La Federació de Ciclisme destaca la duresa de l'etapa de la Vuelta i l'ocasió que suposa promocionar el territori ciclista

www.andorradifusio.ad

El retorn de la Vuelta engresca la Federació de Ciclisme, que veu una nova possibilitat de promocionar aquest esport i el país com a territori ciclista. Ha agradat la duresa del recorregut amb les ascensions al coll d'Ordino i el final inèdit a Arinsal.

Feia mesos que se sabia que la Vuelta tornaria a Andorra després de quatre anys d'absència. Aquest dimarts es va presentar a Barcelona el recorregut i el final de l'etapa andorrana ha sorprès per la duresa. I més tractant-se només de la tercera jornada. 

Així ho ha reconegut el president de la Federació de Ciclisme, Gerard Riart, que valora molt positivament el retorn d'una de les grans voltes ciclistes el 28 d'agost, i la duresa de l'etapa. "D'entrada una mica sorpresa perquè en ser el tercer dia de La Vuelta, pensàvem que seria més suau. Un Coll d'Ordino, que si el comptem des d'Andorra la Vella, són gairebé 20 quilòmetres i 1.000 de desnivell, i la pujada a Arinsal és un port que costa de pujar. Crec que serà una etapa molt maca".

L'arribada a Arinsal és inèdita per a la Vuelta en les 23 edicions que la ronda espanyola ha visitat el país. Des de l'organització s'assegura que podria marcar les primeres diferències entre els favorits. 

Fins ara, el cim massanenc només ha acollit un final d'una gran cursa per etapes. Va ser la Volta a Catalunya l'any 2007, amb victòria per a l'espanyol Óscar Sevilla. Més clàssica és la sortida de la quarta etapa, amb Andorra la Vella com a escenari. La cursa marxarà en direcció Tarragona, el 29 d'agost.

Informa: Sergi Cano
Imatges: Pere Besolí   

Comparteix:

El kickboxing passa a formar part de la Federació de Boxa L'arribada de la neu cancel·la la primera jornada de St. Anton