Recta final per a Andorra 2029

www.andorradifusio.ad

Optimisme i també cautela entre els responsables de la candidatura d'Andorra 2029, a pocs dies per a l'elecció de la seu del Mundial d'esquí alpí. Xavier Espot es desplaçarà amb la delegació i obrirà la presentació andorrana de dimarts a Reykjavík

Amb la feina feta, dimarts 4 de juny arribarà l'hora de la veritat amb l'elecció de la seu organitzadora del Campionat del Món d'esquí alpí del 2029. Andorra serà la segona en el torn de les presentacions a la capital islandesa, darrere de la italiana Val Gardena i per davant de la noruega Narvik. En els 10 minuts assignats a cada aspirant, intervindran per aquest ordre el cap de Govern, la directora de màrqueting de la candidatura i el director general. 

"Intentarem transmetre la part emotiva, la tècnica ja l'hem explicat al dossier. El que busquem és que, si hi ha algun indecís, voti amb el cor més que no pas amb el cap. Tothom ha analitzat que els tres candidats són molt potents i la decisió pot venir a vegades per l'aspecte més emocional, recordant com han estat acollits i l'hospitalitat d'Andorra". 

David Hidalgo, director general d'Andorra 2029

Hi ha força optimisme a l'equip de la candidatura, però també es destaca la fortalesa de les rivals. Serà el segon intent i la presència aquesta vegada de Patrick Toussaint entre els vint membres del consell de la FIS que votaran, es considera determinant. El gerent de la FAE, Carles Visa, destaca que "ens avala l'experiència i els comentaris de tots els corredors i equips que han passat per Andorra". Adreçant-se a la FIS, li reclama "descentralitzar l'organització dels Mundials". 

La família de l'esquí podrà seguir l'elecció des del Prat del Roure, on la federació farà abans el lliurament de premis de la temporada. 

Homenatge als voluntaris

El darrer acte públic de la candidatura, abans de marxar a Islàndia, ha tingut lloc aquest dijous al Palau de Gel de Canillo amb els voluntaris com a protagonistes. Si Andorra surt escollida dimarts com a seu organitzadora del Campionats del Món, en faran falta uns 700, segons el director general de la candidatura. 

Informa: Joan López

Imatges: Anna Romagosa 

Comparteix:

 El Ranger's remunta davant el Carroi i torna a primera divisió Doria es classifica per a la semifinal de caiac a la Copa del Món d'Ausburg