El MoraBanc Andorra, sense pietat del Baskonia (85-68)

El MoraBanc Andorra ha sumat la quarta victòria de la temporada, tercera consecutiva, després de superar aquest diumenge a un Saski Baskonia castigat per les lesions (85 a 68). A destacar l'encert des del triple (15/26) dels tricolor el dia del debut de Jean Montero. Markel Starks, 15 punts, MVP del MoraBanc amb un 16 de valoració juntament amb Tyson Pérez, autor de 10 punts i 10 rebots.

Després de perdre els dos primers partits a Bilbao i contra el Breogan (0-2), pocs o ningú hauria imaginat aquesta reacció del MoraBanc amb quatre victòries en les següents cinc jornades i a punt estaria de fer-ho també al Palau Blaugrana. Amb la victòria d’aquest diumenge contra un Saski Baskonia minvat per les baixes, els de Natxo Lezkano han sumat la tercera consecutiva després de l'èpica remuntada contra el Obradoiro i la victòria a Badalona. Aquest 4/3 és el segon millor inici del MoraBanc a l’ACB només superat pel 5/2 del curs 93-94 i 2016-17.

I això que al MoraBanc li costaria entrar en el partit (0-4). La primera cistella local trigaria a arribar però Tyson Pérez, vuit punts en el primer quart, seria l'encarregat d'estrenar als seus. Els de Nacho Lezkano, pujant la intensitat defensiva i tancant bé el rebot amb un gran Marin Maric, arribarien al final dels primers deu minuts amb una renda de vuit punts (18-10) davant un Baskonia que, sense Markus Howard lesionat, s'aguantaria al partit gràcies als contraatacs de Miller-McIntyre.

Amb el pas dels minuts, entrat el segon quart, el MoraBanc continuaria dominant (30-20) però sense la determinació que requeria un partit davant un rival tocat per les baixes i cansat pel partit del divendres a Atenes. Això sí, millorant l'encert exterior, el conjunt tricolor seria capaç de tancar el primer temps amb una màxima de 14 punts gràcies a un triple final del debutant Jean Montero (38-24).

Després de passar pels vestuaris el MoraBanc sortiria tou i el Baskonia, més intens, ho aprofitaria per agafar-se al partit i no deixar de creure en la victòria gràcies a un 7-15 de parcial després d'un triple de Vanja Marinkovic (45-34). Però els tricolor tornarien a agafar el comandament del partit amb una bona circulació de la pilota i un espectacular encert des del triple (5/5) en mans de Markel Starks, Andric i Okoye que li permetria recuperar l'avantatge en el marcador arribant al final del tercer quart amb una renda de setze punts (65-49).

En l’últim quart el MoraBanc ampliaria encara més les diferències amb un inspirat Tobias Borg (76-55) davant un Baskonia fos i amb només set efectius a disposició d'un Joan Peñarroya que aquest diumenge podria haver dirigit el seu últim partit en la banqueta del conjunt basc. Al final, victòria per a un MoraBanc Andorra que allarga la seva bona dinàmica col·locant-se sisè en la classificació (85-68).

El MoraBanc Andorra tornarà a jugar el proper dissabte visitant la pista del Lenovo Tenerife (20:45h) en el partit corresponent a la vuitena jornada de la Lliga Endesa en directe per Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.