- La sort ha esquitxat Andorra amb un milió dos-cents mil euros. Aquest és el premi que ha deixat la Loteria Nacional espanyola al Principat en el sorteig d´aquest dissabte. El 42.802 ha estat el número que ha venut el quiosc el Matiner d´Andorra la Vella. L´establiment ha repartit 20 dècims d´aquest premi, dotat amb 60.000 euros per cada participació. - SDP ha presentat quatre preguntes al Govern referents a una partida pressupostària del SAAS destinada a la compra de material tècnic per a l´helicòpter sanitari. En concret es refereixen a la compra d´unes ulleres de visió nocturna per un import superior als 127.000 euros. - L´Associació de Trasplantats i Donants d´Andorra ha rebut amb molta satisfacció la modificació del Decret que permet a les persones que fan donació d´òrgans en vida, tenir el 100% la cobertura sanitària. L´ATIDA iniciarà al setembre una campanya per captar futurs donants. - En motor, Cristian España, que disputava avui la tercera i darrera etapa de la Baja Aragón, ha trencat el motor de la seva Suzuki quan li quedava ben poc per acabar. España lluitava per remuntar posicions en l´especial d´avui, de 180 quilòmetres per intentar entrar en el top 10.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

El PS entra una proposició de llei per regular el matrimoni homosexual

  Noticies » Política   31 de març, 2014
www.andorradifusio.ad

El Grup Socialdemòcrata ha entrat a la Sindicatura la proposició per modificar la llei del matrimoni, amb l'objectiu de permetre que es puguin casar persones del mateix sexe. Ho han acordat després de no assolir un consens amb el grup de la majoria. Els socialdemòcrates expliquen que DA refusa que s'utilitzi la paraula matrimoni per referir-se a aquesta mena d'unions.

La societat andorrana és madura i reclama que la llei permeti que les persones del mateix sexe es puguin casar. Així ho creu el grup socialdemòcrata, que justifica aquesta afirmació per la recollida de més de 2.800 signatures de ciutadans a favor del matrimoni homosexual i pels resultats de l'enquesta del Centre de Recerca Sociològica, que diu que el 70% dels andorrans hi estan a favor.

El grup socialdemòcrata confia que rebrà el suport de la resta de grups parlamentaris. La consellera Rosa Gili argumenta que entenen "que el poble ens demana que tirem endavant aquest canvi" i considera que "no s'entendria que no hi hagués acord perquè l'únic objectiu és defensar la igualtat de drets entre persones".

La fórmula que ha triat el PS per permetre el matrimoni entre persones del mateix sexe és modificar la llei del matrimoni, substituint les paraules marit i muller per consorts, i les paraules home i dona, per dues persones. La consellera Mariona González assenyala que "cal anomenar d'una única forma una mateixa institució tant si és de persones de diferent sexe com del mateix, per evitar la desigualtat". 

Els socialdemòcrates expliquen que DA no vol que es digui matrimoni a la unió de persones del mateix sexe. Afegeixen que el grup de la majoria vol regular aquest aspecte a través d'una modificació del codi civil, cosa amb la qual discrepa el PS.

Informa: Xavi Palma      Imatge: Marta Paixà