Com és habitual, centenars de persones s´han aplegat a la plaça Sant Miquel d'Encamp, per gaudir d´una de les 2.000 racions d´escudella de Sant Antoni.
Llargues cues i tothom preparat per gaudir un any més d´una de les tradicions pròpies del país, l´escudella de Sant Antoni. El fred ha marcat un any més l´escudella, ja que molts dels assistents hi han anat amb carmanyoles i olles, per degustar-la a casa. Tot i això, també hi ha hagut valents que han desafiat les baixes temperatures i han dinat a la plaça.
Més de trenta anys de tradició ininterrompuda que ha estat precedida pels Encants de Sant Antoni, on s´han subhastat carns, embotits i coques, a càrrec dels manadors del comú. Per a aquells encampadans que no han degustat l´escudella, el Pas de la Casa celebrarà la seva festivitat particular la setmana vinent a la plaça de l´església.
La d´Encamp no ha estat l´únic àpat popular de la jornada: Canillo també ha repartit aquest migdia centenars de racions de vianda coincidint amb la proximitat de Sant Antoni. L'escenari ha estat novament la plaça del Telecabina, on una desena de treballadors i voluntaris s'han encarregat des de ben d'hora que les foganyes fessin xup-xup abocant-hi 70 quilos de botifarra, 70 més de gallina, 40 quilos de peus de porc i 55 quilos de mandonguilles, a més de verdura i altres productes tradicionals.
Informa: J.Romero / G.Gort
Imatges: E.Fernández
Comparteix: