La manca d’encert condemna Andorra davant de Malta (0-1)

La selecció ha obert la Lliga de les Nacions amb una de les derrotes més amargues que es recorden a l’Estadi Nacional. Una victòria o un empat haurien fet justícia a l’ambició i les ocasions de l'onze de Koldo Álvarez de Eulate a la segona meitat, però la manca d’encert ha deixat el marcador final en el 0 a 1 a favor de Malta amb què s’havia arribat al descans.

Amb el jove Biel Borra per segon partit consecutiu a l’onze titular, Andorra ha intentat jugar en camp de Malta en els primers 10 minuts. Els maltesos han estirat línies i han tingut dues ocasions seguides per obrir el marcador, amb un xut des de fora de l’àrea de Mbong al minut 18, que Llovera ha desviat a córner, i una rematada de cap de Zammit, que ha salvat Iker.

Andorra ha tingut la més clara en una falta servida per Joan Cervós, que Berto ha perllongat de cap i Bonello ha evitat que acabés en gol. En la jugada posterior, al minut 45, arribava l’únic gol del partit després d’un refús de la defensa tricolor que s’ha quedat curt i que Camenzuli ha aprofitat per superar Iker amb un xut ajustat al pal.

La segona part ha estat d’Andorra, que ha sortit amb molta ambició per buscar el gol de l’empat. Berto no ha encertat en la definició al minut 51, sol davant de Bonello. Andorra arribava amb perill i les ocasions s’han succeït, com una rematada de Chus Rubio per sobre del travesser. Koldo ha fet sortir Jordi Aláez i Ricard Fernández per donar més profunditat a l’atac tricolor. Aláez ha rematat desviat per poc una centrada a l'àrea i ‘Cucu’ ha tingut el gol a les botes al minut 70, però Bonello ha tornat a ser providencial per a Malta.

Koldo ha fet debutar en els darrers minuts un altre dels joves procedents de la sub-21, el migcampista Eric de las Heras. El següent compromís a la Lliga de les Nacions arribarà el 10 d’octubre a Moldàvia.

Informa: Joan López