Rosa Ferrer no descarta deixar abans que acabi la legislatura el comú per concórrer a les eleccions generals amb un pacte amb Demòcrates per Andorra. En una entrevista a ATV, la cònsol de la capital ha negat haver pactat un càrrec amb els demòcrates a canvi del seu suport i ha defensat la política del seu equip al comú de la capital.   -  La jornada de protestes dels col·lectius de funcionaris contra la reforma dels complements de jubilació també ha afectat les escoles. A totes les del sistema andorrà no hi ha hagut classe a primera hora. Els professors s´han concentrat a les portes i, en alguns casos, han marxat pel centre de les poblacions.  -  El fill petit de l´expresident de la Generalitat, Oleguer Pujol Ferrusola, ha quedat en llibertat en qualitat d´imputat per blanqueig de capital i contra la hisenda pública espanyola. Pujol Ferrusola ha estat detingut unes hores durant l´escorcoll que s´ha fet al seu domicili per part d´agents de la unitat de delictes fiscals de la policia espanyola i de la fiscalia anticorrupció.  -  La vaga de duaners ha començat a les 10, com era previst, amb el tancament dels despatxos administratius. Per aquest fet, tots els vehicles de mercaderies que havien de fer alguna gestió a la duana s´han vist afectats i han quedat retinguts a l´espera de la reobertura de la duana, a les 12.   -  Andorra Turisme, Grandvalira i Vallnord han presentat les novetats d´enguany per a la campanya d´hivern. Grandvalira ha invertit 9,2 milions d´euros en millores, mentre que Vallnord, 1,3. El domini d´Encamp i Canillo es fixa com a objectiu consolidar els dos darrers anys. Pel que fa a la Massana i Ordino, celebra el desè aniversari. La temporada s´iniciarà el 29 de novembre.  -  

El PS entra una proposició de llei per regular el matrimoni homosexual

El Grup Socialdemòcrata ha entrat a la Sindicatura la proposició per modificar la llei del matrimoni, amb l'objectiu de permetre que es puguin casar persones del mateix sexe. Ho han acordat després de no assolir un consens amb el grup de la majoria. Els socialdemòcrates expliquen que DA refusa que s'utilitzi la paraula matrimoni per referir-se a aquesta mena d'unions.

La societat andorrana és madura i reclama que la llei permeti que les persones del mateix sexe es puguin casar. Així ho creu el grup socialdemòcrata, que justifica aquesta afirmació per la recollida de més de 2.800 signatures de ciutadans a favor del matrimoni homosexual i pels resultats de l'enquesta del Centre de Recerca Sociològica, que diu que el 70% dels andorrans hi estan a favor.

El grup socialdemòcrata confia que rebrà el suport de la resta de grups parlamentaris. La consellera Rosa Gili argumenta que entenen "que el poble ens demana que tirem endavant aquest canvi" i considera que "no s'entendria que no hi hagués acord perquè l'únic objectiu és defensar la igualtat de drets entre persones".

La fórmula que ha triat el PS per permetre el matrimoni entre persones del mateix sexe és modificar la llei del matrimoni, substituint les paraules marit i muller per consorts, i les paraules home i dona, per dues persones. La consellera Mariona González assenyala que "cal anomenar d'una única forma una mateixa institució tant si és de persones de diferent sexe com del mateix, per evitar la desigualtat". 

Els socialdemòcrates expliquen que DA no vol que es digui matrimoni a la unió de persones del mateix sexe. Afegeixen que el grup de la majoria vol regular aquest aspecte a través d'una modificació del codi civil, cosa amb la qual discrepa el PS.

Informa: Xavi Palma      Imatge: Marta Paixà