El nou ambaixador d´Espanya, Manuel Montobbio, ha manifestat el suport a Andorra en el procés d´acostament a la Unió Europea, així com la voluntat de continuar enfortint les relacions entre tots dos països. Ha estat durant la presentació de les cartes credencials al Copríncep episcopal.   -  L´assumpció per part dels bombers del servei de transport sanitari terrestre no medicalitzat multiplicarà, a partir de setembre, la feina del cos per deu. Per aquest motiu consideren que, per a l´any que ve, caldrà ampliar encara més la plantilla, que en aquests moments està formant deu nous efectius. Nous bombers que, per primer cop, reben una formació específica per exercir a Andorra.   -  Els impulsors de la iniciativa Salvem els monuments han volgut mostrar el malestar per la modificació de la Llei del patrimoni cultural i ho han reivindicat directament sobre monuments culturals del país. Així, avui han aparegut a diversos punts crespons negres penjats a les façanes, com en el cas de l´església de Sant Cristòfol d´Anyós o la de Santa Coloma.  -  L´empresa catalana Skydream Factory ja ha fet oficial mitjançant els comptes a les xarxes socials que Andorra és l´opció escollida per acollir el projecte de túnels de vent. És el primer pas d´un procés que, ja els ho vam avançar, culminarà l´any que ve amb la posada en funcionament del complex.  -  Ja es poden començar a utilitzar les bicicletes elèctriques de Pedaland. De moment hi ha 16 aparells i 4 punts de recollida a Andorra la Vella i Escaldes-Engordany. Cada bicicleta té una autonomia d´uns quaranta quilòmetres i es recarrega en poc més de trenta minuts als quatre punts de recollida habilitats a les parròquies centrals.   -  

El PS entra una proposició de llei per regular el matrimoni homosexual

El Grup Socialdemòcrata ha entrat a la Sindicatura la proposició per modificar la llei del matrimoni, amb l'objectiu de permetre que es puguin casar persones del mateix sexe. Ho han acordat després de no assolir un consens amb el grup de la majoria. Els socialdemòcrates expliquen que DA refusa que s'utilitzi la paraula matrimoni per referir-se a aquesta mena d'unions.

La societat andorrana és madura i reclama que la llei permeti que les persones del mateix sexe es puguin casar. Així ho creu el grup socialdemòcrata, que justifica aquesta afirmació per la recollida de més de 2.800 signatures de ciutadans a favor del matrimoni homosexual i pels resultats de l'enquesta del Centre de Recerca Sociològica, que diu que el 70% dels andorrans hi estan a favor.

El grup socialdemòcrata confia que rebrà el suport de la resta de grups parlamentaris. La consellera Rosa Gili argumenta que entenen "que el poble ens demana que tirem endavant aquest canvi" i considera que "no s'entendria que no hi hagués acord perquè l'únic objectiu és defensar la igualtat de drets entre persones".

La fórmula que ha triat el PS per permetre el matrimoni entre persones del mateix sexe és modificar la llei del matrimoni, substituint les paraules marit i muller per consorts, i les paraules home i dona, per dues persones. La consellera Mariona González assenyala que "cal anomenar d'una única forma una mateixa institució tant si és de persones de diferent sexe com del mateix, per evitar la desigualtat". 

Els socialdemòcrates expliquen que DA no vol que es digui matrimoni a la unió de persones del mateix sexe. Afegeixen que el grup de la majoria vol regular aquest aspecte a través d'una modificació del codi civil, cosa amb la qual discrepa el PS.

Informa: Xavi Palma      Imatge: Marta Paixà