100.000 vehicles per la Puríssima

www.andorradifusio.ad

Mobilitat preveu l'entrada de més de 100.000 vehicles durant tot el pont de la Puríssima. Unes xifres que es duplicarien en totes les festes nadalenques. 

Un hivern mogut és el que es preveu pel que fa el trànsit i comença forta la temporada amb el pont de la Puríssima. Del 2 de desembre fins al 10 es preveuen superar les 110.000 entrades de vehicles. El pic més alt serà el 6 de desembre amb una entrada de 17.000 cotxes i sobretot entraran per la frontera del riu Runer.

Pel que fa a les vacances de Nadal, la previsió són encara més vehicles. Serien més de 200.000. I per això, els millors aliats són els dispositius especials de trànsit. Repeteix el de l'avinguda Francesc Cairat, a Sant Julià. Doble carril de pujada vigent dies concrets entre el 2 de desembre i el 30 de març de les sis del matí fins a dues de la tarda. 

I a part del del Sant Julià, aquesta temporada s'estrena un dispositiu nou. Serà a la carretera general 1, des de la rotonda de Tobira fins a la de la Margineda. Serà en direcció sud, per tant per als vehicles que hagin de marxar d'Andorra es mantindrà el carril doble.

També es reforçarà el servei de bus nacional. En els dies concrets que es preveu més afluència de gent, augmentaran les freqüències. Fins al Pas de la Casa els clípols passaran cada 20 minuts, la línia de Soldeu ho farà cada mitja hora mentre que la que va a Arinsal serà cada quart d'hora. A més, el servei de bus exprés, el que ve des de Sant Julià de Lòria, serà cada 10 minuts. "Ens agradaria poder captar els visitants que ens venen a veure i que pels seus desplaçaments interns puguin fer ús del servei públic", ha explicat el director d'Energia i Transports, Carles Miquel. 

Informa: Ariadna Guiu Vila
Imatges: Ricard Tenza - Nil Forcada

Comparteix:

Parc eòlic sí, però amb condicionants Un 20% més d'usuaris