Narvik organitzarà el Mundial 2029 i Val Gardena, el 2031

www.andorradifusio.ad

Decepció majúscula a Reykjavík, on el Consell de la Federació Internacional d’Esquí ha atorgat a la candidatura noruega de Narvik el Mundial d’esquí alpí del 2029. En una decisió sense precedents a les eleccions anteriors, també s’ha votat la seu que organitzarà el campionat del món del 2031 i la guanyadora ha estat  la italiana Val Gardena.

Quan passaven uns minuts de les nou de la nit a l’Arpa Concert Hall de Reykjavík, s'ha anunciat Narvik com a guanyadora del Mundial del 2029. La candidatura noruega ha obtingut la majoria absoluta dels vots en la primera votació i no ha calgut fer-ne una segona volta.

Mundial 2031

La FIS ha decidit també escollir la seu del Mundial del 2031 i els membres del Consell de la FIS han atorgat l’organització a la italiana Val Gardena amb 14 vots, pels 6 obtinguts per la candidatura andorrana.

Les primeres reaccions des de la capital islandesa han estat de decepció. “Quan la política mana sobre la realitat, a vegades hi ha decisions que són totalment injustes com tothom ens ha dit. Nosaltres continuarem treballant per fer-ho el millor possible”, ha valorat David Hidalgo. Sobre la decisió d’atorgar el campionat del 2031, el director general d'Andorra 2029 creu que “hi havia una intenció de no deixar sense premi a Andorra, però hi ha uns components polítics que malauradament s’han imposat”. Segons Hidalgo,  “l’equip ha fet una gran feina, em sap greu perquè el país s’ha bolcat”.

La decepció també s'ha fet evident al Prat del Roure, on s'ha seguit l'elecció. 

 

"No ha pogut ser, teníem molta il·lusió, però volem felicitar a la candidatura guanyadora. Nosaltres, estic segura que hem fet molt bé avui. Felicitar també a tots els membres de la candidatura perquè fa molts d'anys que hi treballen. Era el nostre moment, així ens ho pensàvem".

Mònica Bonell, ministra de Cultura, Joventut i Esports

"Ha estat molt ben fet, ho he repetit diverses vegades si això depengués dels corredors i de l'organització que està a la pista seria diferent. Felicito a Narvik i a la nostra candidatura. Tots passem per situacions complicades, això només ens farà millors."
Joan Verdú, esquiador de la FAE

Amb aquest resultat, les opcions d’Andorra d’acollir un Mundial d’esquí alpí hauran d’esperar com a mínim fins a l’any 2033.

 

Informa: Joan López
Imatges: Kevin Ribeiro

 

Comparteix:

Cimera d'Espot amb el primer ministre islandès Més control i més duresa amb el contraban de tabac al Pas