El pneumòleg Joan Martínez Benazet ha estat escollit pel consell directiu del SAAS com a nou director assistencial de la parapública. Joan Martínez Benazet, amb prop de 30 anys d´exercici al sistema sanitari andorrà, es convertirà així en el segon de la direcció del SAAS, només per sota del director general, Josep Piqué.De dilluns a dimecres de la setmana vinent, Illa Carlemany porta la festa del cinema a Andorra amb una rebaixa del preu de l´entrada a dos euros amb noranta. La iniciativa que s´ha batejat amb el nom de FestAndCine i que ofereix la possibilitat de veure les pel·lícules que es troben en cartellera a un preu reduït.L´executiva de Liberals d´Andorra ha demanat al Govern i al ministre Jordi Cinca que es querellin contra els mitjans espanyols que publiquin informacions sobre ell si són injustificades i en cas contrari que el mininstre dimiteixi o sigui destituït.Antoni Martí ha anunciat en el debat d´orientació política que presentarà una llei de professionalització de l´INAF i un text legal que reguli els intercanvis automàtics d´informació fiscals. A més, ha afirmat que l´executiu estudiarà demanar l´entrada al FMI.La guàrdia civil va decomissar dimarts 188 mil euros procedents d´Andorra en tres intervencions. En la més rellevant, un espanyol de 56 anys que viatjava amb autocar pretenia passar amb 168 mil euros sense declarar amagats a la roba.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

El PS entra una proposició de llei per regular el matrimoni homosexual

  Noticies » Política   31 de març, 2014
www.andorradifusio.ad

El Grup Socialdemòcrata ha entrat a la Sindicatura la proposició per modificar la llei del matrimoni, amb l'objectiu de permetre que es puguin casar persones del mateix sexe. Ho han acordat després de no assolir un consens amb el grup de la majoria. Els socialdemòcrates expliquen que DA refusa que s'utilitzi la paraula matrimoni per referir-se a aquesta mena d'unions.

La societat andorrana és madura i reclama que la llei permeti que les persones del mateix sexe es puguin casar. Així ho creu el grup socialdemòcrata, que justifica aquesta afirmació per la recollida de més de 2.800 signatures de ciutadans a favor del matrimoni homosexual i pels resultats de l'enquesta del Centre de Recerca Sociològica, que diu que el 70% dels andorrans hi estan a favor.

El grup socialdemòcrata confia que rebrà el suport de la resta de grups parlamentaris. La consellera Rosa Gili argumenta que entenen "que el poble ens demana que tirem endavant aquest canvi" i considera que "no s'entendria que no hi hagués acord perquè l'únic objectiu és defensar la igualtat de drets entre persones".

La fórmula que ha triat el PS per permetre el matrimoni entre persones del mateix sexe és modificar la llei del matrimoni, substituint les paraules marit i muller per consorts, i les paraules home i dona, per dues persones. La consellera Mariona González assenyala que "cal anomenar d'una única forma una mateixa institució tant si és de persones de diferent sexe com del mateix, per evitar la desigualtat". 

Els socialdemòcrates expliquen que DA no vol que es digui matrimoni a la unió de persones del mateix sexe. Afegeixen que el grup de la majoria vol regular aquest aspecte a través d'una modificació del codi civil, cosa amb la qual discrepa el PS.

Informa: Xavi Palma      Imatge: Marta Paixà