Dues victòries per damunt del descens

www.andorradifusio.ad

L'aturada de la lliga Endesa per la Copa i la finestra FIBA de seleccions arriba amb una situació molt igualada a la part baixa de la classificació, però amb bon regust per al MoraBanc després del gran partit contra el Bàsquet Girona. L'equip de Natxo Lezkano té ara un coixí de dues victòries respecte dels llocs de descens. 

La primera part de la temporada ha estat una muntanya russa per al MoraBanc, que tornava a la lliga Endesa després d'un any a LEB or amb l'objectiu de consolidar-s'hi. 

Als despatxos les decisions han estat encertades. Jerrick Harding va necessitar temps per posar-se a punt, però ha fet oblidar el temporer Goudelock, i l'arribada del finlandès Madsen va aportar intensitat i múscul quan l'equip més trobava a faltar el lesionat Tyson Pérez

L'operació més destacada, però, va ser portar Jean Montero, cedit pel Gran Canària i amb contracte tricolor per a les dues temporades vinents. 'El problema', com es coneix el dominicà de 20 anys, ha demostrat un talent descomunal en 16 partits: segon jugador més valorat i segon màxim anotador de la lliga; primer en recuperacions, novè en assistències i dues vegades MVP de la jornada.  

El MoraBanc va tocar fons després de perdre a casa contra el Gran Canària i sumar la vuitena derrota consecutiva, però es va mantenir la confiança en Natxo Lezkano i l'equip va agafar aire amb un seguit de tres victòries

L'altra clau ha estat l'efecte Bombonera. L'equip se sent fort a casa, on ha sumat sis de les vuit victòries i ha ofert recitals davant l'UCAM Múrcia i el Bàsquet Girona. Queden dotze jornades i la igualtat és màxima, però el MoraBanc arriba a l'aturada en el moment més dolç i mirant el futur amb optimisme.

La direcció del club, satisfeta

L'aturada coincideix amb la millor versió de l'equip que, segons el director general Francesc Solana "ha agafat molts automatismes, creu en el que fa i competeix", un cop superats moments difícils com ara les múltiples lesions. 

Per Solana "ens ha donat molt en els moments de dificultat" haver mantingut la columna vertebral de l'any passat. Un fet que ha afavorit un ambient "molt sa" al vestidor. La direcció del club té clar que la salvació passa per assolir 12 victòries.

Informa: Joan López

Comparteix:

Pelegrina frega el rècord dels 50 braça El cap de Govern promociona Andorra 2029