Catorze dones han patit interrupcions no voluntàries de l'embaràs el primer semestre de l´any. Si continua la tendència, a finals del 2018 la xifra s'aproparà a la del 2017, quan 29 dones van patir avortaments no voluntaris.
Segons dades de la CASS, l´any 2016 va ser el més negatiu quant a interrupcions no voluntàries de la gestació, amb 32 casos. El 2015 la xifra va ser de 28, una intervenció menys que l´any anterior.
Tot i que hi ha diverses causes en funció dels mesos d´embaràs, les principals dels avortaments abans dels 180 dies de gestació són la insuficiència placentària, les malformacions uterines i el despreniment prematur de la placenta.
La majoria d´operacions es fan a Andorra. Només en un parell d´ocasions els últims dos anys i mig les interrupcions s´han fet fora del país, en sanitats amb les quals la CASS té conveni, bàsicament Catalunya. L´any 2015 només hi va haver una operació lluny d´Andorra.
Fa uns dies el departament de Salut de la Generalitat va informar que 107 dones d´Andorra van desplaçar-se a Catalunya per avortar voluntàriament. Aquesta xifra és un 6% menor que la del 2017. Cal recordar que a Andorra l'avortament està prohibit.
Informa: Sergi Cano
Comparteix: