Des de divendres i fins diumenge Sant Julià de Lòria retrocedirà de nou uns quants segles. Concretament fins a l´època feudal, ja que la parròquia es convertirà tot el cap de setmana en una vila medieval. Hi haurà un mercat de més de seixanta parades, amb cercaviles itinerants, concerts, jocs infantils, contacontes i danses medievals entre d´altres activitats.  -  La Massana s´afegeix als actes de la Setmana europea de la mobilitat sostenible i dissabte vinent té previst organitzar una rua i diverses activitats complementàries per sensibilitzar els ciutadans. Tothom qui ho vulgui, amb bicicleta, patinet o a peu, està cridat a la cita.   -  El primer secretari del PS, Pere López, assegura que la signatura dels convenis de no doble imposicisió són mèrit del govern socialdemòcrata, que va posar les bases de la política fiscal. Com a candidat a les primàries, López defensa un programa electoral de centreesquerra que prevegi la despenalització de l´avortament terapèutic.  -  Detingut el director d´un conegut restaurant de l´avinguda Meritxell per robar diners de la caixa. L´implicat, un home de 62 anys, hauria sostret més de 200.000 euros. L´home gaudia de la confiança dels propietaris del grup i, per aquesta raó, aquests haurien trigat més d´un any a adonar-se´n.   -  Els síndics han rebut, en nom del Consell General, la donació de l´escultura "Off", de l´escultor Agustí Roqué. Una donació fruit de la voluntat de l´artista de retornar a Andorra, la terra que el va veure créixer, part del que considera que li ha aportat.  -  

El PS entra una proposició de llei per regular el matrimoni homosexual

El Grup Socialdemòcrata ha entrat a la Sindicatura la proposició per modificar la llei del matrimoni, amb l'objectiu de permetre que es puguin casar persones del mateix sexe. Ho han acordat després de no assolir un consens amb el grup de la majoria. Els socialdemòcrates expliquen que DA refusa que s'utilitzi la paraula matrimoni per referir-se a aquesta mena d'unions.

La societat andorrana és madura i reclama que la llei permeti que les persones del mateix sexe es puguin casar. Així ho creu el grup socialdemòcrata, que justifica aquesta afirmació per la recollida de més de 2.800 signatures de ciutadans a favor del matrimoni homosexual i pels resultats de l'enquesta del Centre de Recerca Sociològica, que diu que el 70% dels andorrans hi estan a favor.

El grup socialdemòcrata confia que rebrà el suport de la resta de grups parlamentaris. La consellera Rosa Gili argumenta que entenen "que el poble ens demana que tirem endavant aquest canvi" i considera que "no s'entendria que no hi hagués acord perquè l'únic objectiu és defensar la igualtat de drets entre persones".

La fórmula que ha triat el PS per permetre el matrimoni entre persones del mateix sexe és modificar la llei del matrimoni, substituint les paraules marit i muller per consorts, i les paraules home i dona, per dues persones. La consellera Mariona González assenyala que "cal anomenar d'una única forma una mateixa institució tant si és de persones de diferent sexe com del mateix, per evitar la desigualtat". 

Els socialdemòcrates expliquen que DA no vol que es digui matrimoni a la unió de persones del mateix sexe. Afegeixen que el grup de la majoria vol regular aquest aspecte a través d'una modificació del codi civil, cosa amb la qual discrepa el PS.

Informa: Xavi Palma      Imatge: Marta Paixà