El MoraBanc Andorra es col·lapsa en la seva estrena en la Bombonera (63-69)

El MoraBanc Andorra segueix sense conèixer la victòria en aquest inici del nou curs ACB (0-2) després de perdre aquest divendres en la seva estrena en la Bombonera davant el Rio Breogan. Malgrat arribar a guanyar per dotze punts a l'inici de la segona meitat (50-38), un 6-20 de parcial en l'últim quart acabaria dictant sentència en contra del conjunt andorrà. Marin Maric, el millor del MoraBanc amb 14 punts, 6 rebots i un 16 de valoració.

La primera victòria del MoraBanc en el seu retorn a la Lliga Endesa haurà d’esperar. De moment, en aquest inici de curs, dues jornades disputades, dues derrotes. Després de l’ensopegada inicial a Bilbao amb una segona part molt fluixa, l’equip de Natxo Lezkano s’encomanaria al factor Bombonera per recollir la primera alegria del curs. A l’hora de la veritat, però, malgrat oferir una versió més sòlida en defensa, l’equip tricolor acabaria pagant molt car un desastrós últim quart.

El MoraBanc, amb molts dubtes, precipitat en els seus atacs i perdent moltes pilotes, començaria el partit a remolc d'un Rio Breogan amb les idees més clares (2-8). L'aparició de Tyson Pérez i Markel Starks propiciaria una primera reacció tricolor (7-8) però el conjunt visitant, vivint del tir lliure, continuaria dominant el marcador (12-16). Un 5-1 de parcial en els últims instants permetria als locals tancar el primer quart amb millors sensacions (17-17).

Malgrat patir, el MoraBanc Andorra seguiria molt viu. En el segon quart s'ajustarien les forces i seria amb l'aparició de Marín Maric que el conjunt tricolor es col·locaria per primera vegada per davant en el marcador (29-28). Els de Natxo Lezkano arribarien a tenir una màxima de quatre punts (34-30) però el Rio Breogán reaccionaria de nou gràcies a un 0-6 de parcial (34-36). Però un 2+1 de Maric i un triple del jove Adam Somogyi sobre la botzina permetria al MoraBanc anar-se al descans amb millors sensacions (40-36).

I la situació milloraria a l’inici de la segona meitat. Després de passar pels vestuaris el MoraBanc Andorra oferiria la seva millor versió. Més intensos en defensa i fluids en atac, els de Natxo Lezkano s'arribarien a col·locar dotze punts a dalt en el marcador (50-38) però en el millor moment per als locals, el Breogan reaccionaria (51-46) amb els punts de Sergi Quintela i Momirov, màxim anotador del partit amb 20 punts. Però malgrat tancar l'últim quart amb avantatge en el marcador (57-49), els últims deu minuts dictarien sentència en contra del MoraBanc. Els dubtes i les pors inicials tornarien a aparèixer. Sense un referent en pista, sense trobar solucions en atac, col·lapsats, els de Natxo Lezkano començarien amb un 0-16 d’inici (57-65) per acabar amb un 6-20 de parcial que deixaria als locals tocats i decebuts en el partit del retorn a l'ACB en la Bombonera (63-69).

El MoraBanc Andorra tornarà a trepitjar el parquet de la Bombonera aquest diumenge en busca de la primera victòria del curs davant el Zunder Palència a partir de les 17h en directe per Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.