Gerard Giménez: "Tothom era coneixedor de la situació"

www.andorradifusio.ad

Una sentència del Tribunal Administratiu de l'Esport espanyol del 21 d'abril referent als jugadors considerats "de formació" va motivar la renúncia del VPC a jugar la fase d'ascens a la divisió d'honor B. El club assegura que compta amb el suport de la Federació Espanyola de Rugbi per canviar el reglament. 

Després d'abandonar França per la normativa de llicències, el VPC ha acabat ensopegant amb la mateixa pedra a Espanya. Tot i no tenir-ho garantit, el club comptava que el reglament no seria un obstacle per disputar la fase d'ascens a la divisió d'honor B espanyola. Gerard Giménez, president del VPC Andorra reconeix que "soc el primer responsable que això no s'hagi fet, però és veritat que tothom era coneixedor de les dificultats".

Una sentència del Tribunal Administratiu de l'Esport espanyol, el 21 d'abril, va canviar l'escenari. Els jugadors que havien estat internacionals amb Andorra, tot i ser fills o nets d'espanyols, deixaven automàticament de ser considerats "de formació". De 25 jugadors que tenien "per poder fer l'ascens" van passar a 8, quan s'havia de "tindre 9 jugadors", explica Giménez. 

Justo Ruiz, secretari d'Estats d'Esports en funcions, diu que "la nostra intenció era que s'assimilés el jugador andorrà com a jugador de formació". No obstant això, "també ens van fer veure que la situació per la qual està passant la federació espanyola era una situació que podia generar més conflicte", afegeix. 

El club compta amb el suport de la Federació Espanyola per adaptar el reglament. Segons Giménez, "tenim una taula de treball per començar a treballar tots plegats conjuntament". L'esborrany del nou reglament es treballarà al juny i s'haurà d'aprovar al juliol. 

Informa: Joan López
Imatges: Anna Romagosa 

Comparteix:

Andorra s'enfrontarà a Malta, Moldàvia i Letònia a la Lliga de les Nacions femenina La Titan Desert mostra la cara més exigent amb l'etapa marató