- A Vallnord s´està construint un iglú a la zona del Port Negre i que a l´estiu pretén ser part de la ruta cap al Comapedrosa. Ordino-Arcalís marcarà les zones de freeride i aposta pel freestyle aprofitant el relleu natural. Mentrestant a Grandavlira ja es parla d´après esquí al peu de pistes del Pas de la Casa i l´aposta per les food retracs. - El fiscal general, Alfons Alberca, ha destacat que els crims han augmentat un 3,3% en l´últim any, sobretot els delictes contra el patrimoni. A més, ha explicat que s´han comissat 30 milions d´euros del crim organitzat des del 2010. - El conseller Demòcrata Carles Jordana denuncia el que ha qualificat com a escarni públic contra Meritxell Mateu. Afirma que la filtració dels emails de l´exconsellera, poc abans de la sessió de Consell, es va fer de manera orquestrada. - A Andorra la Vella s´ha inaugurat l´any judicial al Centre de Congressos. El fiscal general ha explicat que s´han decomissat 30 milions d´euros per delictes contra el crim organitzat. Els presidents dels òrgans judicials han defensat la feina de la justícia davant de les crítiques i el rebombori generat amb la crisi de BPA. - Inaugurada la 38a edició de la Fira d´Andorra la Vella. Compta amb 200 expositors i preveu atreure fins diumenge unes 60.000 persones. La cònsol major, que l´ha inaugurat amb el cap de Govern, ha afirmat que la Fira té poc marge per créixer i que, per tant, cal buscar alternatives.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

El PS entra una proposició de llei per regular el matrimoni homosexual

  Noticies » Política   31 de març, 2014
www.andorradifusio.ad

El Grup Socialdemòcrata ha entrat a la Sindicatura la proposició per modificar la llei del matrimoni, amb l'objectiu de permetre que es puguin casar persones del mateix sexe. Ho han acordat després de no assolir un consens amb el grup de la majoria. Els socialdemòcrates expliquen que DA refusa que s'utilitzi la paraula matrimoni per referir-se a aquesta mena d'unions.

La societat andorrana és madura i reclama que la llei permeti que les persones del mateix sexe es puguin casar. Així ho creu el grup socialdemòcrata, que justifica aquesta afirmació per la recollida de més de 2.800 signatures de ciutadans a favor del matrimoni homosexual i pels resultats de l'enquesta del Centre de Recerca Sociològica, que diu que el 70% dels andorrans hi estan a favor.

El grup socialdemòcrata confia que rebrà el suport de la resta de grups parlamentaris. La consellera Rosa Gili argumenta que entenen "que el poble ens demana que tirem endavant aquest canvi" i considera que "no s'entendria que no hi hagués acord perquè l'únic objectiu és defensar la igualtat de drets entre persones".

La fórmula que ha triat el PS per permetre el matrimoni entre persones del mateix sexe és modificar la llei del matrimoni, substituint les paraules marit i muller per consorts, i les paraules home i dona, per dues persones. La consellera Mariona González assenyala que "cal anomenar d'una única forma una mateixa institució tant si és de persones de diferent sexe com del mateix, per evitar la desigualtat". 

Els socialdemòcrates expliquen que DA no vol que es digui matrimoni a la unió de persones del mateix sexe. Afegeixen que el grup de la majoria vol regular aquest aspecte a través d'una modificació del codi civil, cosa amb la qual discrepa el PS.

Informa: Xavi Palma      Imatge: Marta Paixà