El resident espanyol de 48 anys ingressat a l´hospital Clínic de Barcelona sospitós de patir Ebola té la malària, segons ha confirmat el Govern. L´home va viatjar a Guinea Konakry i Sierra Leone durant més de dos mesos i en tornar va presentar febre alta, per la qual cosa va acudir a l´hospital i es va activar el protocol.   -  Aquest ha estat un important any per a la policia pel que fa a la lluita contra el tràfic d´estupefaents. Després de decomissar 168 grams de cocaïna, la quantitat més gran d´aquesta droga en deu anys, la policia ha detingut aquest 2014 a 126 persones per delicte contra salut pública i més de 800 per contravencions penals, principalment a les fronteres.  -  Espanya i Andorra estan ultimant un acord pel qual el nostre país podrà confiscar els béns de les persones investigades a l´estat veí. Així ho ha assegurat aquest matí el director de la policia espanyola en unes jornades contra la delinqüència econòmica que es realitzen a Barcelona. Ignacio Cosidó ha explicat que les negociacions estan molt avançades.  -  El departament de Medi Ambient ha iniciat la campanya "Si no reciclem, hem begut oli" per potenciar la recollida d´olis de fregir. A més, durant la Fira d´Andorra la Vella el departament lliurarà 3.000 embuts per facilitar-ne el reciclatge.  -  Ja nomès continua ingressat a l´Hospital de Meritxell, un dels dos pacients amb legionel.losi que restaven al centre sanitari. Aquest dilluns, l´home que va ser traslladat a planta a finals de la setmana passada, ha estat donat d´alta. Pel que fa al pacient més greu, encara està a l´UCI i presenta una evolució clínica favorable i ja se li ha pogut retirar la ventilació mecànica.  -  

El PS entra una proposició de llei per regular el matrimoni homosexual

El Grup Socialdemòcrata ha entrat a la Sindicatura la proposició per modificar la llei del matrimoni, amb l'objectiu de permetre que es puguin casar persones del mateix sexe. Ho han acordat després de no assolir un consens amb el grup de la majoria. Els socialdemòcrates expliquen que DA refusa que s'utilitzi la paraula matrimoni per referir-se a aquesta mena d'unions.

La societat andorrana és madura i reclama que la llei permeti que les persones del mateix sexe es puguin casar. Així ho creu el grup socialdemòcrata, que justifica aquesta afirmació per la recollida de més de 2.800 signatures de ciutadans a favor del matrimoni homosexual i pels resultats de l'enquesta del Centre de Recerca Sociològica, que diu que el 70% dels andorrans hi estan a favor.

El grup socialdemòcrata confia que rebrà el suport de la resta de grups parlamentaris. La consellera Rosa Gili argumenta que entenen "que el poble ens demana que tirem endavant aquest canvi" i considera que "no s'entendria que no hi hagués acord perquè l'únic objectiu és defensar la igualtat de drets entre persones".

La fórmula que ha triat el PS per permetre el matrimoni entre persones del mateix sexe és modificar la llei del matrimoni, substituint les paraules marit i muller per consorts, i les paraules home i dona, per dues persones. La consellera Mariona González assenyala que "cal anomenar d'una única forma una mateixa institució tant si és de persones de diferent sexe com del mateix, per evitar la desigualtat". 

Els socialdemòcrates expliquen que DA no vol que es digui matrimoni a la unió de persones del mateix sexe. Afegeixen que el grup de la majoria vol regular aquest aspecte a través d'una modificació del codi civil, cosa amb la qual discrepa el PS.

Informa: Xavi Palma      Imatge: Marta Paixà