El MoraBanc Andorra ha aconseguit aquest diumenge la novena victòria de la temporada. L´equip ha superat el Montakit Fuenlabrada per 91 a 85. Amb aquest triomf, els tricolors encadenen per primera vegada aquesta temporada 3 victòries consecutives, després de guanyar també la setmana passada a la pista del Joventut i l´anterior a casa contra el Tenerife. La setmana vinent, l´equip viatja a la Fonteta de Sant Lluís per jugar contra el València.   -  La selecció de futbol va perdre ahir 0 a 3 davant de Bòsnia i Hercegovina, en el cinquè partit de la fase de classificació per a l´Eurocopa 2016.   -  Escaldes-Engordany ja té nous hereus i pubilles. La nova generació que representarà la parròquia va ser escollida ahir en una emotiva ceremònia amb hereus i pubilles vinguts de tots els pobles de Catalunya.  -  Centenars de persones s´han trobat a la plaça del Poble d´Andorra la Vella per beneir les palmes i palmons. Encara que la plaça era força plena, s´ha vist un volum de gent inferior a altres anys. Amb la festivitat de Diumenge de Rams, que ha comptat amb la benedicció de mossèn Ramon Sàrries, es dóna inici a la Setmana Santa.  -  Les dues formacions que integren el grup mixt, la coalició Junts i SDP, es reuniran aquesta tarda tarda per definir les línies organitzatives del grup parlamentari. Volen tractar aspectes com ara qui presidirà el grup, si es farà de forma rotatòria, el temps d´intervenció al Consell o el repartiment de la dotació econòmica. Un cop constituïts els grups, demà és prevista la primera junta de presidents de la legislatura.  -  

El PS entra una proposició de llei per regular el matrimoni homosexual

El Grup Socialdemòcrata ha entrat a la Sindicatura la proposició per modificar la llei del matrimoni, amb l'objectiu de permetre que es puguin casar persones del mateix sexe. Ho han acordat després de no assolir un consens amb el grup de la majoria. Els socialdemòcrates expliquen que DA refusa que s'utilitzi la paraula matrimoni per referir-se a aquesta mena d'unions.

La societat andorrana és madura i reclama que la llei permeti que les persones del mateix sexe es puguin casar. Així ho creu el grup socialdemòcrata, que justifica aquesta afirmació per la recollida de més de 2.800 signatures de ciutadans a favor del matrimoni homosexual i pels resultats de l'enquesta del Centre de Recerca Sociològica, que diu que el 70% dels andorrans hi estan a favor.

El grup socialdemòcrata confia que rebrà el suport de la resta de grups parlamentaris. La consellera Rosa Gili argumenta que entenen "que el poble ens demana que tirem endavant aquest canvi" i considera que "no s'entendria que no hi hagués acord perquè l'únic objectiu és defensar la igualtat de drets entre persones".

La fórmula que ha triat el PS per permetre el matrimoni entre persones del mateix sexe és modificar la llei del matrimoni, substituint les paraules marit i muller per consorts, i les paraules home i dona, per dues persones. La consellera Mariona González assenyala que "cal anomenar d'una única forma una mateixa institució tant si és de persones de diferent sexe com del mateix, per evitar la desigualtat". 

Els socialdemòcrates expliquen que DA no vol que es digui matrimoni a la unió de persones del mateix sexe. Afegeixen que el grup de la majoria vol regular aquest aspecte a través d'una modificació del codi civil, cosa amb la qual discrepa el PS.

Informa: Xavi Palma      Imatge: Marta Paixà