L'Andorra Epic Pyrenees viu l'etapa reina

www.andorradifusio.ad

L'equip Scott-Cala Bandida, amb Sergio Mantecón i José María Sánchez, ha guanyat l'etapa reina de l'Andorra Epic. La parella andorrana formada per Xavi Jové i Roger Turné, onzena.

La tercera és amb diferència l'etapa més dura de l'Andorra Epic Pyrenees. 61 quilòmetres amb 2.300 metres de desnivell positiu, una autèntica tortura per als riders més avesats a les distàncies del cros country olímpic, com és el cas de l'equip andorrà. Xavi Jové i Roger Turné ho han pagat passant de la sisena plaça de dijous a l'onzena d'aquest divendres. Amb tot, bon temps de 3 hores i 14 minuts. A una etapa del final, l'equip andorrà és a dos minuts de les deu primers.

"Teníem previst fer 3 hores i mitja i hem acabat fent 3 hores 14, la veritat que super bé."

Roger Turné, ciclista equip FAC2

Jové ho vol donar tot per entrar al top-10, tot i que ho veu difícil, ja que assegura que hi ha equips professionals que es dediquen cent per cent a la bici. "Compaginar la competició d'alt nivell i la feina és complicat", ha valorat.

L'equip Scott-Cala Bandida, amb Sergio Mantecón i José María Sánchez, ha guanyat l'etapa reina de l'Andorra Epic. 2 hores i 59 minuts, els únics que han baixat de les tres hores. Retallen temps al Buff Megamo, els líders, encara amb 1 minut i 16 segons d'avantatge.

"Són curses molt dures per l'orografia del terreny, però els corriols són de dibuixos animats, són molt bonics i el recorregut, espectacular."

José María Sánchez, ciclista equip Scott-Cala Bandida

"Impossible tenir millor temps aquí a Andorra, la temperatura és perfecta estem en alçada i molt bon ambient, tothom que arriba a meta arriba amb un somriure, tot i que l'etapa és dura però si arriben amb un somriure vol dir que l'esdeveniment és bo."

Josep Antoni Hermida, medallista olímpic

Les guanyadores de l'etapa en categoria femenina i líders de la general han estat la neerlandesa Tessa Kortekaas i la colombiana Mónica Calderón. Temps de 3 hores i 52 minuts, amb un coixí de deu minuts tenen l'Andorra Epic sentenciada al seu favor.

"He vingut a l'Andorra Epic que no hi comptava ho he gaudit, és un paradís, dur però molt bonic."

Mónica Calderón, ciclista Equip Cannodale ISB Sport

Aquest dissabte arriba la darrera etapa de l'Andorra Epic amb sortida a Naturland. Llarga, 51 quilòmetres, però no massa desnivell positiu, 1.280 metres.

Informa: Cesc Sasnjuan
Imatges: Gerard Fumadó

Comparteix:

Andorra perd el millor representant en descens en BTT  Neix el Criquet Club Andorra