L’Avet se sotmet a la inspecció de la FIS per a la Copa d’Europa

www.andorradifusio.ad

La Federació Internacional d’Esquí (FIS) ha visitat aquest matí de divendres la pista Avet del sector Soldeu de Grandvalira, escenari en el qual tindrà lloc la Copa d’Europa masculina d’esquí alpí. Seran dos eslàloms gegants els dies 3 i 4 de febrer de 2025. Posteriorment, el circuit europeu continuarà als Pirineus i es traslladarà a la Vall d’Aran amb la disputa de dos eslàloms. 

La visita ha estat un punt de trobada entre els responsables de la FIS i tots els actors tècnics implicats en l’organització de l’esdeveniment esportiu. A Rossel i Pujol els han acompanyat els responsables de pista, de neu de cultiu, màquines, seguretat i rescat en pista, entre d’altres. Els equips han recorregut de dalt a baix la pista Avet i han anat tractant els detalls de cara a la preparació del terreny per arribar amb bones condicions a la Copa d’Europa del mes de febrer.

El coordinador de la Copa d’Europa masculina de la FIS, Wim Rossel i el de la Copa Continental i la Copa d’Europa, Jordi Pujol han revisat amb l’equip local, encapçalat pel director de cursa, Santi López, el secretari general, Marc Mitjana, i el director esportiu de la FAE, Roger Vidosa tots els aspectes tècnics de l’organització de cara a l’esdeveniment

Santi López ha explicat que aquest divendres s’ha posat la primera pedra en l’organització de la Copa d’Europa amb tots els punts esportius de l’esdeveniment. A més, ha assegurat que s'han acordat tots els detalls tècnics. Les proves les estan preparant com si fos una Copa del Món, que són els estàndards que exigeix la FIS.

Per la seva banda, Rossel ha afirmat que estar en una seu de Copa del Món és motiu per estar contents d’estar aquí i de l’oportunitat que representa. Sobre la pista Avet ho té clar. Diu que és una de les millors pistes de gegant que hi haurà al circuit masculí de la Copa d’Europa de l’any que ve.

Alhora, Jordi Pujol ha confirmat que la previsió és que la sortida se situï a la part més alta al mur de l’Avet.

Informa: Redacció
Fotografia: Ruben Calvo

Comparteix:

Ludo tanca una trajectòria de llegenda Vicky Jiménez perd a quarts de final a Biarritz