20 anys de la vall del Madriu com a patrimoni mundial de la Unesco

www.andorradifusio.ad

Fa 20 anys que la vall del Madriu és patrimoni mundial de la UNESCO. És una fita important i els comuns que la conformen han decidit organitzar tot d'activitats per celebrar-ho com exposicions, tallers i concerts durant l'estiu. 

 

Escaldes-Engordany, Andorra la Vella, Encamp i Sant Julià de Lòria s'han coordinat per celebrar el 20è aniversari de la inscripció de la vall del Madriu a la llista de la UNESCO com a patrimoni mundial cultural. 

"La Vall del Madriu, Perafita i Claror, els nostres territoris de les nostres parròquies, són un tresor parroquial i alhora nacional que hem de saber preservar per futures generacions, i activitats com les que avui presentem ens han d'ajudar justament a promoure aquesta idea. Que la ciutadania conegui i estimi aquest territori encara més".

Cerni Cairat, cònsol major de Sant Julià

Les activitats s'iniciaran amb una exposició itinerant als carrers de Sant Julià. Seguirà a Andorra la Vella amb una taula rodona amb els principals agents que van intervenir per aconseguir la declaració. A Encamp s'ha organitzat un concert al primer llac de Pessons amb l'ONCA i l'esbart Sant Romà. Finalment, a Escaldes s'ha tornat a organitzar el campus internacional de la UNESCO per acollir 10 voluntaris d'arreu del món. 

"Aquesta unió, aquesta coherència i ganes de treballar plegats per celebrar aquest 20è aniversari, crec que és un nou punt d'inflexió de cap a on vol anar la Vall del Madriu, Perafita i Claror, i crec que amb concens i diàleg anem per bon camí".

Sergi González, cònsol major d'Andorra la Vella

Durant la presentació s'ha assegurat que els malentesos que hi va haver a la comissió del Madriu han quedat enrere, que hi ha bona dinàmica i que s'estan treballant projectes. Concretament s'està elaborant una ordinació conjunta per controlar l'accés rodat.

Informa: Pilar Candel

Imatges: Pere Besolí

Comparteix:

Interior reforçarà la presència policial al Pas de la Casa Crida al talent andorrà per tancar la programació del FESTAC