2026, any clau per a la justícia

www.andorradifusio.ad

A partir del 2026, els fiscals podrien tenir un paper molt més important i destacat en la instrucció judicial. D'aquesta manera s'aconseguiria agilitzar els processos. Així ho ha assegurat la ministra que pretén que aquests i altres canvis estiguin inclosos en la reforma del codi de procediment penal. Vol que estigui enllestida abans de final de legislatura.

Un dels principals objectius de Molné és enllestir durant aquesta legislatura la reforma del codi de procediment penal. Vol que sigui una realitat al més aviat possible.

"És una reforma important i hi posaré tots els esforços. Penso que al final de la legislatura, en l'últim any, podria ser efectiva".
Ester Molné, ministra Justícia i Interior

Entre els canvis previstos hi ha que els fiscals tinguin un pes més important en la instrucció judicial. Això hauria de simplificar més els procediments judicials. "Aquesta eina ens permetria que la instrucció fos molt més àgil", ha apuntat el president del Consell Superior de la Justícia, Josep Maria Rossell.

El ministeri ja té un esborrany preparat i el vol presentar a la policia i després a altres àmbits de la justícia perquè presentin suggeriments.

 

Evitar les reincidències per maltractament d'animals
 

A banda de la reorganització de la justícia. El canvi del codi penal també farà que els maltractadors d'animals no en puguin tenir cap altre. De fet, com explica Sopena, actualment es pot reincidir. "Es poden posar penes pel maltractament animal, però no li pots prohibir a algú que tingui animals". Així doncs, consideren que "són canvis importants que s'han d'introduir."

Informa: Pere Moliné

Comparteix:

APAPMA denuncia la tala d'arbres per a l'heliport Coneixent els orígens de Radio Andorra