2015, un any de trasbalsos, comicis i reptes de futur

www.andorradifusio.ad

A poques hores que s'acabi el 2015, toca repassar el que ha donat de si l'any que deixem enrere. Si un tema destaca per damunt de tota la resta és sense dubte la crisi de BPA. Però 2015 també ha estat any d'eleccions, de visites oficials i de reptes cabdals en política exterior. També de bones notícies per a la cultura i l'esport.

Sense cap mena de dubte el 2015 ha estat marcat pel 'cas BPA'. Una crisi bancària sense precedents que ha posat contra les cordes la plaça financera i ha marcat un abans i un després. Però 2015 també ha estat, sobretot, any electoral. Eleccions en què DA ha revalidat la majoria absoluta al Consell General de la mà d'Antoni Martí. Els Demòcrates també han guanyat les comunals a cinc de les set parròquies, sent partícips també de la victòria a Sant Julià de Lòria.

2015 també ha estat l'any en què han començat les negociacions amb la Unió Europea per a l'acord d'associació i en què Andorra ha rebut dues importants visites oficials: la del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i la del primer ministre francès, Manuel Valls.

L'any que deixem enrere ha estat any de nous impostos i d'inauguració d'aeroports. També l'any en què les fortes pluges van provocar una torrentada a Sant Julià de Lòria i van deixar sense subministrament d'aigua bona part de la població d'Escaldes-Engordany.

El 2015 ha estat l'any d'importants notícies per a la cultura. Des del reconeixement de les falles del Pirineu per part de la Unesco com a patrimoni immaterial, a l'anunci del museu Thyssen a Escaldes, passant per l'actuació inèdita d'Elton John.

Pel que fa als esports, aquests darrers 365 dies han estat els de la segona temporada del Morabanc Andorra a l'ACB. L'any en què el país ha esdevingut capital de la BTT i escenari de l'etapa reina de la Vuelta. I també el de les onze medalles als Jocs dels Petits Estats d'Islàndia.

Totes aquestes notícies les repassarem amb més detall al recull 2015, que podran veure en directe aquesta nit a Andorra Televisió i Andorradifusio.ad. Serà a tres quarts de deu, després del missatge de Cap d'Any del cap de Govern.

El Recull 2015, aquí

Informa: Andrés González-Nandín

Comparteix:

Micó fa front a les crítiques sobre la publicació del darrer Observatori Els carrers comercials s'omplen per les darreres compres de l'any