Pau Capell repassa la seva carrera a 'Lluita pel que vols i estima el que tens'

www.andorradifusio.ad

La motivació per llançar-se a la muntanya, la victòria a l'Ultra Trail del Mont Blanc o la seva darrera lesió al genoll. Aquestes són algunes de les històries que el corredor de curses de muntanya Pau Capell repassa en el seu llibre. Ara, el repte és tornar a conquerir Chamonix aquesta temporada.

'Lluita pel que vols i estima el que tens'. Aquest és el títol del llibre que va presentar aquest dissabte a la llibreria La Trenca, el corredor de curses de muntanya Pau Capell. Ho va fer ben acompanyat del tècnic del FC Andorra, Eder Sarabia

El corredor de curses de muntanya, Pau Capell explica que al llibre parla del perquè practica aquest esport. "Parlo sobretot de què fem i per què ho fem i per què sortir a córrer durant 20  hores o més, què hi ha aquí? Que hi ha gent que pensa que ens regalen coses i no ens regalen res, és un autoregal que ens fem."

Capell destaca el paper fonamental que juga la família i l'entorn més proper, malgrat ser un esport individual. I és que va passar del cel a l'infern just després de triomfar a Chamonix. "Vaig guanyar el MontBlanc i la relació de parella que tenia es va acabar just en acabar la cursa. L'esport és molt egoista i per intentar arribar a dalt de tot has de prioritzar-te."

I això va portar-lo a un canvi radical. "Després d'això, vaig fer un canvi d'aires, vaig venir a viure a Andorra i vaig començar a construir una nova història amb la qual hem sento molt identificat i molt orgullós."

El 2021 va passar pel quiròfan després de trencar-se una part del cartílag del genoll i va aturar-se tot. Ara busca rescabalar-se. "El 2022 vam tornar a competir i el 2023 ha de ser un any de reafirmació", afirma el corredor.

Els pròxims reptes seran la Transgrancanaria, la Patagònia, l'Andorra Trail 100 i, evidentment, l'Ultra Trail del Mont Blanc. Allà buscarà la seva segona victòria en la cursa de muntanya més important del món.

Informa: Joel Romero
Imatges: Cristina Fidalgo

Comparteix:

Thibault Anselmet i Axelle Gachet-Mollaret s’imposen a la prova individual de la Compaderosa Andorra El Fundació Unió Esportiva Vic trenca la bona ratxa de l'ENFAF a Alàs (0-2)