El MoraBanc Andorra la fa grossa contra el Monbus Obradoiro (92-89)

El MoraBanc Andorra, amb caràcter i molta fe, ha sumat aquest dissabte la segona victòria de la temporada després de superar al Monbus Obradoiro per 92 a 89 capgirant un -21 (59-80) a menys de set minuts per al final gràcies a un 33-9 de parcial. 40-20 en l'últim quart. Adam Somogyi, MVP dels tricolor amb 10 punts, 4 rebots i un 20 de valoració. Destacar també els 17 punts i 5 assistències de Markel Starks, els 16 de Marin Maric i Andrew Goudelock o els 13 d’Stan Okoye.

Després d’estrenar-se contra el Zunder Palència, el MoraBanc Andorra tornava a casa a la recerca d’una segona victòria que corroborés les bones sensacions de l'equip diumenge passat al Palau Blaugrana malgrat la derrota. Davant el Monbus Obradoiro, en una Bombonera pràcticament plena fins a la bandera, els de Natxo Lezkano seguirien la seva trajectòria ascendent després de sumar una victòria impossible gràcies a un històric últim quart (40-20 de parcial) després de veure's 21 punts a baix entrat l'últim quart. Si important va ser la forma com es va perdre en el Palau Blaugrana, important és també la forma com s'ha guanyat al Monbus Obradoiro.

El partit començaria amb un intercanvi de cops i un MoraBanc Andorra vivint dels punts d'un solitari Markel Starks però després del 7-6 de sortida, el Monbus Obradoiro ajustaria la seva defensa i els locals, erràtics i sense encert en atac, veurien amb el conjunt gallec començaria a obrir una petita bretxa en el marcador gràcies a l'aportació d’Artem Pustovyi. Un 2-11 de parcial deixaria un 9-17 en el marcador. Les rotacions de Natxo Lezkano començarien a oferir petits brots verds però al final del primer quart el MoraBanc arribaria amb molta feina per fer (13-23).

De fet la diferència s'ampliaria a l'inici del segon quart després d'un 0-4 de sortida amb els punts de Ruben Guerrero (13-27). L’Obradoiro agafaria la màxima de la primera meitat però l'equip del Principat acabaria trobant solucions des del triple (4/9 en el segon acte) amb l'aportació d’Stan Okoye, Goudelock i Tobías Borg. Jugant amb més criteri i intensitat, els de Natxo Lezkano, visiblement molestos per l'actuació arbitral en el tram final de la primera meitat, arribarien al descans per darrere en el marcador però amb millors sensacions (35-38).

Una bona sortida de vestuaris amb un 6-2 de parcial permetria al MoraBanc donar-li la volta al marcador amb un Markel Starks anotant i assistint (41-40). Semblava que aquest inici de segona part podria marcar un punt d'inflexió però el Monbus Obradoiro reaccionaria amb un encert exagerat. Els punts de Thomas Scrubb, Tres Tinkle i Álvaro Muñoz deixarien un sorprenent 8-29 de parcial i un -20 (49-69) per a un MoraBanc atropellat i absolutament perdut. Un triple d’Starks deixaria un 52-69 al final del tercer quart.

Si el somni de remuntada del MoraBanc Andorra semblava impossible, més es complicarien les opcions amb un -21 (59-80) a menys de set minuts per al final. Però quan part de l'afició ja començava a desfilar, els tricolor, pujant línies, mossegant en defensa, amb molt de caràcter i més fe, anirien retallant a poc a poc la diferència amb un gran Marin Maric. Més tard apareixeria la figura d'Adam Somogyi, la grapa del capità Nacho Llovet o l'exhibició d’un gran Andrew Goudelock autor de 13 punts en els últims deu minuts el dia que podria haver jugat el seu últim partit amb el MoraBanc. Al final, i després d'un últim quart per a la història amb un 40-20 de parcial, el conjunt tricolor es faria amb una victòria impossible que provocaria l'èxtasi absolut entre els aficionats (92-89).

El MoraBanc Andorra tornarà a jugar el proper dissabte a l’Olimpic de Badalona (18h) en el partit corresponent a la sisena jornada de la Lliga Endesa en directe per Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.