Alguns ciutadans continuen practicant esport a l'aire lliure malgrat les recomanacions oficials

www.andorradifusio.ad

El missatge "Queda't a casa" és trending tòpic els darrers dies a les xarxes. Però no tothom ha respectat aquesta recomanació de les autoritats sanitàries.

Anar a la muntanya era una pràctica, per a molts, poc atractiva als anys noranta. Al segle XXI és una activitat venerada. Ara, en un tres i no res el coronavirus ha tornat a fer recular dràsticament els seus practicants i el que és pitjor els ha estigmatitzat.

Aquest dissabte molta gent va sortir a fer bici o esquí de muntanya, avui dia les xarxes socials no perdonen i aquest diumenge n'hi havia menys. Amb tot, n'hi havia.

En 15 minuts que hem estat al pàrquing de Pal han arribat una desena d'esquiadors. El flux és constant, el 90% ni ha volgut parlar ni ha volgut ser gravat, es senten perseguits. Uns pocs han volgut defensar la seva posició. No se'ls acusa com a possibles emissors o receptors del virus. Se'ls assenyala per imprudència en posar en risc el seu físic en un moment on convé no col·lapsar les emergències hospitalàries. "Jo podria morir demà. He pujat la muntanya i si hagués estat la meva última vegada perquè m'he fet mal, tant em fa, visc la vida com si fos la meva última hora", assegurava una de les practicants.

A països en estat d'alerta com Espanya s'adverteix als practicants d'esports de muntanya que les llicències federatives no cobreixen els accidents aquest dies per considerar-se un acte de negligència.

Informa: Cesc Sanjuan
Imatge: Xabier Moreira

Comparteix:

Maria Jesús Martínez: triple repte amb la marxa Trers Nacions, la Volta als Ports i la Purito Els clubs de l'ACB es reuneixen telemàticament per debatre la situació creada per la COVID-19