Vuit candidats olímpics pendents de Nahuel Carabaña

www.andorradifusio.ad

Tot i l'enrenou al voltant de les places d'universalitat, el Comitè Olímpic Andorrà no demanarà cap invitació per als Jocs de París si Nahuel Carabaña manté la classificació actual per rànquing mundial. El termini per aprofitar-les acaba el 30 de juny, la mateixa data límit per aconseguir les mínimes. 

El COA ha presentat al Comitè Olímpic Internacional una llista de vuit esportistes que podrien optar a les places d'universalitat per als Jocs de París. En atletisme hi són Pol Moya, per als 800 metres, Guillem Arderiu i Duna Viñals per als 100 metres llisos. Tres candidats per a les dues proves que accepten atletes amb invitació, a banda de la marató.

En natació la llista inclou els cinc aspirants que compleixen els requisits de la federació internacional: Nàdia Tudó, Bernat i Tomàs Lomero, Patrick Pelegrina i Kevin Teixeira. Bernat Lomero és, a hores d'ara, el primer classificat al rànquing de la federació per punts AQUA.

La possibilitat d'executar-les, però, està del tot descartada si Nahuel Carabaña manté l'actual lloc entre els 36 atletes classificats per rànquing mundial en els 3.000 metres obstacles. En la darrera actualització l'atleta del Playas de Castelló ha caigut al 30è lloc, amb tot just 30 punts de renda respecte del tall. Paradoxalment, Carabaña no podria optar a una invitació si cau de la llista abans de la data límit del 30 de juny, perquè a la seva prova no hi ha possibilitat de demanar-les. 

Des del Ple del COA celebrat el setembre de 2022, que amb l'única excepció de la Federació de Natació va votar que només participessin als Jocs els esportistes que guanyessin la plaça per mínima o bé per rànquing, no hi ha hagut cap canvi. Dijous vinent el COA celebrarà una assemblea general, però la possibilitat de tornar a sotmetre la qüestió a votació no formarà part de l'ordre del dia i ja no hi temps per afegir-la. 

Informa: Joan López

Comparteix:

Kevin Teixeira, lluny de la seva marca a l'Europeu de natació Cervós capitaneja el futur del tennis andorrà a la Davis