L'Andorra Health Destination segueix sumant empreses. Aquesta associació treballa per posicionar el Principat com a referent de qualitat per al turisme de salut. A hores d'ara engloba 17 empreses, quatre més que ara fa un any i mig quan es va presentar. Tres han vingut a establir-se exclusivament per oferir serveis de salut i benestar. I aviat se n'hi afegiran dues més.
Cada vegada més els turistes busquen destins de salut i Andorra té matèria primera per oferir tractaments diferencials i de qualitat. D'això és del que s'encarreguen les disset empreses que formen part de la marca Andorra Health Destination. Cerquen turisme de qualitat més que de quantitat, amb un ventall de més de quaranta ofertes.
Montse Gutiérrez, la mànager d'Andorra Health Destination, esmenta que les propostes que més busca la gent són les relacionades amb la relaxació. "Les que estan demanant més són les experiències relacionades amb les aigües termals, la relaxació, i els tractaments de ioga. També hem fet experiències personalitzades per a persones que volen venir a perdre pes."
Per entrar a l'associació s'han de complir uns requisits exigents. En un any i mig han sumat quatre socis, tres vinguts a Andorra expressament, i dos més estan a punt de sumar-s'hi. L'oferta de serveis és variada i se centra en turisme de salut, medicina esportiva i turisme saludable.
La gestora de projectes de ciències de salut d'Andorra Business, Gemma Arribas, explica amb un símil el que poden obtenir els turistes que busquen aquestes ofertes. "Nosaltres no som una associació ni som un club de producte que ofereixi tractaments quirúrgics. Aquí no podem oferir una pròtesi de genoll, segurament aquesta persona se la posarà al seu país i aquí podrà fer una molt bona rehabilitació".
L'associació ha venut una vintena d'experiències. Poden semblar poques, però els preus no són assequibles i oscil·len de 200 a 10.000 euros. La competència és gran i Andorra vol seguir creixent en un turisme d'experiències cada vegada més demanat.
Informa: Sergi Cano
Imatges: Ricard Tenza - Arxiu RTVA
Comparteix: