Derrota ajustada la que va viure ahir el MoraBanc Andorra a la pista del Barça Lassa. Al final, 84 a 79 per als de Xavi Pascual en un partit on els de Pañarroya van plantar cara. El MoraBanc, novè a la classificació, rebrà dissabte vinent el Tenerife.Avui fa vint anys de la gran allau d´Arinsal que el 8 de febrer del 96 va canviar en part la fesomia de la zona. Les autoritats la van veure venir i van evacuar 11 edificis, evitant que es convertís en tragèdia. D´aquests edificis, 8 van quedar fortament afectats.Modificar la llei d´adopcions i redactar-ne una d´igualtat. Són alguns dels reptes que es marca el nou ministre de Benestar. Xavier Espot diu que la llei d´adopcions necessita d´una revisió, després de la seva aprovació, ara fa vint anys. Pel que fa a la llei d´igualtat, la voluntat d´Espot és que abasti totes les formes de discrimació.La cadena de cafeteries Starbucks obrirà el primer establiment a Andorra al bell mig de l´avinguda Meritxell. Els tràmits per ubicar una franquícia d´Starbucks es van iniciar fa gairebé dos anys. Aleshores, una delegació de l´empresa fundada a Seattle va visitar el país per reunir-se amb empresaris locals i per veure alguns locals comercials cèntrics. Segons ha pogut saber RTVA, la previsió és que l´establiment obri a l´abril.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

El PS entra una proposició de llei per regular el matrimoni homosexual

  Noticies » Política   31 de març, 2014
www.andorradifusio.ad

El Grup Socialdemòcrata ha entrat a la Sindicatura la proposició per modificar la llei del matrimoni, amb l'objectiu de permetre que es puguin casar persones del mateix sexe. Ho han acordat després de no assolir un consens amb el grup de la majoria. Els socialdemòcrates expliquen que DA refusa que s'utilitzi la paraula matrimoni per referir-se a aquesta mena d'unions.

La societat andorrana és madura i reclama que la llei permeti que les persones del mateix sexe es puguin casar. Així ho creu el grup socialdemòcrata, que justifica aquesta afirmació per la recollida de més de 2.800 signatures de ciutadans a favor del matrimoni homosexual i pels resultats de l'enquesta del Centre de Recerca Sociològica, que diu que el 70% dels andorrans hi estan a favor.

El grup socialdemòcrata confia que rebrà el suport de la resta de grups parlamentaris. La consellera Rosa Gili argumenta que entenen "que el poble ens demana que tirem endavant aquest canvi" i considera que "no s'entendria que no hi hagués acord perquè l'únic objectiu és defensar la igualtat de drets entre persones".

La fórmula que ha triat el PS per permetre el matrimoni entre persones del mateix sexe és modificar la llei del matrimoni, substituint les paraules marit i muller per consorts, i les paraules home i dona, per dues persones. La consellera Mariona González assenyala que "cal anomenar d'una única forma una mateixa institució tant si és de persones de diferent sexe com del mateix, per evitar la desigualtat". 

Els socialdemòcrates expliquen que DA no vol que es digui matrimoni a la unió de persones del mateix sexe. Afegeixen que el grup de la majoria vol regular aquest aspecte a través d'una modificació del codi civil, cosa amb la qual discrepa el PS.

Informa: Xavi Palma      Imatge: Marta Paixà