Ferran Teixidó, a l'elit mundial

La gran gesta de la setmana ha anat a càrrec del corredor de muntanya Ferran Teixidó. L'andorrà va aconseguir finalitzar segon en una de les curses més mediàtiques dintre l'atapeït calendari del "trail runing", la Red Bull K 3.

Com diu el seu nom la Red Bull K 3 és un quilòmetre vertical multiplicat per 3. Dels 500 metres de la localitat italiana de Susa fins als 3.500 del pic de Rocciamelone. Un repte reservat als més forts. Per atractiu mediàtic "potser van buscar corredors de més nivell i feia una mica de por", assegura el corredor satisfet pels resultats. "Alguns van fallar per la calor o pel tipus de cursa. He tingut sort, però la sort també s'acaba buscant d'alguna manera", afegeix.

Ferran Teixidó va aconseguir acabar segon, a 9 minuts de l'inabastable Remi Bonnet. El jove esquiador de muntanya va polvoritzar el rècord de la prova completant el recorregut en 2 hores i 2 minuts. A uns els ajuda la joventut i, a d'altres, l'experiència. El secret de Teixidó és "adaptar-se al tipus de cursa i saber conèixer el teu ritme".

S'ha convertit en un autèntic especialista del quilòmetre vertical. Cada any coneix millor el seu cos i els secrets que amaguen les muntanyes. Està motl satisfet "de mantenir el nivell perquè sempre em costava molt". "Tenia una o dues curses bones l'any i després baixava el nivell". A la propera cursa vol estar a dalt en la classificació per puntuar a la Copa del Món, on ja és vuitè.
La propera cursa del mundial serà a Montana, als Estats Units, el 4 de setembre.

Informa: Cesc Sanjuan    Imatges cedides: ©Red Bull Media House