La plaça Sant Miquel d'Encamp ha acollit, un any més, la tradicional escudella de Sant Antoni. És la primera de les parròquies que ho ha celebrat, repartint fins a 2.000 racions. Una mostra de l'èxit, ja que enguany han afegit una olla més. La mostra més evident, la cua per tastar-la.
A les 3 de la matinada han començat a bullir les olles. I és que l'objectiu era important. Escudella per a 2.000 persones. El secret, un bon caldo. Només perquè us en feu una idea, se'n necessiten fins a 800 litres, a més de 25 gallines, 40 quilos de bringuera, 80 de mandonguilles o quilos i quilos d'arròs, fideus i llegums.
Són una vintena de padrines les que van treballar incansables ahir a la tarda, per tenir a punt les verdures i la carn. I van comptar amb una ajuda especial: l'escudellaire més jove. Una tradició, la de les escudelles, que es remunta al 1986.
Totes dues fan una crida a la joventut, perquè s'animi a ser particip de tradicions com aquesta. Enguany, els que avui han dinat escudella, han trobat al fons del plat commemoratiu una reproducció de l'escultura femenina que es pot veure a l'exterior de Casa Cristo i que és un homenatge a la pubilla Florentina. Diumenge vinent serà el torn del Pas de la Casa.
Informa: Laura Massegú
Imatges: Guillem Casal
Comparteix: