L´Espai de nei i allaus, l´EDNA, ha impulsat la creació d´onze panells explicatius que han estat col·locats en zones de molta afluència d´esquiadors de muntanya. Amb aquesta iniciativa es busca informar i millorar la seguretat a l´hora de practicar aquest esport. En aquests panells s´inclou informació per planificar millor la sortida i el material indispensable.   -  Kaloyan Ivanov ha deixat de ser jugador del MoraBanc Andorra per poder fitxar pel Trabzonspor, de la lliga turca. El seu lloc l´ocuparà el serbi Luka Bogdanovic, fins ara a les files del Partizan de Belgrad, que arribarà demà i dimecres serà presentat. D´altra banda, el club ha decidit rescindir l´acord amb el base Carles Bivià.  -  El Col·legi d´Economistes assegura que Andorra hauria de poder mantenir el tipus actual de l´IRPF uns anys a fi de mantenir competitivitat i proporcionar ingressos suficients a l´estat. Xavier Prats ho ha explicat durant la presentació dels nous tríptics del pla general de comptabilitat.  -  Les més de 3.000 quotes de temporada que hi havia disponibles ja s´han esgotat. Així ho publica el departament d´Estadística, que indica que per a aquest any s´han contractat unes 300 persones més que la temporada passada. La majoria d´autoritzacions han estat pels sectors hoteler i de la neu.  -  Les llegendes d´Andorra seran protagonistes del proper espectacle del Cirque du Soleil. S´anomenarà "Storia" i per a aquesta tercera edició s´ha volgut potenciar la promoció cultural del país. Entre d´altres tindran presència personatges com Ermessenda de Castellbò o la Dama Blanca. De moment una quinzena d´establiments s´han interessat per comercialitzar-lo i la prereserva ja es pot fer.  -  

El PS entra una proposició de llei per regular el matrimoni homosexual

El Grup Socialdemòcrata ha entrat a la Sindicatura la proposició per modificar la llei del matrimoni, amb l'objectiu de permetre que es puguin casar persones del mateix sexe. Ho han acordat després de no assolir un consens amb el grup de la majoria. Els socialdemòcrates expliquen que DA refusa que s'utilitzi la paraula matrimoni per referir-se a aquesta mena d'unions.

La societat andorrana és madura i reclama que la llei permeti que les persones del mateix sexe es puguin casar. Així ho creu el grup socialdemòcrata, que justifica aquesta afirmació per la recollida de més de 2.800 signatures de ciutadans a favor del matrimoni homosexual i pels resultats de l'enquesta del Centre de Recerca Sociològica, que diu que el 70% dels andorrans hi estan a favor.

El grup socialdemòcrata confia que rebrà el suport de la resta de grups parlamentaris. La consellera Rosa Gili argumenta que entenen "que el poble ens demana que tirem endavant aquest canvi" i considera que "no s'entendria que no hi hagués acord perquè l'únic objectiu és defensar la igualtat de drets entre persones".

La fórmula que ha triat el PS per permetre el matrimoni entre persones del mateix sexe és modificar la llei del matrimoni, substituint les paraules marit i muller per consorts, i les paraules home i dona, per dues persones. La consellera Mariona González assenyala que "cal anomenar d'una única forma una mateixa institució tant si és de persones de diferent sexe com del mateix, per evitar la desigualtat". 

Els socialdemòcrates expliquen que DA no vol que es digui matrimoni a la unió de persones del mateix sexe. Afegeixen que el grup de la majoria vol regular aquest aspecte a través d'una modificació del codi civil, cosa amb la qual discrepa el PS.

Informa: Xavi Palma      Imatge: Marta Paixà