150 veïns d'Arinsal consideren 'il·legal' el complex de 32.000 m² que es vol fer al centre del poble

www.andorradifusio.ad

150 veïns d'Arinsal denuncien el projecte d'un complex d'apartaments, restaurants, hotel i comerços de 32.000 metres quadrats al centre del poble. S'han constituït en una plataforma i han fet arribar el neguit al comú, que de moment, asseguren, no els ha respost.

Els veïns han confirmat amb un tècnic d'Urbanisme que hi havia irregularitats al projecte presentat al comú de la Massana. Així, tot i fer arribar al·legacions el 2 de febrer, encara no han rebut cap explicació. Per això, es mostren molestos pel silenci que reben, sobretot quan el comú no ha elaborat cap estudi de capacitat màxima.

La portaveu d'Estimem Arinsal, Mar Egea, ha comentat aquesta casuística. "El comú no disposa de l'estudi de capacitat de càrrega màxima. Es vol presentar un projecte on el poble encara no sap si pot assolir aquestes condicions".

Amb tot, els veïns no s'oposen a la construcció. Entenen que el promotor té dret a guanyar-se la vida, però demanen que el projecte sigui legal i sostenible, i no siguin 6 blocs de 18 metres d'alçada, al mig d'Arinsal. La plataforma ha obert una campanya de recollida de signatures a change.org per intentar que el comú els doni una resposta. Egea ha considerat l'obra "difícil d'assumir". 

"Nosaltres no estem d'acord que no s'edifiqui, nosaltres el que volem és que es faci dins de la normativa actual i tenint en compte que som un poble i que com a poble hi ha coses que són difícils d'assumir. És a dir que milers de persones vinguin aquí a viure creiem que per les a legacions que hem fet, és que el projecte de moment no és viable i com a poble no sabem si tenim les infraestructures per assolir això".
Mar Egea, portaveu d'Estimem Arinsal

Els veïns només esperen la resposta del comú. Si és afirmativa al projecte, deixaran de reclamar.

Informa: Carles Alonso
Imatge: Eric Escabias

Comparteix:

FEDA creu que la xarxa de transport elèctrica està preparada per assumir urbanitzacions com la d'Arinsal El Col·legi d'Infermeria reclama tenir unes tarifes pròpies independentment dels metges