Els germans Casal, els més ràpids a la Cronoescalada de Grandvalira

La Copa del Món d´esquí alpí de la setmana vinent va tenir ahir un pròleg singular. Una setantena d´esquiadors i corredors van pujar la pista Àliga del Tarter en la Cronoescalada nocturna Grandvalira. Els més ràpids van ser dos corredors de muntanya, els germans Marc i Òscar Casal.
Per una vegada l´arribada de la pista Àliga del Tarter es va convertir en punt de sortida. Una setantena de participants es van atrevir a pujar la pista que la setmana vinent acollirà la Copa del Món d´esquí alpí, un desafiament de 2.800 metres de llargada i 780 metres de desnivell fins al telecabina Tosa d´Espiolets, amb la companyia dels frontals i la lluna plena. Es podia fer amb esquís de muntanya o bé amb sabatilles de claus. El més ràpids van ser dos corredors de muntanya que corrien a casa, Marc i Òscar Casal. El temps del guanyador, estratosfèric: 29 minuts i 46 segons.

En esquís es van imposar el català Nil Cardona, amb un temps de 33 minuts i 30 segons, i l´andorrana Sophie Dusautoir, que va invertir 40 minuts i 25 segons. Entre els participants, moltes cares conegudes i la plana major de l´organització de la Copa del Món d´esquí alpí.

Una prova diferent que va servir perquè tothom gaudís d´una manera diferent d´una pista que la setmana vinent entrarà a formar part de la història.

Informa: Joan López Imatges: Jordi Seabra