Els clubs d'hoquei i de patinatge de la mateixa manera que la Federació d'Esports de Gel es feliciten pel canvi del sistema de fred de la pista del Palau de Gel. Ara tenen una pista més sòlida i uniforme amb una capacitat de recuperació de superfície superior. La millora, xifrada en 280.000 euros, permetrà un estalvi en la factura energètica d'uns 50.000 euros anuals.
El president de l’Andorra Hoquei Gel, Andreu Ferrer, ha explicat que fins ara “ la refrigeració no era la mateixa a tota la pista, en algunes zones el gel es desfeia abans o li costava més tornar-se a gelar o eixugar-se”. En canvi ara “és pràcticament instantani i per a la pràctica de l’esport és imprescindible tenir un bon gel”. El president de l’Andorra Club Gel, David Hidalgo, destaca que ara “és molt més regular i estable” mentre que “abans estàvem sotmesos a riscos de maquinària antiga”. A més, posa en relleu “ la continuïtat que pot donar” i “l’aspecte mediambiental com un factor a favor del canvi que s’ha fet”.
Els clubs d´hoquei i patinatge celebren el canvi de refrigeració de la pista de gel que ja utilitzen des de final del mes passat.
El responsable és el nou compressor que ahir es va inaugurar al subsòl de les instal·lacions. Comença així una nova etapa que respon a les exigències internacionals en matèria mediambiental, ja que s'ha substituït el tipus de gas que fabricava el gel, i a una major eficiència energètica. Segons el cònsol menor, David Palmitjavila, ,permetrà un estalvi d'entre un 15 i un 20% en la factura anual, xifra que suposa uns 50.000 euros. I és que a més de fer gel, aquest compressor permet escalfar aire i aigua.
El buidatge de la pista també s´ha aprofitat per repintar les línies d´hoquei i fer-ne de noves pel cúrling. Una millora que permetrà acollir esdeveniments d'aquesta discilplina, diu la presidenta de la Federació d´Andorra d´Esports de Gel , Montse López.
El 29 de maig del 1988 es va inaugurar el Palau de Gel, una instal·lació que ara afegeix una nova data a la seva història, l'11 de novembre del 2015 com l´inici d´una nova etapa en la vida d´unes instal·lacions úniques en un radi de 80 quilòmetres.
Informa: Rosa Alberch
Comparteix: