Catorze alumnes de segona ensenyança de l'Escola Andorrana han exposat en la tercera Jornada de l'Emprenedoria els projectes treballats el darrer quadrimestre. La iniciativa va néixer fa cinc anys per desenvolupar la competència emprenedora dels alumnes amb exemples reals. Educació treballa perquè es pugui estendre a tots els centres a partir del curs vinent.
Projectes de tot tipus i per resoldre problemes de tota mena. Fins i tot situacions que estan a l'ordre del dia com les ciberestafes.
"Plantejo una encriptació que converteix algo en impossible de hackejar", ha l'alumne de l'escola andorrana de segona ensenyança d'Encamp Miquel Àngel de Haro.
També n'hi ha per millorar la comunicació entre adults i joves. Raquel Cano, és alumna de l'escola andorrana de segona ensenyança d'Encamp, i ha detallat quin ha estat el projecte: "És una aplicació on et surt una pregunta o reflexió sobre algun tema."
I propostes d'oci. Com és el projecte del Teo Tugues, alumne de l'escola andorrana de segona ensenyança d'Encamp, on detalla que "als joves d'avui dia no els hi agrada cuinar però si menjar."
Dan Adran, alumne de l'escola andorrana de segona ensenyança d'Encamp, ha explicat que ha creat "enganxines pel carrer creant una performance, on la qual la gent pot gaudir de la poesia i de l'art en general."
El de l'emprenedoria és una de les competències que avalua l'Escola Andorrana i ara es vol estendre a centres d'altres sistemes educatius a través de la creació d'una nova xarxa d'escoles.
"El que s'ha fet des del ministeri és treballar amb l'estructura de la xarxa d'escoles i ara el que farem a partir del setembre és començar a treballar amb els sistemes educatius."
Josep Anton Bardina, secretari d'Estat d'Educació
Es vol impulsar d'aquesta manera l'intercanvi de projectes i iniciatives que pretenen ser una realitat en el dia a dia.
Informa: Redacció
Imatge: Andreij Cristancho
Locució: Clàudia Justes
Comparteix: