- La Universitat d´Estiu d´Andorra torna a obrir portes dilluns, en la seva 32a edició i sota el títol "Europa, reptes de futur". Es faran diverses aproximacions a aquesta temàtica, tant des del vessant històric o econòmic, fins a l´antropològic. Com sempre, diversos professors especialitzats en Europa i vinguts d´arreu seran els encarregats d´impartir les classes. La primera jornada és demà i s´allargarà quatre dies, fins dijous.- Els veïns i comerciants de Santa Coloma diuen que els actes vandàlics d´ara fa uns dies no són fets aïllats. Segons han explicat alguns dels residents del poble, tot i que durant la festa major es van incrementar, cada setmana hi ha situacions similars. Reclamen que el comú no els presta l´atenció necessària i que això provoca que les situacions vandàliques es repeteixin cada cop més. - Els veïns del Pas de la Casa valoren positivament el fet de poder votar per primera en aquesta mateixa localitat a les eleccions comunals. Són uns 300 els qui tenen dret a vot i celebren poder assistir al col·legi sense que això interrompi la seva feina en una vila eminentment comercial. Altres lamenten, però, que el Pas sigui la gran oblidada pel Govern. - El nombre de telèfons mòbils continua augmentant sense pausa. Al país ja n´hi ha 68.200, un 6% més que al mes passat. Mentrestant, disminueix en un 4% el nombre d´usuaris dels serveis de telefonia fixa, que se situen en 45.000. D´altra banda, creixen els abonats a internet, en un 5% durant el mes de juliol, arribant als 29.000.- Fa uns dies es va posar en marxa el segon equip del MoraBanc Andorra i ho va fer sense un dels jugadors més emblemàtics del bàsquet andorrà durant la darrera dècada, el capità Dani Marín. L´aler tanca una etapa amb el segon equip i la selecció, però continuarà prop de la cistella, amb la modalitat del 3x3.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

El PS entra una proposició de llei per regular el matrimoni homosexual

  Noticies » Política   31 de març, 2014
www.andorradifusio.ad

El Grup Socialdemòcrata ha entrat a la Sindicatura la proposició per modificar la llei del matrimoni, amb l'objectiu de permetre que es puguin casar persones del mateix sexe. Ho han acordat després de no assolir un consens amb el grup de la majoria. Els socialdemòcrates expliquen que DA refusa que s'utilitzi la paraula matrimoni per referir-se a aquesta mena d'unions.

La societat andorrana és madura i reclama que la llei permeti que les persones del mateix sexe es puguin casar. Així ho creu el grup socialdemòcrata, que justifica aquesta afirmació per la recollida de més de 2.800 signatures de ciutadans a favor del matrimoni homosexual i pels resultats de l'enquesta del Centre de Recerca Sociològica, que diu que el 70% dels andorrans hi estan a favor.

El grup socialdemòcrata confia que rebrà el suport de la resta de grups parlamentaris. La consellera Rosa Gili argumenta que entenen "que el poble ens demana que tirem endavant aquest canvi" i considera que "no s'entendria que no hi hagués acord perquè l'únic objectiu és defensar la igualtat de drets entre persones".

La fórmula que ha triat el PS per permetre el matrimoni entre persones del mateix sexe és modificar la llei del matrimoni, substituint les paraules marit i muller per consorts, i les paraules home i dona, per dues persones. La consellera Mariona González assenyala que "cal anomenar d'una única forma una mateixa institució tant si és de persones de diferent sexe com del mateix, per evitar la desigualtat". 

Els socialdemòcrates expliquen que DA no vol que es digui matrimoni a la unió de persones del mateix sexe. Afegeixen que el grup de la majoria vol regular aquest aspecte a través d'una modificació del codi civil, cosa amb la qual discrepa el PS.

Informa: Xavi Palma      Imatge: Marta Paixà