Andorra recicla el 50,5% dels residus que genera en paper-cartó, vidre i envasos. Pel que fa a anys anteriors, creix el nivell de reciclatge. Pel que fa al consum d´energia hidràulica, el 17,5% es produeix a Andorra i la resta procedeix d´Espanya i França. El Govern endurirà les penes relacionades amb la corrupció i el delicte d´amenaces no condicionals amb arma o sense. Així ho ha explicat el ministre d´Afers Socials, Interior i Justícia davant la comissió d´Interior del Consell General. Xavier Espot ha dit també que la negociació amb la Unió Europea per a la lliure circulació de persones s´abordarà l´any que ve.El MoraBanc Andorra ha anunciat avui la renovació per una temporada més de l´entrenador de l´equip, Joan Peñarroya, que complirà la seva setena campanya al capdavant del Morabanc Andorra. El tècnic terrassenc va arribar a l´equip quan militava a LEB Plata.Vall Banc preveu contractar mitja dotzena d´empleats per consolidar el nou projecte empresarial. Actualment, l´entitat té 132 treballadors. N´hi ha prop d´una vintena que encara estan a BPA.La circulació de persones no es negociarà amb la Unió Europea fins al 2017. Ho ha explicat el ministre d´Interior en la compareixença davant la comissió legislativa del Consell. Xavier Espot ha anunciat modificacions al codi penal per lluitar contra la corrupció.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

El PS entra una proposició de llei per regular el matrimoni homosexual

  Noticies » Política   31 de març, 2014
www.andorradifusio.ad

El Grup Socialdemòcrata ha entrat a la Sindicatura la proposició per modificar la llei del matrimoni, amb l'objectiu de permetre que es puguin casar persones del mateix sexe. Ho han acordat després de no assolir un consens amb el grup de la majoria. Els socialdemòcrates expliquen que DA refusa que s'utilitzi la paraula matrimoni per referir-se a aquesta mena d'unions.

La societat andorrana és madura i reclama que la llei permeti que les persones del mateix sexe es puguin casar. Així ho creu el grup socialdemòcrata, que justifica aquesta afirmació per la recollida de més de 2.800 signatures de ciutadans a favor del matrimoni homosexual i pels resultats de l'enquesta del Centre de Recerca Sociològica, que diu que el 70% dels andorrans hi estan a favor.

El grup socialdemòcrata confia que rebrà el suport de la resta de grups parlamentaris. La consellera Rosa Gili argumenta que entenen "que el poble ens demana que tirem endavant aquest canvi" i considera que "no s'entendria que no hi hagués acord perquè l'únic objectiu és defensar la igualtat de drets entre persones".

La fórmula que ha triat el PS per permetre el matrimoni entre persones del mateix sexe és modificar la llei del matrimoni, substituint les paraules marit i muller per consorts, i les paraules home i dona, per dues persones. La consellera Mariona González assenyala que "cal anomenar d'una única forma una mateixa institució tant si és de persones de diferent sexe com del mateix, per evitar la desigualtat". 

Els socialdemòcrates expliquen que DA no vol que es digui matrimoni a la unió de persones del mateix sexe. Afegeixen que el grup de la majoria vol regular aquest aspecte a través d'una modificació del codi civil, cosa amb la qual discrepa el PS.

Informa: Xavi Palma      Imatge: Marta Paixà