- Derrota del MoraBanc a la pista del Movistar Estudiantes per 87-85. Els andorrans, després d´anar sempre a remolc, han fregat la remuntada després d´aconseguir un parcial de 13-32 a l´últim quart. És la quarta derrota dels de Peñarroya a Lliga Endesa i la segona consecutiva. - El nombre de visitants al país ha augmentat a l´octubre un 3,4%. Segons les dades que ha publicat aquesta setmana el Departament d´Estadística, el 70% d´aquests visitants són excursionistes i un 30%, turistes. - La reforma sanitària afronta unes setmanes clau. El proper dia 19 el ministre de Salut compareixerà davant la comissió de sanitat i medi ambient per informar-los sobre els avenços que s´han fet. La nova llei vol limitar el poder del metge de capçalera per ampliar tractaments complementaris. - Primer cap de setmana amb tots els dominis esquiables del país oberts. Vallnord compta amb 36 pistes obertes i un equip de més de 600 persones que treballen per poder ampliar més serveis de cara al pont llarg d´aquesta setmana. - El Ministeri d´Afers Socials, Justícia i Interior ha atorgat més de 6 milions d´euros en prestacions durant el primer semestre. El concepte en els qual s´ha liquidat més diners ha estat la pensió de solidaritat per a la gent gran, amb gairebé 1.700.000 euros. - La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, ha destacat el paper de l´agricultura andorrana en la preservació del medi natural. Ho ha fet en la trobada celebrada a Cancún amb motiu de la conferència COP13 del Conveni de la Diversitat Biològica.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

El PS entra una proposició de llei per regular el matrimoni homosexual

  Noticies » Política   31 de març, 2014
www.andorradifusio.ad

El Grup Socialdemòcrata ha entrat a la Sindicatura la proposició per modificar la llei del matrimoni, amb l'objectiu de permetre que es puguin casar persones del mateix sexe. Ho han acordat després de no assolir un consens amb el grup de la majoria. Els socialdemòcrates expliquen que DA refusa que s'utilitzi la paraula matrimoni per referir-se a aquesta mena d'unions.

La societat andorrana és madura i reclama que la llei permeti que les persones del mateix sexe es puguin casar. Així ho creu el grup socialdemòcrata, que justifica aquesta afirmació per la recollida de més de 2.800 signatures de ciutadans a favor del matrimoni homosexual i pels resultats de l'enquesta del Centre de Recerca Sociològica, que diu que el 70% dels andorrans hi estan a favor.

El grup socialdemòcrata confia que rebrà el suport de la resta de grups parlamentaris. La consellera Rosa Gili argumenta que entenen "que el poble ens demana que tirem endavant aquest canvi" i considera que "no s'entendria que no hi hagués acord perquè l'únic objectiu és defensar la igualtat de drets entre persones".

La fórmula que ha triat el PS per permetre el matrimoni entre persones del mateix sexe és modificar la llei del matrimoni, substituint les paraules marit i muller per consorts, i les paraules home i dona, per dues persones. La consellera Mariona González assenyala que "cal anomenar d'una única forma una mateixa institució tant si és de persones de diferent sexe com del mateix, per evitar la desigualtat". 

Els socialdemòcrates expliquen que DA no vol que es digui matrimoni a la unió de persones del mateix sexe. Afegeixen que el grup de la majoria vol regular aquest aspecte a través d'una modificació del codi civil, cosa amb la qual discrepa el PS.

Informa: Xavi Palma      Imatge: Marta Paixà