Les lesions retiren prematurament Maeva Estevez 

www.andorradifusio.ad

Maeva Estevez ha dit prou. Amb 29 anys abandona la competició a causa de les lesions. El comiat de la surfista de neu suposa el final d'una secció històrica a la FAE com ha estat la de boarder cross. Per contra, l'entitat anuncia la intenció d'obrir una secció de freeride liderada per Estevez.

"Tot el que comença en algun moment ha d'acabar, ha arribat el meu final. No ha acabat com jo hagués esperat."
Maeva Estevez, surfista de neu de la FAE

Molta emoció a la federació per acomiadar Maeva Estevez després de 13 anys de dedicació a l'esport. El seu millor moment va ser fer de banderera als Jocs Olímpics, però a Pequín va acabar marxant amb ambulància. Va superar aquella lesió amb molt d'esforç però a la pretemporada en va patir una altra a Xile, al canell, de la qual encara no ha fet net.

"El meu cap a l'hora d'afrontar la lesió ja no el tenia com les últimes vegades. Sé que ho he donat tot, literalment... Els meus ossos, els meus lligaments, tot. I això em tranquil·litza de saber que encara que les coses no hagin sortit no ha estat per culpa meva."
Maeva Estevez, surfista de neu de la FAE

Maeva Estevez ha aconseguit puntuar en Copa del Món a banda de pujar quatre vegades al podi en Copa d'Europa on va acabar segona de la general el 2021. Amb Lluís Marín han donat moltes alegries a una secció que ara tanca la paradeta. El gerent de la FAE, Carles Visa, ha anunciat que "amb la marxa de la Maeva la federació tanca la secció d'snowboard, això no vol dir que deixarem d'ajudar el Mario."

Una porta que es tanca i una altra que s'obre. La FAE vol participar en el creixement del freeride, una secció que liderarà Maeva Estevez: "Ens agradaria que la Maeva fos la nostra líder en aquesta disciplina", reconeix Visa. Tot i no tenir "experiència" Estevez recorda que "sí en tinc en competició, penso que tinc coses on puc aportar molt".

Malgrat no estar plenament recuperada Maeva Estevez va tancar la seva carrera esportiva amb bon gust guanyant, el 27 de març, el Campionat d'Espanya.

Informa: Cesc Sanjuan
Imatges: Andrés Rosas

 

Comparteix:

La selecció sub-16 femenina de futbol goleja Montenegro (4-1) El debut de les Grandalles al Nacional tindrà categoria de partit oficial