- L´atac d´un pirata informàtic ha provocat avui problemes amb internet a uns mil usuaris durant una hora i ha obligat a prendre mesures excepcionals. El d´avui ha estat el sabotatge més fort que ha patit Andorra. El director general d´AndorraTelecom ha explicat que s´han hagut d´activar per primer cop els escuts de seguretat. - Empat a zero en el partit d´anada entre el Don Denis Santa Coloma i l´Alashkert armeni. Era clau no encaixar cap gol i això és el que ha aconseguit el Don Denis Santa Coloma en el partit d´anada de la fase prèvia de la Lliga de Campions. La tornada es jugarà dimarts vinent, a la capital d´Armènia. - Caldea ha decidit no repartir dividents entre els socis en la junta general d´accionistes celebrada aquest dimarts al vespre. Els beneficis es destinaran a baixar el deute. El 2015 hi ha hagut un 5% més de visitants. - L´exalcalde de Barcelona no va tenir mai comptes a BPA. Segons fonts properes al banc, Xavier Trias no tenia diners a Banca Privada d´Andorra. Es desmenteixen així les informacions publicades el 2014 a la premsa espanyola, que l´acusaven d´haver tingut diners a Suïssa i Andorra.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

El PS entra una proposició de llei per regular el matrimoni homosexual

  Noticies » Política   31 de març, 2014
www.andorradifusio.ad

El Grup Socialdemòcrata ha entrat a la Sindicatura la proposició per modificar la llei del matrimoni, amb l'objectiu de permetre que es puguin casar persones del mateix sexe. Ho han acordat després de no assolir un consens amb el grup de la majoria. Els socialdemòcrates expliquen que DA refusa que s'utilitzi la paraula matrimoni per referir-se a aquesta mena d'unions.

La societat andorrana és madura i reclama que la llei permeti que les persones del mateix sexe es puguin casar. Així ho creu el grup socialdemòcrata, que justifica aquesta afirmació per la recollida de més de 2.800 signatures de ciutadans a favor del matrimoni homosexual i pels resultats de l'enquesta del Centre de Recerca Sociològica, que diu que el 70% dels andorrans hi estan a favor.

El grup socialdemòcrata confia que rebrà el suport de la resta de grups parlamentaris. La consellera Rosa Gili argumenta que entenen "que el poble ens demana que tirem endavant aquest canvi" i considera que "no s'entendria que no hi hagués acord perquè l'únic objectiu és defensar la igualtat de drets entre persones".

La fórmula que ha triat el PS per permetre el matrimoni entre persones del mateix sexe és modificar la llei del matrimoni, substituint les paraules marit i muller per consorts, i les paraules home i dona, per dues persones. La consellera Mariona González assenyala que "cal anomenar d'una única forma una mateixa institució tant si és de persones de diferent sexe com del mateix, per evitar la desigualtat". 

Els socialdemòcrates expliquen que DA no vol que es digui matrimoni a la unió de persones del mateix sexe. Afegeixen que el grup de la majoria vol regular aquest aspecte a través d'una modificació del codi civil, cosa amb la qual discrepa el PS.

Informa: Xavi Palma      Imatge: Marta Paixà