L´entrada en vigor del conveni de doble imposició amb França genera dubtes entre els empresaris. Sobretot pel que afecta a l´impost de la renda dels no residents. Alguns economistes asseguren que molts empresaris volen saber si han de continuar aplicant aquestes retencions a empreses franceses. Tot i que el text va entrar en vigor el juliol, a la pràctica no serà efectiu fins al gener del 2016. - L´acord entre l´AREB i els treballadors es podria tancar dins dels terminis que havien establert les dues parts. És a dir, entre avui i demà. Fonts coneixedores del cas asseguren que en les properes hores s´intensificaran les trobades. També es determinarà quants empleats es recol·locaran a Vallbanc i les indemnitzacions per als acomiadats. - Andorra la Vella disposa des d´avui d´un nou aparcament. L´aparcament, inaugurat avui, està situat entre els carrers Prat de la Creu i Pompeu Fabra. Té cabuda per a un centenar de places i pretén compensar les places que deixen d´estar disponibles quan es fan esdeveniments com el Cirque du Soleil o la Fira d´Andorra. - Luka Bogdanovic continuarà al MoraBanc Andorra. L´aler-pivot, de 30 anys, ha signat la renovació i, per tant, continuarà defensant la samarreta de l´equip andorrà. El serbi ho ha fet per una temporada més.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

El PS entra una proposició de llei per regular el matrimoni homosexual

  Noticies » Política   31 de març, 2014
www.andorradifusio.ad

El Grup Socialdemòcrata ha entrat a la Sindicatura la proposició per modificar la llei del matrimoni, amb l'objectiu de permetre que es puguin casar persones del mateix sexe. Ho han acordat després de no assolir un consens amb el grup de la majoria. Els socialdemòcrates expliquen que DA refusa que s'utilitzi la paraula matrimoni per referir-se a aquesta mena d'unions.

La societat andorrana és madura i reclama que la llei permeti que les persones del mateix sexe es puguin casar. Així ho creu el grup socialdemòcrata, que justifica aquesta afirmació per la recollida de més de 2.800 signatures de ciutadans a favor del matrimoni homosexual i pels resultats de l'enquesta del Centre de Recerca Sociològica, que diu que el 70% dels andorrans hi estan a favor.

El grup socialdemòcrata confia que rebrà el suport de la resta de grups parlamentaris. La consellera Rosa Gili argumenta que entenen "que el poble ens demana que tirem endavant aquest canvi" i considera que "no s'entendria que no hi hagués acord perquè l'únic objectiu és defensar la igualtat de drets entre persones".

La fórmula que ha triat el PS per permetre el matrimoni entre persones del mateix sexe és modificar la llei del matrimoni, substituint les paraules marit i muller per consorts, i les paraules home i dona, per dues persones. La consellera Mariona González assenyala que "cal anomenar d'una única forma una mateixa institució tant si és de persones de diferent sexe com del mateix, per evitar la desigualtat". 

Els socialdemòcrates expliquen que DA no vol que es digui matrimoni a la unió de persones del mateix sexe. Afegeixen que el grup de la majoria vol regular aquest aspecte a través d'una modificació del codi civil, cosa amb la qual discrepa el PS.

Informa: Xavi Palma      Imatge: Marta Paixà