El MoraBanc Andorra ha aconseguit aquest diumenge la primera victòria a la lliga ACB lluny del Poliesportiu. Els andorrans han superat el Sevilla a domicili per 57 a 77. És el quart triomf del MoraBanc en el que portem de temporada. Bogris ha brillat, amb 20 punts.  -  La temporada d´hivern de l´aeroport de Lleida-Alguaire ha arrencat aquest diumenge amb l´arribada de 750 passatgers britànics, que passaran, la majoria, una setmana esquiant a Andorra. L´aeroport espera rebre fins al 22 de març uns 20.000 esquiadors amb els paquets tancats de l´operador Thomas Cook.   -  Els centres comercials i els supermercats constaten un augment de les compres d´alimentació per a aquestes festes de Nadal. Diuen que hi ha més ganes de consumir i, en alguns casos, xifren l´increment en el 5%.  -  L´Associació d´Importadors i Distribuidors de Carburants creu que el preu de la benzina podria continuar baixant els propers mesos. El preu del petroli ha caigut al nivell més baix dels últims cinc anys. I això s´ha traduït en un descens del preu de la benzina, que, tot i això, no ha baixat tant com el petroli. L´entitat confia que aquesta situació es mantindrà.  -  

El PS entra una proposició de llei per regular el matrimoni homosexual

El Grup Socialdemòcrata ha entrat a la Sindicatura la proposició per modificar la llei del matrimoni, amb l'objectiu de permetre que es puguin casar persones del mateix sexe. Ho han acordat després de no assolir un consens amb el grup de la majoria. Els socialdemòcrates expliquen que DA refusa que s'utilitzi la paraula matrimoni per referir-se a aquesta mena d'unions.

La societat andorrana és madura i reclama que la llei permeti que les persones del mateix sexe es puguin casar. Així ho creu el grup socialdemòcrata, que justifica aquesta afirmació per la recollida de més de 2.800 signatures de ciutadans a favor del matrimoni homosexual i pels resultats de l'enquesta del Centre de Recerca Sociològica, que diu que el 70% dels andorrans hi estan a favor.

El grup socialdemòcrata confia que rebrà el suport de la resta de grups parlamentaris. La consellera Rosa Gili argumenta que entenen "que el poble ens demana que tirem endavant aquest canvi" i considera que "no s'entendria que no hi hagués acord perquè l'únic objectiu és defensar la igualtat de drets entre persones".

La fórmula que ha triat el PS per permetre el matrimoni entre persones del mateix sexe és modificar la llei del matrimoni, substituint les paraules marit i muller per consorts, i les paraules home i dona, per dues persones. La consellera Mariona González assenyala que "cal anomenar d'una única forma una mateixa institució tant si és de persones de diferent sexe com del mateix, per evitar la desigualtat". 

Els socialdemòcrates expliquen que DA no vol que es digui matrimoni a la unió de persones del mateix sexe. Afegeixen que el grup de la majoria vol regular aquest aspecte a través d'una modificació del codi civil, cosa amb la qual discrepa el PS.

Informa: Xavi Palma      Imatge: Marta Paixà