- A partir del 8 d´octubre Vivand es transformarà en un veritable plató de cinema. Un any més celebrarà una nit temàtica amb un sorteig de dos viatges per a dues persones a la costa oest dels Estats Units. - El comú de la Massana ha presentat la liquidació provisional de comptes dels primers sis mesos de l´any. La corporació tanca el semestre amb un superàvit de més de 2,6 milions. - Jaume Bartumeu considera que l´activitat que Meritxell Mateu va desenvolupar per BPA no és compatible amb el reglament del Consell General. Bartumeu s´ha mostrat molt crític amb el Govern, assegurant que hi ha una ingerència i submissió a l´executiu espanyol. Pel que fa a BPA, manté que el Govern sabia que el banc havia violat el secret bancari en l´afer dels comptes de la família Pujol. - El cònsol menor d´Escaldes-Engordany s´ha mostrat molt crític amb l´afer de l´embrancament d´aigua de l´hospital a la xarxa d´Andorra la Vella. Critica el comú comandat per Jordi Minguillón per permetre que el centre es connectés a una xarxa on no es garantien les mesures mínimes d´higiene. - Els treballadors més antics de la CASS tornaran a tenir una cobertura sanitària del 100%. Cobertura que van perdre per decisió del consell d´administració del 2011 i que van recórrer. Ara el Tribunal Superior els ha donat la raó en considerar-ho un dret adquirit. La sentència obliga la CASS a convocar un concurs públic per abaratir-ne la despesa. - Landstreet, la societat que Joan Pau Miquel feia servir per pagar salaris i primes sense declarar a la CASS, va fer una transferència de prop de 650.000 euros a Higini Cierco. Ho han reconegut els socis majoritaris de BPA en un comunicat. Asseguren, però, que va ser una operació de reintegrament d´un avenç de fons que el mateix Higini Cierco havia fet a Joan Pau Miquel per adquirir unes accions del banc. En el mateix comunicat es desvinculen del funcionament de la societat.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

El PS entra una proposició de llei per regular el matrimoni homosexual

  Noticies » Política   31 de març, 2014
www.andorradifusio.ad

El Grup Socialdemòcrata ha entrat a la Sindicatura la proposició per modificar la llei del matrimoni, amb l'objectiu de permetre que es puguin casar persones del mateix sexe. Ho han acordat després de no assolir un consens amb el grup de la majoria. Els socialdemòcrates expliquen que DA refusa que s'utilitzi la paraula matrimoni per referir-se a aquesta mena d'unions.

La societat andorrana és madura i reclama que la llei permeti que les persones del mateix sexe es puguin casar. Així ho creu el grup socialdemòcrata, que justifica aquesta afirmació per la recollida de més de 2.800 signatures de ciutadans a favor del matrimoni homosexual i pels resultats de l'enquesta del Centre de Recerca Sociològica, que diu que el 70% dels andorrans hi estan a favor.

El grup socialdemòcrata confia que rebrà el suport de la resta de grups parlamentaris. La consellera Rosa Gili argumenta que entenen "que el poble ens demana que tirem endavant aquest canvi" i considera que "no s'entendria que no hi hagués acord perquè l'únic objectiu és defensar la igualtat de drets entre persones".

La fórmula que ha triat el PS per permetre el matrimoni entre persones del mateix sexe és modificar la llei del matrimoni, substituint les paraules marit i muller per consorts, i les paraules home i dona, per dues persones. La consellera Mariona González assenyala que "cal anomenar d'una única forma una mateixa institució tant si és de persones de diferent sexe com del mateix, per evitar la desigualtat". 

Els socialdemòcrates expliquen que DA no vol que es digui matrimoni a la unió de persones del mateix sexe. Afegeixen que el grup de la majoria vol regular aquest aspecte a través d'una modificació del codi civil, cosa amb la qual discrepa el PS.

Informa: Xavi Palma      Imatge: Marta Paixà