Joan Alay, a l´espera de la posada a punt del Poliesportiu d´Andorra. Malgrat les absències importants, ahir vam poder veure sobre el parquet bona part de les figures del MoraBanc Andorra.  -  La policia investiga un robatori en un domicili particular. Els fets es van produir ahir a l´avinguda Riberaygua d´Andorra la Vella a plena llum del dia. Un grup organitzat va forçar la porta d´entrada al pis i es va endur diners i joies.  -  Bon balanç de Naturlàndia en aquesta temporada. La reponsable comercial de l´ecoparc, Vicky Grau, preveu tancar l´estiu amb un increment de visitants del 40% respecte al mateix període del l´any passat. A més, s´ha aconseguit que els visitants facin més activitats i no es concentrin tant al Tobotronc.  -  La setmana vinent la família Pujol al complet s´adherirà a la denúncia de vulneració del secret bancari presentada ahir per Jordi Pujol Ferrusola. Els Pujol recorreran també la comissió rogatòria d´un jutjat de Barcelona que demana els comptes de tots els membres de la família arran de la denúncia del sindicat Manos Limpias contra el matrimoni Pujol Ferrusola. La Batllia haurà de decidir si accepta o no aquesta petició d´informació fiscal.  -  

El PS entra una proposició de llei per regular el matrimoni homosexual

El Grup Socialdemòcrata ha entrat a la Sindicatura la proposició per modificar la llei del matrimoni, amb l'objectiu de permetre que es puguin casar persones del mateix sexe. Ho han acordat després de no assolir un consens amb el grup de la majoria. Els socialdemòcrates expliquen que DA refusa que s'utilitzi la paraula matrimoni per referir-se a aquesta mena d'unions.

La societat andorrana és madura i reclama que la llei permeti que les persones del mateix sexe es puguin casar. Així ho creu el grup socialdemòcrata, que justifica aquesta afirmació per la recollida de més de 2.800 signatures de ciutadans a favor del matrimoni homosexual i pels resultats de l'enquesta del Centre de Recerca Sociològica, que diu que el 70% dels andorrans hi estan a favor.

El grup socialdemòcrata confia que rebrà el suport de la resta de grups parlamentaris. La consellera Rosa Gili argumenta que entenen "que el poble ens demana que tirem endavant aquest canvi" i considera que "no s'entendria que no hi hagués acord perquè l'únic objectiu és defensar la igualtat de drets entre persones".

La fórmula que ha triat el PS per permetre el matrimoni entre persones del mateix sexe és modificar la llei del matrimoni, substituint les paraules marit i muller per consorts, i les paraules home i dona, per dues persones. La consellera Mariona González assenyala que "cal anomenar d'una única forma una mateixa institució tant si és de persones de diferent sexe com del mateix, per evitar la desigualtat". 

Els socialdemòcrates expliquen que DA no vol que es digui matrimoni a la unió de persones del mateix sexe. Afegeixen que el grup de la majoria vol regular aquest aspecte a través d'una modificació del codi civil, cosa amb la qual discrepa el PS.

Informa: Xavi Palma      Imatge: Marta Paixà