- El constant creixement de la despesa sanitària s´haurà de frenar amb fets. Durant la Festa Magna el cap de Govern ha dit que s´ha acabat el temps dels estudis i cal passar a l´acció amb l´optimització dels recursos. Ha avançat que anunciarà la fórmula de l´augment de les cotitzacions de la CASS durant el debat d´orientació política.- El ministeri de Justícia i Interior i el SAAS han signat un conveni marc que regirà a partir d´ara la col·laboració entre les dues institucions. Destaca el conveni signat amb el Centre Penitenciari, que millora l´assistència sanitària als reclusos i n´afavoreix els mecanismes de reinserció. També hi ha millores de col·laboració amb la policia i els bombers.- Un estudi analitzarà la realitat sobre la infantesa en risc d´exclusió social. L´elaborarà la Fundació Julià Reig en col·laboració amb el ministeri de Salut, Afers Socials i Ocupació. El treball servirà per crear indicadors i polítiques que afavoreixin la detecció precoç i evitar problemes. El 2013 es van detectar 238 infants i adolescents en risc d´exclusió social.- Ladislau Baró, president del grup parlamentari demòcrata, ha criticat que els promotors de la cooperativa Raiffeisen amenacin d´anar a la justícia si l´AREB segueix endavant amb el procés de constitució de Vall Banc i no es té en compte la seva proposta.- El tàndem Trini Marín-Marc Calvet tornarà a encapçalar la llista Demòcrata a les eleccions comunals a Escaldes-Engordany. El comitè parroquial de DA va validar ahir a la nit la candidatura. Marín afirma que volen presentar un projecte continuista que treballi per millorar encara més la parròquia.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

El PS entra una proposició de llei per regular el matrimoni homosexual

  Noticies » Política   31 de març, 2014
www.andorradifusio.ad

El Grup Socialdemòcrata ha entrat a la Sindicatura la proposició per modificar la llei del matrimoni, amb l'objectiu de permetre que es puguin casar persones del mateix sexe. Ho han acordat després de no assolir un consens amb el grup de la majoria. Els socialdemòcrates expliquen que DA refusa que s'utilitzi la paraula matrimoni per referir-se a aquesta mena d'unions.

La societat andorrana és madura i reclama que la llei permeti que les persones del mateix sexe es puguin casar. Així ho creu el grup socialdemòcrata, que justifica aquesta afirmació per la recollida de més de 2.800 signatures de ciutadans a favor del matrimoni homosexual i pels resultats de l'enquesta del Centre de Recerca Sociològica, que diu que el 70% dels andorrans hi estan a favor.

El grup socialdemòcrata confia que rebrà el suport de la resta de grups parlamentaris. La consellera Rosa Gili argumenta que entenen "que el poble ens demana que tirem endavant aquest canvi" i considera que "no s'entendria que no hi hagués acord perquè l'únic objectiu és defensar la igualtat de drets entre persones".

La fórmula que ha triat el PS per permetre el matrimoni entre persones del mateix sexe és modificar la llei del matrimoni, substituint les paraules marit i muller per consorts, i les paraules home i dona, per dues persones. La consellera Mariona González assenyala que "cal anomenar d'una única forma una mateixa institució tant si és de persones de diferent sexe com del mateix, per evitar la desigualtat". 

Els socialdemòcrates expliquen que DA no vol que es digui matrimoni a la unió de persones del mateix sexe. Afegeixen que el grup de la majoria vol regular aquest aspecte a través d'una modificació del codi civil, cosa amb la qual discrepa el PS.

Informa: Xavi Palma      Imatge: Marta Paixà