La jornada de vaga dels duaners ha transcorregut amb normalitat als dos punts fronterers. Han entrat una mica més de la meitat dels vehicles del que és habitual. Aquest divendres s´haurà de recuperar part de la feina que ha quedat per fer.   -  Els sindicats de la funció pública s´han concentrat a la plaça del Consell General per expressar el rebuig a la reforma dels complements de pensió dels funcionaris. Més d´un centenar de treballadors públics han escridassat el cap de Govern i tot l´equip de ministres quan han arribat al Consell. Posteriorment han seguit el debat des de l´hemicicle, on han aplaudit les intervencions de l´oposició i han xiulat el ministre de Finances i Funció Pública. El síndic els ha acabat desallotjant.  -  Les joves promeses rebran més diners del programa de beques d´alt rendiment per a esportistes. Les retirades de Laura Soulié, Sophie Dusotoir i Kevin Esteve, tots de l´apartat elit de les beques ARA, fa que aquest any es destinin més fons per als més joves. Comptant tots els programes, hi ha cent persones becades.  -  El projecte de revisió del Pla d´Ordenació i Urbanisme de la Massana ha tornat a revifar el debat sobre el model constructiu de la parròquia, en referència a diverses unitats urbanístiques sobre les quals es van autoritzar convenirs anteriors que permeten l´edificació de fins a 14 plantes d´altura. Es tractava d´una mesura compensatòria per la cessió de terrenys on s´havia d´ubicar l´edifici projectat per l´arquitecte Frank Ghery.  -  

El PS entra una proposició de llei per regular el matrimoni homosexual

El Grup Socialdemòcrata ha entrat a la Sindicatura la proposició per modificar la llei del matrimoni, amb l'objectiu de permetre que es puguin casar persones del mateix sexe. Ho han acordat després de no assolir un consens amb el grup de la majoria. Els socialdemòcrates expliquen que DA refusa que s'utilitzi la paraula matrimoni per referir-se a aquesta mena d'unions.

La societat andorrana és madura i reclama que la llei permeti que les persones del mateix sexe es puguin casar. Així ho creu el grup socialdemòcrata, que justifica aquesta afirmació per la recollida de més de 2.800 signatures de ciutadans a favor del matrimoni homosexual i pels resultats de l'enquesta del Centre de Recerca Sociològica, que diu que el 70% dels andorrans hi estan a favor.

El grup socialdemòcrata confia que rebrà el suport de la resta de grups parlamentaris. La consellera Rosa Gili argumenta que entenen "que el poble ens demana que tirem endavant aquest canvi" i considera que "no s'entendria que no hi hagués acord perquè l'únic objectiu és defensar la igualtat de drets entre persones".

La fórmula que ha triat el PS per permetre el matrimoni entre persones del mateix sexe és modificar la llei del matrimoni, substituint les paraules marit i muller per consorts, i les paraules home i dona, per dues persones. La consellera Mariona González assenyala que "cal anomenar d'una única forma una mateixa institució tant si és de persones de diferent sexe com del mateix, per evitar la desigualtat". 

Els socialdemòcrates expliquen que DA no vol que es digui matrimoni a la unió de persones del mateix sexe. Afegeixen que el grup de la majoria vol regular aquest aspecte a través d'una modificació del codi civil, cosa amb la qual discrepa el PS.

Informa: Xavi Palma      Imatge: Marta Paixà