Primera jornada de la Copa del Món de Canoa-Caiac. Avui el Parc del Segre, a la Seu d´Urgell, s´ha vestit de gala per acollir els millors palistes del planeta. Entre ells, 5 andorrans. Avui no han competit tots, però sí que hem tingut la primera bona actuació. Ha estat la de Mònica Dòria, que amb gairebé tota probabilitat es classificarà per a les semifinals de diumenge.  -  L´aeroport d´Andorra-la Seu adequa l´edifici actual per acollir la terminal de viatgers. Des de fa un parell de setmanes s´estan fent els treballs per per poder oferir vols comercials, que inclouen un servei de duana, que estarà a la planta baixa de l´edifici. La Generalitat ha tornat a adjudicar el sistema de control de vols Afis a Saerco SL.  -  Protecció Civil ha activat la fase d´alerta pel risc de tempestes d´avui. Les previsions meteorològiques adverteixen del risc de precipitacions intenses, localment violentes, acompanyades d´activitat elèctrica, d´un fort perill de pedra i de violentes ràfegues de vent de fins a 100 km/h.  -  Dia intens avui a les carreteres. Es preveu cues d´entrada i sortida durant els propers dies. Des del Centre Nacional del Trànsit xifren en 46.000 els vehicles que entraran aquest cap de setmana a Andorra.  -  

El PS entra una proposició de llei per regular el matrimoni homosexual

El Grup Socialdemòcrata ha entrat a la Sindicatura la proposició per modificar la llei del matrimoni, amb l'objectiu de permetre que es puguin casar persones del mateix sexe. Ho han acordat després de no assolir un consens amb el grup de la majoria. Els socialdemòcrates expliquen que DA refusa que s'utilitzi la paraula matrimoni per referir-se a aquesta mena d'unions.

La societat andorrana és madura i reclama que la llei permeti que les persones del mateix sexe es puguin casar. Així ho creu el grup socialdemòcrata, que justifica aquesta afirmació per la recollida de més de 2.800 signatures de ciutadans a favor del matrimoni homosexual i pels resultats de l'enquesta del Centre de Recerca Sociològica, que diu que el 70% dels andorrans hi estan a favor.

El grup socialdemòcrata confia que rebrà el suport de la resta de grups parlamentaris. La consellera Rosa Gili argumenta que entenen "que el poble ens demana que tirem endavant aquest canvi" i considera que "no s'entendria que no hi hagués acord perquè l'únic objectiu és defensar la igualtat de drets entre persones".

La fórmula que ha triat el PS per permetre el matrimoni entre persones del mateix sexe és modificar la llei del matrimoni, substituint les paraules marit i muller per consorts, i les paraules home i dona, per dues persones. La consellera Mariona González assenyala que "cal anomenar d'una única forma una mateixa institució tant si és de persones de diferent sexe com del mateix, per evitar la desigualtat". 

Els socialdemòcrates expliquen que DA no vol que es digui matrimoni a la unió de persones del mateix sexe. Afegeixen que el grup de la majoria vol regular aquest aspecte a través d'una modificació del codi civil, cosa amb la qual discrepa el PS.

Informa: Xavi Palma      Imatge: Marta Paixà